December 19,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egy valódi politikus mindig tiszteli az ellenfeleit. Egy valódi falusi focista nem feltétlenül

Szép estét! Fura nap volt ez a mai. Nálunk például reggelre lett vagy 20 centi hó, délben meg a napon 17 fokot mutatott a hőmérő. A hó elolvadt, a sár megmaradt. És Orbán Viktor is megtartotta a huszadik (egy olvasó szerint egyben az utolsó) évértékelő beszédét. Nem mondom, hogy bármi kiderült belőle azon kívül, hogy nincs semmi mondanivalója. Jól elvoltak egymás között az elvtársak, mindenki ott volt, akinek ott kellett lennie, volt vihorászás és tapsika is. Főleg azt találták nagyon viccesnek, amikor a drága miniszterelnök úr gúnyolódott az ellenzéki pártokon. Hiába, egy valódi politikus mindig tiszteli az ellenfeleit. Egy valódi falusi focista nem feltétlenül. Ez csak kulturáltság kérdése.

Az a beszédből nem derült ki, hogy az ország számára mit kínál a miniszterelnök az elkövetkezőkben. Mármint az eddig megszokott lopáson és hazudozáson, a gyűlöletkeltésen, a riogatáson és a mocskolódáson túlmenően mi a program. Vélhetőleg pontosan az, ami eddig. Nagy nemzeti melldöngetésbe csomagolt semmitmondás, menekültek mögé bújó riogatás, feneketlen önzés, kapzsiság és mindenki hülyének nézése. Meg persze a kereszténység álszent dicsőítése.

Az igehirdetésen megjelent mindenki, aki jól profitált Orbán uralkodásából (pontosabban azok, akikről ezt pontosan tudjuk is), így jelen volt Orbán Ráhel és az ő hites ura, Tiborcz István, bár nem ültek a nézőtéren, hanem csak a beszéd után villantak egyet. De ott volt Mészáros Lölö mester is. Simicska Lajost nem láttam sajnos.

Az Origo is beszámolt a világrengető eseményről. A cikk címe:

Rengeteg fiatal az évértékelőn

Zsúfolt teremben, minden túlzás nélkül fantasztikus hangulatban, rengeteg fiatal előtt tartotta meg huszadik országértékelőjét Orbán Viktor miniszterelnök a Várkert bazárban. A beszédet hallgató tömegben ismert közéleti szereplők mellett feltűnően sok fiatal is feltűnt. (origo.hu)

Én vettem a fáradságot, kinagyítottam a közönségről készült egyetlen, de legalább jó sötét fotót és szisztematikusan végigmentem a közönségen. Mutatom.

fiatal

fiatal1

fiatal2

fiatal3

Elég döbbenet, hogy ezek a mai fiatalok milyen tempóban őszülnek és kopaszodnak. Hát nem? Hát.

Közben – pontosabban ezt megelőzően, mert aztán lóhalálában rohant vissza élőben csodálni a főnököt – Kövér László megtekintette Somoskőujfalut és eszébe jutott Trianon. Mondjuk ő ilyen szempontból eléggé Mórickás, mert mindenről az jut az eszébe szegénynek. Ráadásul azt is mondta, hogy Trianon életképtelenségre ítélte az országot. Nofene. Én meg azt hittem, élünk. Mióta Orbán van hatalmon, azóta meg baromira jól élünk. Vagy nem?

Németh Szilárd havat hányt. Én speciel a múltkor resztelt májat krumplipürével és káposztasalátával, de már tudom, hogy a hűtőben kell ezeket tartani. Igaz, erről én se nem készítettem, se nem töltöttem fel fotót. Mindenkinek így a legjobb. Tehát Szilárd havat. Ezt fontosnak érezte megosztani a közösségi oldalán, sőt, feltöltött egy fotót is, amin ő, a kedves felesége és a kisfia látható. Értem én, hogy kell a család a kampányhoz, de tényleg ennyire fontos, hogy még a gyerek se kap felmentést alóla? Ha már így a képembe tolta a famíliát, meg kell jegyeznem, hogy a gyerek tiszta apja. Remélem, csak külsőleg, bár az sem egy túlságosan nagy öröm.

Szerintem Trianon az MTI-nek is betett rendesen, mert jó ideje alig lehet elérni az oldalukat. Ideje lenne valami technikai frissítést bevezetni, mert így nem jutunk hozzá a napi hülyeség-adagunkhoz.

Heverjük ki a mai napot, mert holnap már ököllel fog dörömbölni a választási kampány az ajtónkon. A mai működésünk eredménye:

Tényleg hatalmas böszmeség normalitással vádolni azt, akiben a normalitás foltokban sem fedezhető fel

Nem Soros kormányozza Magyarországot nyolcadik éve

Ennyire hozzáedződtünk már ilyen volumenű lopásokhoz?

Orbán Viktor szerint a hitoktatást ki kell tiltani az iskolák falai közül

Menekülés a devizahitelből

Évértékelő – Kormányprogram: a Fidesz harcolni fog, mocskolódni és hazudozni, mint eddig

Így kezdődött

Köszönjük, Zoli!

Vonzás

A nap kommentje Andrástól:

Az a politikus aki a saját vagy pártja programjának ismertetése helyett az ellenzék mocskolásával foglalkozik,azt csak a hatalom érdekli és nem a választók érdeke,legyen az jobb vagy baloldali az én szememben csak egy élősködő!!!!!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.