Július 12,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


De szép is lesz, amikor majd Orbán viszi utcára az ellenzéket a magyar kormány ellen

Szép estét! Ezennel meghirdetem a hétnek az ő végét, legalábbis ami a szorgos munkanapokat illeti. Mindenki dobáljon el a kezéből mindent, péntek este van, a munka megvár.

Már jó ideje töprengek azon, hogy miért nincs nekünk fociügyi minisztériumunk? Egészségügyi ugyan nincs, de az nem is kell, elég nekünk Kásler Miklós és Müller Cecília. De a foci komoly dolog, nem véletlenül épül minden faluban stadion. Plánehogy a drágaminiszterelnökúr kertje végébe, Mészáros Lölö gondos kezei közé egy komplett pénzmosoda került, ahol évente milliárdok hasznosulnak a TAO nevű bűvésztrükkel. Szóval pont ideje lenne egy fociügyi minisztériumot létrehozni. Azt olvastam, hogy Dzsudzsák Balázsért nem nagyon kapkodnak a csapatok, meg hát már amúgy is hazamenekítettük repülőn, eleve van diplomataútlevele, éppen ideje lesz gondoskodni a jövőjéről. Reménykedve várom, mikor jut eszébe Orbán Viktornak ez a remek, jövőbe mutató gondolat.

A Kormány egyetért azzal, hogy Magyarország külpolitikai kapcsolatainak erősítése érdekében a Belarusz Köztársaság Mogiljev (Mahiljov) városában található Uszpenszkij Szűz Mária és Szent Sztaniszláv Székesegyház rekonstrukciója – a 2020. évben – 165 millió forint költségvetési támogatás biztosításával valósuljon meg; felhívja a külgazdasági és külügyminisztert a Belarusz Köztársaság Mogiljev (Mahiljov) városában található Uszpenszkij Szűz Mária és Szent Sztaniszláv Székesegyház rekonstrukciójának támogatásával összefüggő feladatok ellátására. 

Ez tegnap jelent meg a Magyar Közlönyben, ma véletlenül hová látogatott Orbán Viktor? Hát pont oda. Meg is koszorúzott valamit, de legalábbis fejet hajtott. Gondolom, a demokrácia emlékműve előtt lehetett.

Facebook/Orbán Viktor

Elölről is pont ennyire gyűrött, mint hátulról. De legalább ő örvendezett a látogatásnak, megint otthon érezhette magát.

A magyar-fehérorosz kapcsolatokról úgy fogalmazott, “a két nép és a két ország sokkal közelebb van egymáshoz, mint azt gondolni szoktuk”.

 Arról is beszámolt, hogy Magyarország nyitott egy 40 millió eurós hitelkeretet az Eximbanknál fehérorosz és magyar cégek együttműködésének finanszírozására.

Elmondta továbbá, hogy Magyarország minden évben 50 fehérorosz diáknak biztosít állami ösztöndíjat. (MTI)

Lukasenka is roppantul örvendezett Orbán Viktornak – nem lehet túl nagy a tolongás a látogatási listáján -, és diadalmasan közölte:

Az elnök úgy fogalmazott, Fehéroroszországnak Magyarország a legközelebbi partnere az EU-ben, “mindenki másnál jobban megért bennünket”.

Tényleg nagy öröm az nekem, ha összemosnak Orbán Viktorral és az ő érdekeivel. Bár ezt nem fogja lehozni az MTI, de azért csak szólok: a magam részéről egy megveszekedett petákot sem adtam volna semmiféle templom felújítására. 165 millió forintból igen sok hasznos dolgot meg lehetne valósítani, de az első kétezer tennivaló között, ami eszembe jut hirtelen, nem szerepel a Belarusz Köztársaság Mogiljev (Mahiljov) városában található Uszpenszkij Szűz Mária és Szent Sztaniszláv Székesegyház rekonstrukciója, az teljesen biztos. Azt is szeretném megjegyezni, hogy én semennyire nem érzem közel magamhoz Lukasenkát, és ez valószínűleg a jövőben sem fog változni. Azt azonban nehéz nem észre venni, hogy már az ilyen kedves diktátorok is csak úgy fogadják a mi drága vezetőnket, ha előtte leperkáltuk a belépőjegy árát. Vagy mire kellene vélni a 165 millió forintot? Drága buli volt, de megérte. Nem pont nekünk, de eddig sem arról szólt Orbán országlása, hogy nekünk megérje. Beérjük az ő örömével is, nem igaz? De.

Ezt meg a zorigón olvastam:

Tovább gyújtogatnak, fosztogatnak a baloldali radikálisok az Egyesült Államokban, már 13-an meghaltak

Hát nem cukikák? Baloldali radikálisok csinálják az egészet. Meg kell a szívnek szakadni, mennyire teper a pártmédia a két év múlva esedékes választásra. Mármint a magyarországi választásra, természetesen. Manyika (szokás szerint ő írta a cikket, mivel megint szerző nélkül sikerült publikálni) erősen küzd a szélsőjobboldali értékekért.

Egyértelmű, hogy az idei választások miatt van ez. A baloldali média megpróbálja minél jobban segíteni Obama alelnökének, Bidennek a kampányát Donald Trump ellen. (Origo)

Tényleg egyértelmű. Még véletlenül sem lehet benne Trump rasszista hőbörgése, az elbaszott járványkezelés, a százezer halott és a 45 millió munkanélküli, akik az elmúlt két hónapban veszítették el a megélhetésüket. A drága Trump remekül kezelte a helyzetet, a helyzet magaslatán álló rendőrség például feloszlatta a papokat is, hogy az elnök úr egy bibliával a kezében bohóckodhasson a templom előtt. Azért nem árt, ha a magyar ellenzék is ért az üzenetből, mert alapvetően arról mesél Manyika néni (és az összes pártlap), hogy aki a kormány ellen fordul, az baloldali radikális geci. Ez alól csak Olaszországban van kivétel, mert az például tök jó, hogy Matteo Salvini utcára viszi az embereket, hogy megdöntsék a kormányt. De szép is lesz, amikor majd Orbán viszi utcára az ellenzéket a magyar kormány ellen. Mármint szabadulása után gondolom.

Menjünk szépen aludni. Jó éjt, békességes álmokat mindenkinek. Holnap ugyanitt várunk mindenkit nagy szeretettel. Pusszancs.

Mai cikkeink:

Nem igaz, hogy megérdemeljük

Diktátori tanácsok

Koronavírus után

A propaganda fütyül, a valóság hajlik

50 forint

Nekünk üzennek

Most fehér a tűz

Mi lett volna, ha…?

A hatalom egyre inkább kimutatja a foga fehérjét

Kommentek:

Ne felejtsétek el, hogy az ellenzéket azért rángathatják a kedvükre, mert ha nem úgy ugrálnak, ahogy ártunk és ormányunk, külön a mogorva házmester fütyül, rommá büntetik őket. Ha nem mennek be, megvonják a teljes illetményüket + mellé még büntetnek is. Hadházynak van igaza, amikor folyamatosan keresgélik a kiskapukat, és abban is igaza van, hogy a szolidaritás is véges. A tüntetők bírságait összedobtuk, de a képviselőkét már nem lehet rendszeresen így összeszedni.
Teljesen jogos a WTF-lista. NER-milliárdosék pont úgy bánnak az ölükbe hullott vagyonnal, amennyit kopott érte a körmük. Kiveszik belőle a most kivehető hasznot, ha pusztul, hadd pusztuljon, majd elpasszolják. Fogalmuk sincs róla, hogyan lehetne valamit működtetni, nem pedig szimplán lerabolni. Ártalmasak, mint a sáskajárás!
Közben minden vállalkozó közvetlen rálátást köteles adni a NAV-nak mindenbe is, mert sok kicsi sokra megy, ha a cipész nem ad online számlát a lyukas cipőtalp befoldozásáról, csődbe megy az ország.
Megérdemeljük, mert hagytuk, amíg még lehetett bármit tenni ellene, hogy ide jussunk, hogy tétlenül nézzük, hogy fényes nappal a képünkbe röhögve kilopják a szemünket is. (Madárlátta)

Még egy szót a nagy orbáni kézfogásról. A Teljhatalom a hazaáruló ellenzéki frakcióvezetőket ruganyos, fiatalos léptekkel közelítette meg. Jobb karját, kézháttal szigorúan felfelé tartva egyenesen előre nyújtotta, amivel világossá tette: Én vagyok a főnök, elvárom kézcsókodat. Megkapta. Ellenzéki frakcióvezető maradt Gyurcsány Ferenc és Szabó Timea, akik nem vettek részt ebben a megalázásban. (György)

Szerényen megjegyezném, hogy Lukasenkához képest Putyin egy européer, szinte liberális demokrata. Semmilyen racionális magyarázata sincsen a belorusz diktátorral való örömködésnek, hacsak nem a közös lopás. (Bogumil_hu)

A nap kommentje Bikficz Bárótól:

Amíg az egy ember a maga egyetlen érdekét mindig a közös érdek elé helyezi, nem lesz semmi. Az egészségügyben is egyedül maradt a fekete ruhás nővér, az oktatásban is Pukli István. Minden egyes embernek volt valami fontosabb egyéni érdeke, amit félt kockára tenni. Akik meg kiálltak mindenkiért, magukra maradtak. így nem lehet. Minden egyes embernek meg kell érteni, hogy valamilyen áldozatot hozni kell a változásért.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.