December 3,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egyre kevesebben hisznek a kormányzati számoknak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 94,129 forint, még hiányzik 2,905,871 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy tűnik, a DK-nak lett elsőként elege abból, hogy az operett-törzs továbbra sem hajlandó pontos adatokat közölni nem csak az elhunytakról – azok súlyos betegsége egy kívülálló számára nem fontos, a lakóhelye azonban annál inkább az lenne – de az országban teszteltek számáról sem. Világszínvonal van természetesen, ezt már tudjuk, csak jó lenne, ha valós számokkal is alá tudná ezt támasztani a tiszti főorvos. Naponta kapunk arról hírt, hogy a görbe már szinte lapos, csak ezt nehéz úgy kijelenteni, hogy tesztelés híján fogalmunk sincs arról, hogy ki fertőződött meg a betegséggel. A DK ezért pert indított, hogy kiderítse, hány emberen végeztek eddig koronavírustesztet Magyarországon. Nem a kormányzati oldalon megjelent számokra, hanem a valóságra kíváncsi a párt. Persze Péterfalvi Attila majd jól kijelenti, hogy ahhoz nekünk semmi közünk, de egy próbát talán megér.

Pert indít a DK azért, hogy a kormány elárulja: hány emberen végeztek eddig koronavírustesztet Magyarországon – közölte az ellenzéki szervezet pártigazgatója, országgyűlési képviselője vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

Sebián-Petrovszki László azt mondta, hogy bár a hivatalos tájékoztatási oldalon közzéteszik a mintavételek mennyiségét, fennáll a gyanúja, hogy a tesztelt emberek száma ennek csupán a töredéke. Amennyiben így van, akkor az botrány, aminek következményei kell, hogy legyenek, ha viszont nincs így, akkor nincs ok a “titkolózásra” – hangoztatta. Ha igaz, hogy egy embert 3-4-szer is tesztelnek, akkor a hivatalosan közölt mintegy 60 ezer mintavétel csupán 15-20 ezer ember megvizsgálását takarja. Ebben az esetben “érdemben nincs tesztelés”, csak “kormányzati alibizés” van, és a kabinet sem tudja, hogy valójában hányan fertőzöttek az országban. Pedig ha újra akarják indítani a gazdaságot, ez egyáltalán nem mindegy – jelentette ki a DK pártigazgatója.

Úgy vélekedett: érdektelen, hogy hány tesztet használtak el. A lényeg az, hogy hány embert vizsgáltak meg, és az egész világon ezt az adatot hozzák nyilvánosságra – mondta. Sebián-Petrovszki László úgy fogalmazott: “erős a gyanú”, hogy azért “titkolják el” a tesztelt emberek számát, mert az “botrányosan alacsony”. Azt mondta, hogy a DK először közérdekűadat-igényléssel fordult a Nemzeti Népegészségügyi Központhoz, Müller Cecília országos tisztifőorvos azonban a pártot “cinikusan” a hivatalos tájékoztatási oldalra irányította, amelyen nem található meg a kérdezett információ.

A pártigazgató közölte: a DK pert indít ezért. El akarja érni, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs közölje: hány embert teszteltek eddig. Az ellenzéki szervezetnek “erős a gyanúja”, hogy ennek az adatnak a lakosságszámhoz viszonyított aránya lényegesen alacsonyabb, mint a környező országokban. Elég a “sumákolásból”, a magyaroknak joguk van tudni a kérdéses információt – hangoztatta Sebián-Petrovszki László. (MTI)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!