December 6,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


De legalább büszkén döngeti a mellét azzal, hogy hitelből dübörögtetik a gazdaságot

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 378,652 forint, még hiányzik 2,621,348 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Még sokat kell fejlődnie minden közepes képességű könyvelők leghíresebb pénzügyminiszterének ahhoz, hogy Varga Judit és Szijjátó Péter szintjét elérje Brüsszel, az Európai Bizottság, az Európai Parlament, a senki által meg nem választott nyugati balliberális mainstream és úgy általában a hanyatló Nyugat szapulásában, de mivel az igazmondás neki sem erőssége, nincs oka szégyenkezni. AZ MTI arról tudósított, hogy az uniós pénzügyminiszterek mai luxembourgi tanácskozását követően, Varga Mihály azt állította: 

a koronavírus-járvány okozta károk helyreállítását és a gazdasági újraindítást célzó magyar program minden tekintetben megfelel a korábban lefektetett alapelveknek, elfogadását politikailag motivált európai bizottsági felvetések lassítják.

A Rogán irányítása alatt álló, az egész országot beterítő, mindent túlordító fideszes agymosó gépezet részét képező állami hírügynökség (az,  amelyik nem tartotta hírértékűnek a több mint 630 ezer magyar polgárt megmozgató ellenzéki előválasztás első fordulóját) szerint ezt onnan lehet tudni, hogy a pénzügyminiszter magyar újságíróknak nyilatkozott. Most ne akadjunk fenn azon, hogy a párt propagandáját központi utasításra visszaöklendező szalagmunkás nem újságíró, tegnap se volt újságíró, holnap se lesz. Azon viszont akadjunk fenn, hogy pontosan mely politikailag motivált felvetésekről óbégat a költő, nézzük Varga Mihály valóságértelmezését:

Magyarország (úgy érti: az Orbán-kormány – szerk.) szerint az Európai Bizottság a magyar program elfogadásának késleltetésére olyan kifogásokat talál, amelyek nem illeszkednek az elfogadáshoz szükséges keretrendszerbe. Az Európai Bizottság júliusban a döntését szeptember 30-ig ígérte, ez azonban a mai napig elmaradt.

 „Nincs olyan szempont, ami a magyar program elfogadásának késleltetését indokolhatja”.

Magyarország (úgy érti: az Orbán-kormány – szerk.) szerint nagy felelőtlenség, hogy az Európai Bizottság számos uniós ország gazdasági helyreállítást célzó programját nem hagyta jóvá. A jóváhagyás elmaradása különösen akkor rendkívüli felelőtlenség, amikor ezek között az országok között olyanok is vannak, amelyek már 2021 második felére elérték a járvány előtti gazdasági teljesítményüket.

Európának szüksége van arra, hogy a nemzeti helyreállítási tervek jóváhagyásáról szóló döntések gyorsan megszülessenek. A késlekedés azt jelenti, hogy az európai kontinens, benne az Európai Unió lemarad azokkal a gazdaságokkal szemben, amelyek jóval gyorsabban képesek az újraindulásra.

„A magyar kormány lépett, nem engedi meg, hogy csússzon a helyreállítási programja elindítása, ugyanis fontos gazdasági, zöldítési, oktatási, egészségügyi fejlesztésekről van szó”.

A magyar gazdaság lehetőségei lehetővé teszik a programok elindítását. Emlékeztetett, hogy a kormány sikeres kötvénykibocsátást hajtott végre, ezzel 4,5 milliárd eurót (mintegy 1600 milliárd forint) gyűjtött be a magyar állam. Mindezek elegendő forrást biztosítanak ahhoz, hogy a programok indulása ne szenvedjen késedelmet, függetlenül az Európai Bizottság döntéshozatalától.

Az energiaárakról közölte: a rezsicsökkentés kapcsán elfogadott jogszabályok védik a magyar lakosságot. Magyarország (úgy érti: az Orbán-kormány – szerk.) szerint a nehéz helyzetbe került háztartásokat meg kell segíteni, a rezsicsökkentésre talált magyar megoldás a működőképes. Amennyiben azonban az energiaárak hosszútávon magasan maradnak, olyan további lépésekre lesz szükség a beruházások és a fejlesztések támogatására, amelyek egyszerre képesek segíteni a klímavédelmet és az energiaárak csökkentését. (via MTI)

A Varga-féle rezsicsökkentéses hablaty témakörében ajánlom mindenkinek, akinek esetleg kimaradt, Edgar kolléga indulatoktól sem mentes, ámde nagyon világos és érvényes okfejtését, némiképp árnyalja és helyreteszi ezt a NER-nyomorúságos sikertörténetet. Ugyanakkor kérdezném, hogy hol vannak tételesen a politikailag motivált európai bizottsági felvetések, amelyek miatt Magyarország nem jutott hozzá több mint 2500 milliárd forintnyi uniós támogatáshoz? Szerintem sehol nincsenek, én egyet se látok, és szerintem nem véletlenül.

Tudniillik miközben Varga Luxembourgban elfelejtette kibontani a valóság szálait, ehelyett Európai Bizottság politikai elfogultságáról lamentál (értsd: Brüsszel az ún. gyermekvédelmi törvényük miatt nem hagyja jóvá a magyar helyreállítási alapot, ahogy ezt hónapok óta orrhangon visítja a komplett kormány), ma pont arról írt az újság, hogy lófaszt. A melegeket a pedofilokkal összemosó jogszabálynak semmi köze a zsetonhoz, ezt a kérdést a 2511 milliárdos csomagtól teljesen elkülönítve, kötelezettségszegési eljárás keretein belül vizsgálja. Pontosabban ezt eddig is tudta mindenki, aki a narancsködön kívül él, ami ehhez képest újdonság, hogy ezzel a magyar kormány is tisztában van. Olyannyira, hogy miközben a kormányzati propagandában erre fogják, hogy a helyreállítási pénzek nem érkeztek meg, valójában együttműködnek a gaz brüsszeliekkel. Csak éppen nem verik nagy dobra. Ezt onnan lehet tudni, hogy az Európai Bizottság szóvivői szolgálata arról tájékoztatta az EUrologust: a magyar kormány határidőre elküldte válaszát a kötelezettségszegési eljárást megindító levélre.

Vagyis Varga Mihály az Európai Bizottság egyetlen politikailag motivált felvetését nem bírta felsorolni, ellenben olyan büszkén döngeti a mellét azzal, hogy eladósították az országot, vagyis hitelből finanszírozzák a helyreállítási alap hiányában is megindított programokat, azaz hitelből dübörögtetik a gazdaságot, mintha nem lenne holnap. Végül is igaza van: ahol egy koronavírus járvány idején, amikor emberi egzisztenciák mentek tönkre tömegével, a kormány a gazdaságvédelmi kiadások terhére (!) 42 milliárd forintért (!!!) bélyeggyűjteményt vásárol, ott francot se kell helyreállítani. Ott minden helyre van állva. Tartsa is meg Brüsszel a mocskos pénzét.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!