Június 17,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


De hová tűnt Habony Árpád?

Hahó, szép estét! A kolléga szerint én vagyok az, aki indokolatlanul nyöszörög azért, mert nyáron meleg van, télen hideg, a kettő között meg esik. Vagy a szél fúj, mint most. Jó, legyek én az örök nyafogó, de azért még nem kezdem el kérdezgetni, hogy mikor lesz már tavasz. Várok még két hónapot. Nézzük, mi széppel lepett meg ma az élet minket.

És igen, mindjárt kezdésnek és egyben végzésnek is:

 A határon túli magyarság a kormány családpolitikája mellett áll – jelentette ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szombaton Dombóváron, a családok évéhez kapcsolódó rendezvényen.

Potápi Árpád János a Fidesz és a Civil Összefogás Fórum helyi szervezetének családi napján mondott köszöntőjében hozzátette: “a család egy férfi és egy nő kapcsolatán alapul, és gyermekeinket is úgy képzeljük el, hogy ilyen családokban kell felnőniük”.
    Az, hogy meg akarjuk védeni a családjainkat, “normális emberi gondolkodás” – jegyezte meg a nemzetpolitikáért felelős államtitkár a Szent Orsolya Iskolaközpontban tartott eseményen.
    Kitért arra is, hogy a nemzetpolitikai államtitkárság a családpolitika határon túli feladatait végzi, ennek keretében hirdették meg a határon túli magyar családok éve programot. A program eredményei között említette, hogy a kormány 550 óvodát épít vagy újít fel határon túli, magyarok lakta településeken, a Felvidéken például ezen a héten hat óvodát adtak át.    
    Utalt rá, hogy a Fidesz-KDNP 2014-ben a határon túlról érkezett levélszavazatok 94 százalékát, 2018-ban 96,8 százalékát kapta.
    Úgy fogalmazott: “A kultúránk a zsidó-keresztény hagyományokra épülő keresztény kultúra, amiből mi nem is szeretnénk engedni.” Hozzáfűzte, akkor sem, ha “Európa nyugati felén ultranacionalista, radikális jobboldali szervezetként állítanak be minket”.     Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára többi között arról beszélt, hogy a népességfogyás már harminc éve ismert Magyarországon, és ma ez a legnagyobb kihívás az ország előtt.
    Emlékeztetett: a kormány a családok évében, január 1-én életbe lépett családtámogatási csomagjának keretében több, gyermekvállalást segítő intézkedést tett. Ezek között említette a gyermekvállaláshoz kapcsolódó diákhitel-kedvezményeket és a kétéves hallgatói gyed bevezetését.
    Az 1980-as években a nők átlagosan 21 évesen szülték meg első gyermeküket, ma ez az életkor 30 év; fontos lenne, hogy fiatalabb korban szüljenek a nők, mert különben kisebb eséllyel születik meg a második és a harmadik gyermek a családban – mondta.
    Közölte: a gyermekvállalást segíti az is, hogy január 1. óta a harmadik gyermek után az állam egymillió forintot átvállal a jelzáloghitelekből, amelyek minden további gyermek után egy-egymillió forinttal csökkennek.
     Szólt arról is, hogy ma már a határon túli magyarság számára is létezik a babakötvény és az anyasági támogatás. 
    “Jól látható, hogy a kormány törekvéseinek van eredménye, húsz éve nem volt olyan magas a házasságkötések száma, mint tavaly, és húsz százalékkal sikerült növelni a gyermekvállalások arányát a 2010-2011-es mélyponthoz képest” – hangsúlyozta a helyettes államtitkár. (MTI)

Ebben a szép hosszú propagandabeszédben aztán benne van az eltűnt Habony Árpád minden csínja és bínja. Tényleg, hol lehet az a jóképű ember vajon? Aranyóra nem válik ilyen gyorsan köddé a zsúfolt villamoson, mint a gipszfaragó-zseni szakon végzett Orbán-árnyék, akit még a gazdája is letagadott. Már csak azért érdekelne, mert ideje lenne frissíteni a szoftvert a papagájokban, ugyanis mindenre nagyjából ugyanazt mondják. Függetlenül attól, hogy egy óvodakilincset, gumigyárat, vagy mobil vécét adnak át. Uncsi. Nem kicsit, hanem sőtpláne nagyon.

Mai cikkeink:

Lejáratási szándékkal készített, hazugságoktól hemzsegő

Zsákutcás erőszak

A bankok felelőssége hol van, tessék mondani?

Város a kórház szélén

Erkölcstan vs. Hittan: Egyenrangú opciók?

A magánélet szentsége csak akkor védendő érték, ha a miniszterelnöki utánpótlás szaros pelenkájáról van szó?

Sorok egy koponyából készült ivókupára

A nap kommentje Csabától:

Veszélyes ez a Hadházy. Ennek a galamblelkű Fidesz rendszernek kétharmad és készenléti rendőrség kell a családok tönkretételéhez. Erre jön ez az ellenzéki felforgató és zárcserével taszít kilátástalanságba. Legyünk éberek elvtársak.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS