Június 26,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


De legalább rosszabb lesz. Sokkal

Szépet és estét is! Csapjunk bele az álomba ringatóba:

Azon, hogy az amerikaiakat nem érdekli a magyar demokrácia állapota, nem kéne fennakadni. Más országokat sem túlzottan érdekli hiszen ha a magyaroknak ez jó… Kb. 35% erre szavaz, cirka ugyanennyi még szavazni sem megy el. Akkor igenis megérdemlik, hogy ebben tapicskoljanak. Egyébként is, azon kívül hogy jelzéseket adnak, mit tehetnének még értünk más országok? A nyugatiak nem játszák el a nagy felszabadító Szovjetunió szerepét, tehát nem fognak minket megmenteni Orbántól, azt a magyaroknak kell kritikus tömegben összeállva megtenni Azt viszont a magyarok sosem fogják, mert történelmük során minden esetben széthúztak. Erre épített Orbán kezdettől fogva és sajnos be is jött neki. És a propaganda lényege a mai napig is ez, hogy soha ne legyen a magyarok közt egység. Akkor nem lehetne uralkodni. (József)

Akkor hogyan lesz itt bármi is nemzethy? A csúti rém nagy álma, erről dadog minden megnyílvánulásában, hogy a magyar kiváltságos és mégvédjük., fogjunk össze. De itt már mindenki az égyéni érdekeit próbálja védeni, a mocsárból a fejünk még kilóg, hogy levegőt kapjunk, integetünk is, hátha valaki meglátja, hogy fuldoklunk és kihúz, de ha összekapaszkodnánk, csak lefelé húzzuk egymást. Mert mindenki a másik felé rúg.
Nehéz lesz így nemzethet alkotni és nemzethyvé válni.
Túl nagy a pusztítás és még nincsen vége! Korántsincs.
Bár most nem jut eszembe újabb réteg, ami még bomlasztható és szétzilálható. De bízzunk a kedves vezető találékonyságában, tudja ő, kikkel kell még leszámolni. Ezzel álmodik és nekem úgy tűnik, sosem ébred fel. (Piftike)

Valószínűleg arra játszik, illetve úgy lesz minden nemzeti, hogy akik másként gondolják, a fullasztó Fidesz-uralmat megunva elmenekülnek innen, vagy megunják hogy folyton hátrálniuk kell minden területen és kapitulálni fognak Láttam már ilyeneket is… (József)

“Budapest a legjobb európai úticél” Valóban az, mert érzi, aki idejön, hogy itt a (számára nem megterhelően sok) pénzével bármit megtehet. Jó helyek, jó nők (jó olcsók), a kokain is olcsóbb felénk (kivéve, ha sütőpor – akkor viszont egészségesebb), hányni is lehet (körbe egy egész városrészt, senki sem szól érte). “A taxi kicsit drága” – szokták megállapítani és nem tudják, hogy az árak egyenes arányban növekednek az idegen nyelvvel és az elfogyasztott alkohol mennyiségével. Az éjszakai megvilágítás pazar, napközben pedig mindenki józanodik valamelyik klassz szállodában, vagy a hajnalra lenullázott Airbnb lakásban. Nem látják és nem tudják, hogy rohad itt szinte minden. (Rita)

Gyakorlatilag folytathatjuk akár ott is, ahol reggel abbahagytuk. A Magyar Tudományos Akadémia küszöbön álló szétverésénél és az ehhez kapcsolódó eseményeknél. Kedd délutánra élőláncot szervez az akadémiai dolgozók fóruma. Miután a bölcseknek nem sikerült beágyazhatóvá tenni a felhívást, ide pakolom a linket. Fontos és szükséges az élőlánc, de azért halkan megjegyzem: ha a különféle eltaposott, félig eltaposott és az eltaposásra váró csoportok nem találják meg egymáshoz az utat, ha nem fognak össze, hanem mindenki csak a maga kis nyomorúságát fájlalja, akkor ez nem lesz jobb. De legalább rosszabb lesz. Sokkal.

Az megvan, hogy micsoda állat módon meghurcolják azt a srácot, aki hibát talált a Telekom biztonsági rendszerében és jelezte ezt a vállalatnak? Ő az, akit börtönbe akar juttatni a nemzethy cég, mert szerintük ez a normális. Bár lehetséges, hogy ebben az országban ez a normális, csak viszonyítás kérdése. A nemnormális Apple azonban – ezt a céget még nem vette meg Mészáros Lölö és Kósa Lajos szerető anyukája sem, tehát jelenleg nem magyar – úgy gondolta, megjutalmazza azt a tinit, aki feltárt és jelzett feléjük egy biztonsági rést. Az ugyan nem derült ki, pénzben ez a hála hogy néz ki, állítólag 200 000 dollár is lehet. Plusz az Apple beszáll a srác iskoláztatásába is. Holott fel is jelenthetné, hát nem? De.

Ez most csak játszásiból kerül ide. Nem függ össze semmivel, csak szemen ütött és meg kell osztanom veletek az élményt. A mű címe: ikertornyok:

XX. Lajos, Anjou hercege. A fotót innen csórtam.

Ez pedig itt az ismeretlen gipszfaragó, aki nincs rajta a kormány kifizetési listáján. Sem.

Eme gyönyörű ábrázat emlékével vonulok az összes hálótermeimbe. Keresek valami altatót, hátha használ. Jó éjt mindenkinek, reggel találkozunk. Nem velem mondjuk, mert estig az évi rendes szabadságomat töltöm, de valaki csak lesz itt. Pápá.

Mai cikkeink:

Tényleg komolyan gondolják, hogy itt bárkinek van önálló döntési lehetősége, akit nem Orbán Viktornak hívnak?

Tudás helyett vallás, jövő helyett vakhit

Ez az egész Nemzet Elnyomó Rendszer egy ilyen kopott bakelitlemez

Novák Katalin ragaszkodik

A túlélésért küzdenek, mint mi

Az Égivándor dala

Ha a NER egyetlen rothadó terméke ez a bárgyú pofával lelkendező figura lenne…

A nap kommentje Andreától:

Én a délszláv háború idején dolgoztam egy menekült táborban. Itt. Magyarországon. 26 éve. Példaértékű volt, ahogy az ország fogadta, befogadta őket. Ahogy együtt tudtak élni- egy kisebb falunyi ember- muzulmánok, keresztények. Szerettem ott dolgozni, segíteni…. EMBERnek éreztem magam. Most már a saját népem között sem találom ezt a komfortot. Ezt az érzést….😔

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS