Szeptember 30,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egyszerűen csodás lesz!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,016,490 forint, még hiányzik 983,510 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Manapság fura dolgok érnek MTI hírt. Már várom a folytatást. Például: az idén az elektromos művek figyelnek arra, hogy legyen áram, és ha valahol megsérül a vezeték, azt megjavítsák. Az idén a vízművek célkitűzése, hogy eljusson a víz a háztartásokba, és ne az utcán zuhogjon ész nélkül. Az idén a fodrászok hajat vágnak, a fogorvosok fogat tömnek, a pizzafutárok kiviszik a pizzát. Az idén a boltokban vásárolni lehet, a buszsofőrök nem az árokban, hanem az úton vezetik a buszt, a hentesboltok húst árulnak, a zenészek zenélnek, a pékek kenyeret sütnek. Az idén a hókotrók havat kotornak, mégpedig télen, amikor van hó. Egyszerűen csodás lesz!

Csak jelzem, hogy a haldokló Nyugaton minden reggel seprik és mossák az utcákat és járdákat, hetente ellenőrzik a kiültetett növényeket – fákat is -, és ha szükséges, gyomlálnak, nyesnek. Így megelőzhető, hogy ember-vastag ágakat kelljen csonkolni, és hogy ellepjen mindent a gaz, amit időnként fűkaszával próbál egy szaki letarolni, lehetőleg úgy, hogy a szerterepülő apróbb és nagyobb kövek telibe tosszák néhány autó szélvédőjét, vagy arra bóklászó gyalogos búráját. Idén nappal világos lesz, éjjel sötét, nyáron melegebb lesz, mint télen, a Nap keleten jön fel, és nyugaton megy le. Egyszóval Magyarország előre megy, nem hátra. Hurrá! (link kommentben)

Idén kiemelt figyelmet fordít az útmenti növényzet kaszálására a Magyar Közút Nonprofit Zrt. – közölték pénteken az MTI-vel, rámutatva: ennek nemcsak esztétikai, hanem közlekedésbiztonsági szerepe is van.

Az elmúlt időszak csapadékos és meleg időjárása rendkívüli módon kedvezett az útmenti növények növekedésének is, így a társaság 80 mérnöksége, ahol csak lehetett, két műszakban vagy túlórákban, kora reggeltől késő délutánig végezte a kaszálási munkákat – írták.
    A közlemény szerint az Építési és Közlekedési Minisztérium támogatásával az elmúlt hetekben a 31 ezer kilométernyi közúthálózat mentén, az útkoronán belül az első körös kaszálási munkákkal végeztek, ami mintegy 145 millió négyzetméternyi felületet érintett. Az újabb körben az árkokon túli területekre fókuszálnak, hogy nagyobb beláthatóságot biztosíthassanak a közlekedők számára.
    Hangsúlyozták: az útmenti területek kaszálása mindig is hatalmas feladatot jelentett a Magyar Közút számára, hiszen mintegy 200 millió négyzetméternyi zöld felületet kell gondozniuk.
    A Magyar Közút a következő hetekben is folytatja a kaszálást, a sofőröktől emiatt figyelmet és megértést kér. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!