November 30,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egymás hátsójának védelmében

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,947,854 forint, még hiányzik 52,146 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét, jó pihenést a hosszúhétvége első éjszakáján. Sajnos holnap nélkülöznünk kell Orbán Viktor nagyívű, kizárólag szigorúan meghívott rajongók előtt előadott ünnepi beszédét, de majd igyekszünk valahogy túlélni a dolgot.

A járvány még nem tetőzött, hanem megyünk belefele. De erről a kormány egyáltalán nem tehet, mindenhol ez van. Ezt onnan tudjuk, hogy Müller Cecília és Gulyás Gergely is volt kedves elmondani. Amúgy meg szerintem sem tehet róla a kormány. Az úgy van, hogy amikor jó – vagy nem annyira szar – a helyzet, akkor a kormány érdeme és dicsősége, ha pocsékság van, akkor nem tehetnek róla, meg amúgy is, mindenhol az van. Ez volt az első hullámnál is. Akkor a kormány és külön Orbán Viktor védte meg a magyar embereket. Én csak azt nem értem, ha annyira jól megy neki a megvédés, most miért nem véd? Eltunyult? Vagy csak megmutatja, milyen, amikor nem véd meg? Mert ha nem ez, akkor az van, hogy elsőre sem a kormány és külön Orbán Viktor védett meg senkit. De semmi pánik, a Századvég megkutatta a köznek az ő véleményét, ebből az derült ki, hogy a lakosság 71 százaléka szerint meg lesz állítva a járvány Magyarországon.

Valakik – valószínűleg unatkozó kínai óvodások – megtámadták az SZFE honlapját. Ezt – nem a kínai ovisokat, azt csak én gondolom – Szarka Gábor nyilatkozta bele a közbe. És akkor vissza a megvédésre:

Lengyelország és Magyarország a végsőkig el fog menni annak érdekében, hogy egyiküket se zsarolhassák az uniós források felhasználása során – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Varsóban, miután tárgyalt Zbigniew Rau lengyel hivatali kollégájával.

A találkozón megerősítették azt az álláspontjukat, hogy az uniós források mindkét országnak járnak, mivel a lengyelek és a magyarok is hozzájárulnak az Európai Unió gazdasági teljesítményéhez, s ezáltal az uniós források közös forrásokat – mondta az MTI-nek Szijjártó Péter.
    Elfogadhatatlannak nevezte, hogy Varsót és Budapestet zsarolással megpróbálják rávenni arra, hogy akár migrációs politikájukat, akár más politikájukat megváltoztassák.
    Közölte, Rauval abban is megegyeztek, hogy a két ország elutasítja az Európai Bizottság új menekültügyi paktumát, amely a tárcavezető szerint ugyanazt az elvet képviseli, mint amit az bizottság az elmúlt öt esztendőben képviselt, és ugyanazokat a hibákat ismétli meg. (MTI)

De cukik! Szerintem nem az uniós források felhasználásáról folyik a csacsogás jelenleg, hanem arról, hogy eleve ne is kapjon, aki nem hajlandó elfogadni az Unió alapértékeit. Változatlanul nem a migránsok befogadásáról szól a történet, hanem a jogállamiság meglétéről. Ha minősített többség fog kelleni a továbbiakban, akkor lehet magyarlengyelkétjóbarát, nem fogják tudni megvédeni egymás seggét. Ebből az következik, hogy vagy betartják azokat az uniós alapelveket, melyek mindenkire nézve kötelezőek, vagy nem lesz pénz lóvéra, aztán veregetheti egymás vállát a két helyeske diktátorpalánta. Ettől teljesen függetlenül lehet persze migránsozni, már senkit nem hoz lázba. Még az Orbán-hívőket sem.

Jó éjt, szép álmokat, nagy-nagy pihenést kívánok mindenkinek! Hosszú hétvége ide vagy oda, természetesen holnap mi megint felvesszük a csákányt, ahogy tettük eddig is.

Mai cikkeink:

Ez már az agyhalál, vagy addig még sokat kell szenvedni?

Ferenc pápa megint kihúzta a gyufát

Polt: a magas szintű korrupció fogalma nem meghatározható

Definíció hiányában

Kovács Zoltán ismét megvéd bennünket

Fel! Támadunk!

Ennyire egyszerű

A Spinoza-szobor előtt

Ebben az országban már szinte semmi sem okozhat meglepetést

Lehet, hogy mimagyarok mégsem vagyunk azonosak Orbánnal és kormánnyal?

Kommentek:

Igazán sajnálom a fideszéket, hogy az egész világ összefog ellenük és ráadásul még a színművészetisek is ellenük vannak, meg az összes un. libernyák is. Ha engem 10 emberből 9 utál, akkor el kell gondolkodnom, hogy biztos bennem van a hiba. De ők nem. Ők úgy gondolják, tökéletesen csinálnak mindent. Szerintem, ha a jogállamiság hiánya miatt kevesebb pénzt kapnak, akkor azt is a külföldi hatalmakra, Sorosra, Gyurcsányra és az árulkodó ellenzéki EP képviselőkre fogják. Ezekkel a szövegekkel ágyaznak meg annak, hogy nem az ő rossz politikájuk és a hatalmas korrupciójuk, depotizmusuk miatt lesz, hanem az ellenség miatt. (Transzporter)

Ezekről a keleti demokráciákról mindig az angol és az én pázsitom közti különbség jut eszembe. (Pál)

Egyáltalán tudja, hogy mi a korrupció fogalma?Ha van korrupció, akkor azt hivatalból üldözni kell attól függetlenül, hogy alacsony vagy magas szintű a korrupció. Mi az, hogy a magas szintű korrupció fogalma nem meghatározható.Az Igazságügyi miniszternek meg az a problémája, hogy a jogállam fogalma nincs definiálva.Tényleg a legjobb kezekben van ez az ország.Felháborító és vérlázító ahogy válaszolt és nagyon sokat elárul arról, hogy ki is Ő valójában. (Erzsébet)

Úgy látom nem csak a jogállam, hanem a tisztesség leírását sem találják sehol. (Zoltán)

Egy a jogállamiság b*romkodás egy pótcselekvés, hogy ne kelljen semmit csinálni.

1) a brüsszeli pénzek ellopása nem jogállamisági, hanem büntetőjogi kérdés és nem csak itt, hanem ott is, hogy ellenőrzés nélkül szórják a tagállamok pénzét (pedig ott csak van jogállam, nem?)

2) a jogállamiságot soha nem lehet egzakt módon definiálni pl.
– a Fidesz gyakran hangoztatja, hogy UK-hoz hasonlóan mennyire nyernének az egyéni képviselőik, közben a fideszes nagyok listáról kerülnek be, egyeseket, mint Orbán soha nem választották meg
– azt is mondják, hogy itt van alkotmánybíróság, az USA-ban meg pl. nincs, máshol alkotmány sem, noha ilyen helyeken simán börtönbe kerülnének az ilyen törvényekkel visszaélők (Az Állampárt jobban tudja)

A nap kommentje Györgyitől:

Félek, hogy hetediziglen megszenvedjük mások rossz választását és a saját tehetetlenségünket!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!