Október 22,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


De legalább Kásler doktor optimista

A Fidesztől független sajtó, az orvosszakmai szervezetek, orvosok és szakemberek, hozzáértők, a járvány elleni védekezésben érintettek – félreértés ne essék: nem az ellenzéki politikusokról van szó – arról írnak és beszélnek, hogy az egészségügyi szakszemélyzet ordító hiánya miatt, a sokezer lélegeztetőgép, a miniszterelnök állig felfegyverkezése és spontán, de legalább értelmetlen kórházlátogatásai dacára, az egészségügyi rendszer nem lesz képes megbirkózni a fertőzések számának növekedésével. Ez úgy értendő, hogy nemhogy 200 ezer, már 15 ezer koronavírus-fertőzöttel is nehezen tud mit kezdeni a magyar egészségügy.

Egy jó dolog van azért. Doktor Kásler optimista, és alákérdezős propagandavideót forgat. Amelyben sok mindenről beszél, többek közt azt bizonygatja, hogy a kórházi ellátás tárgyi és személyi feltételei is biztosítottak. Ahogy Szonja fogalmazott pár napja: egyértelmű, hogy jó kezekben vagyunk. Nyugodtan dőljünk hátra. Egy támla nélküli széken.

Mikrofonállvány: Koronavírus-járvány. Az utca emberét élénken foglalkoztatja, hogy van-e, lesz-e elég kórházi ágy? (Természetesen az utca emberének egyáltalán nem az ágyszám miatt kell agóddnia, de mindegy is – szerk.)

Kásler: Teljesen egyértelműen tudom mondani: van elég kórházi ágy, van elég intenzív terápiás ágy, van elég szakszemélyzet. Kidolgoztuk, hogyan nyitjuk meg egymás után, lépcsőzetesen az ellátóhelyeket, azt az alapvető rendezőelvet figyelembe véve, hogy a kapacitások határáig használjuk ki az egyes kórházakat. Egyszerűen azért, hogy a többi kórházat, amíg lehet, tehermentesítsük és kizárjuk azt a lehetőséget, hogy egyszerre esetleg több kórházban elinduljon a kórházi fertőzés. Olyannyira előkészítettük a kórházi kapacitásokat, hogy ezzel kapcsolatban az első körlevél minden magyar kórház főigazgatóját szeptember 2-án ment ki. Azóta folyamatos a tájékoztatás, élő a kapcsolat a kórházakkal. Mindig, mindenki mindent időbe’ megtud.

Életközelben 15. rész.

❗️ „Egymás után, lépcsőzetesen nyitjuk ki az ellátóhelyeket, hogy még a lehetőségét is kizárjuk annak, hogy esetleg több kórházban is elinduljon a fertőzés” – mondta Prof. Dr. Kásler Miklós az Életközelben legújabb részében, hangsúlyozva: a kórházi ellátás tárgyi és személyi feltételei is biztosítottak. ➡️ Teljesen egyértelműen tudom mondani: van elég kórházi ágy, van elég intenzív terápiás ágy, van elég szakszemélyzet – szögezte le.➡️ A miniszter beszélt az egészségügy átfogó szervezeti átalakításáról, és a népbetegségek elleni küzdelem aktuális helyzetéről is, kitérve a HPV-elleni oltás fiúkra való kiterjesztésére is.

Posted by Emberi Erőforrások Minisztériuma on Thursday, September 24, 2020

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!