Január 29,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Eddig a kormány(fő) nem akarta, most meg akarja

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,409,833 forint, még hiányzik 1,590,167 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A szokásos sikerjelentés – mármint amikor Orbán Viktor döngeti egy kicsit a mellét a mások véres erőfeszítései nyomán, bár valaki igazán szólhatna neki, hogy a férfi ápolók éppen olyan keményen küzdenek, mint az ápolónők – nem különösebben izgalmas.

Az azonban legalábbis elgondolkodtató, hogy a pedagógusokat sikerül előrevenni az oltási sorrendben. Hogy sikerült? Eddig ki vagy mi gátolta ezt? Már csak azért kérdem, mert eddig az volt a mantra, hogy regisztráljanak a pedagógusok, aztán ahogy sorra kerülnek, megkapják az oltást. Meg voltam győződve arról, hogy ez a jelenleg érvényben lévő rend szerint a kormány(fő) döntése volt, ahogy a mostani változtatás is. Merthogy rendeleti kormányzást tartunk. Na, ehhez képest mi az, hogy sikerült? Eddig a kormány(fő) nem akarta, most meg akarja. Mindössze ennyi a különbség, ez igen távol áll a sikertől. Szerintem.

A miniszterelnök szerint jó esély van arra, hogy hétfőn a koronavírus ellen beoltottak száma elérje a 2 milliót Magyarországon. Orbán Viktor egy a Facebook-oldalára feltöltött videóban az oltás felvételére biztatta a pedagógusokat.

“Az oltás jól halad, a mai napon jó esélyünk van arra, hogy elérjük a kétmillió oltásszámot” – mondta Orbán Viktor a felvételen.
    A miniszterelnök hangsúlyozta: virágvasárnap hétvégéjén is folytatta Magyarország a küzdelmet a koronavírussal szemben. “Orvosaink és ápolónőink állták a sarat, a magyar egészségügy bírta a terhelést” – fogalmazott, és köszönetet mondott a “hétvégi erőfeszítésekért is”.
    A kormányfő felhívta a figyelmet arra: új hír, hogy a pedagógusokat sikerül előrevenni az oltási sorrendben, ehhez pedig az kell, hogy hétfő éjfélig regisztráljanak. Arra kérte a pedagógusokat: vegyék fel az oltást, hogy minél hamarabb újraindíthassák az óvodákat és az iskolákat. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!