Január 27,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Darab-darab

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,840,123 forint, még hiányzik 1,159,877 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szerintem pedig téves az irány. A minőséget kellene előtérbe helyezni, nem a mennyiséget. 13 év kormányzással sikerült elérni, hogy a 15 éves fiatalok egynegyede nem érti, amit olvas. Már amennyiben egyáltalán olvas. Folyamatosan csökken a felsőoktatásba jelentkezők száma. A családokat pedig nem mindenki pénzéből kellene támogatni, hanem azt kellene biztosítani, hogy stabil, normális jövedelemhez juthasson mindenki, aki dolgozik. Hogy lehessen vállalkozni, és ne hozhasson estéről reggelre valami hülye törvényt a kormány, ami bedönti a vállalkozásokat. Hogy ne vegye el az állam a jövedelem döntő részét. Hogy a fejlesztési források oda kerüljenek, ahol hasznosulnak. Mármint az ország számára hasznosulnak, nem a NER-lovagok számára. Arra lenne szükség, hogy az óvódákban képzett pedagógusok dolgozzanak, ahogy az iskolákban is. Hogy legyen háziorvos, gyerekorvos, szakorvos. Hogy legyen jövő. Buta és tanulatlan emberből egy is sok, több pedig egyenesen kártékony.

Magyarország és Európa hosszútávú társadalmi fejlődésének és gazdasági fenntarthatóságának záloga a demográfiai trendekben történő fordulat bekövetkezése, ezt a célt kiszámítható, célzott, rugalmas családpolitikával lehet elérni – jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter pénteken, a témában rendezett budapesti konferencián.

A magyar családpolitika alapelve ezért az, hogy a gyerekvállalás nem hozhatja hátrányba a családokat anyagi szempontból sem, sőt előnyükre kell szolgálnia. Ennek megfelelően Magyarországon a családok kiemelt támogatást kapnak – mutatott rá Varga Judit a II. Párkapcsolati kultúra és demográfia című konferencián tartott előadásában.
    Közölte: 2021-ben a GDP több mint 5 százaléka került a gyermeket nevelő családokhoz, és ezzel Magyarország az OECD-tagállamok között is élenjáró volt.
    A miniszter hangsúlyozta: a családi kapcsolatok életünk alapelemei, emberi létünk mozgatórugói, legyen szó akár az egyénről, akár egy nemzetről, akár az egész emberiségről. A világban egyre terjedő individualizmus ellenére az egyes embernek a család jelenti a legfontosabb köteléket, a biztonságot, a gondoskodó közeget – mondta. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!