Július 17,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Csak tessék szíves megmondani, neki ki a mészároslőrince

Szép estét! Meg jót is lehetőleg, ha már amúgy sem süt a nap, pedig lenne rá igény.

Tegnap este megfogalmazódott bennem egy kérdés, amire egy műsorvezető próbált rávilágítani: A követelések között – az ellenzék ötpontos, de a szakszervezet akárhánypontos követelései között – miért nem szerepel az, hogy a kormány mondjon le?? Nem érkezett válasz a riportalanytól, de erre nem is neki kellett volna ott hirtelenjében válaszolnia. Pedig igazából ez lenne a mostani tüntetések lényege nem? A kormányváltás. 
De tényleg, miért nem szerepel ez a követelések között????? (Márti)

Nem emlékszem, legalabbis sose hallottam róla, hogy 1956 okt 23. előtt lettek volna “tüntikék!”. Még csodálkoztunk aznap mikor délutáni műszakba dolgozni indultam, hogy a rádió azt mondta, hogy a belügymnisztermegszüntette aznap a gyülekezési tilalmat. Nem tudtuk hogy lett volna, pedig egész nap szólt a Népradió, ami csak a két hivatalos magyar adót adta. Ésmi lett este? Sajnos mivel a Kossuth tértől pár méterre a Kossuth nyomdában dolgoztam, nemcsak fültanuja voltam az eseményeknek, hanem a vezetői az egésznek, mint legközelebbi Nyomda, hozzánk törtek be az akkori 12 pont kinyomtatása céljából. Ennyit tudtam meg akkor este, majd éjszakára elbújtam a nyomda egyik kis szobájába reggelig félelmemben. Kislány voltam még és már lövéseket is hallottunk. Reggel egy bátor kollegánk kisért haza az addigra elég furcsa városban. És ismétlem: NEMHOGY EZREK, SENKISEM TÜNTETETT ADDIG A NAPIG! (Ágnes)

Rossz megközelítés!

Nem a sorosista lingva vagy mifranc tudást kell nézni, hanem a bizonyítottan szentistváni eredetű székely rovásírás tudást! Rovásul itt nálunk, a kereszténynemzeti Ner-Magyarországon tudnak a legtöbben.

Ráadásul több dialektusban is. Az uralkodó kisebbség pl. csak kirovásul, meg megrovásul ért, a többség viszont inkább a lerovást gyakorolja napi szinten. (masikszempont)

Miota hazajottem , Magyarorszagra tobb eve, nyugdijas lettem, …..AZON GONDOLKODOM hogy amig odavoltam husz evig….kockasra dolgoztam az agyamat a fejemet – ahogy en fogalamzok magamrol, – a marha nagy szabadsagban demokraciban stb – ben itthon MIT CSINALTAK a hozam hasonlo emberek ….??? ….az en generaciom es a nalam fiatalabbak nem hogy ket idegen nyelvet….de meg a magyar nyelvet SEM beszelik rendesen…nem ertem ezt a totalis eltunyulast…egyre inkabb nem ertem.A magyar a legnehezebb es legszebb nyelv.Akií ezt szereti es tudja az meg tud tanulni mindent. (Margaret)

Csak egy apróság: a gyerekeim az általános- és középiskolás éveik során angolból nem kellett, hogy megerőltessék magukat, tudniillik abból megéltek végig 4es-5ös jegyekkel, amit még óvodában megtanultak, majd később slágerszövegekből, filmekből és az agyonszidott videojátékokból rájuk ragadt. Ugyanis félévenként új tanár jött, aki minden egyes esetben elkezdte velük teljesen elölről, a legalapabb alapfok alapozójától az egész cuccot. Természetesen mindig más könyvből, munkafüzetből. Amire nem vonatkozott soha, sem az ingyenesség, sem a kedvezményes ár. Mindezek után, amikor végre kijutottak Angliába, a kislányom két nap után ott zokogott nekem a telefonba, hogy az égvilágon semmit nem ért abból, amit mondanak neki… (ő kevesebbet kockult…) 
Soha nem az volt a cél az iskolában, hogy megtanuljanak beszélni, kommunikálni az adott nyelven, kizárólag a nyelvtannal, szótármagolással, rendhagyó igékkel szívatták a gyerekeket. Töltelék órák voltak, osztályzatszerzésre. A nyelvvizsga sci-fi kategória mindenkinek, akinek a szülei nem tudják a magánórákat biztosítani. (Lustamacs)

Nézzük, mi szép történt ma kicsiny hazánkban. A magyar demokrácia és jogállamiság állapotáról tartanak vitát az Európai Parlamentben.

A kormány részéről senki nem vesz részt ezen a vitán. Európai parlamenti választási kampány van, meghagyjuk a színjátékot azoknak, akik ebben részt kívánnak venni. (MTI)

Ezt pedig Szijjártó Péter mondta az ő szájával. Tehát sem a miniszterek elnöke nem lesz ott (van valami jelentősebb focimeccse, netán diktátoravató abban az időpontban?), sem senki más a kormányból. Ovis tempó. Színjáték, blöff, blabla, Soros, migránsok, nemhaggyuk, megvéggyük (tudom hogy kell írni, de azért sem). A nagy honvédők mennyire beszari rágcsálók.

Nade. Eddig nem ismert videó került a HVG birtokába arról, hogyan ráncigálták, cipelték, húzták-vonták Hadházy Ákost az MTVA székházában. Ajánlom mindenki figyelmébe! Akkor is, ha Polt Péter szerint minden a legnagyobb rendben van. Amúgy tegnap arról beszélgettünk a szerkesztőségben, hogy amennyiben felbérelünk egy őrző-védő céget és megbízzuk azzal, hogy a politikushoz méltatlan módon viselkedő kormánytagokat pofozzák, rángassák, dobják ki, akkor az is jogszerű? Vagy ehhez Pintér Sándortól kell bérelni a verőlegényeket? Nekem az is jó, csak tessék szíves megmondani, neki ki a mészároslőrince, nehogy a konkurenciától béreljek fogdmegeket. Köszike.

Áttörés! Orbán Viktor az amerikai külügyminiszterrel tárgyalt! Telefonon. Arról, hogy majd valamikor beszélnek személyesen is.

Orbán Viktor: Magyarország egy teljes évig finanszírozza három szíriai kórház működését

Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, a Karmelita kolostorban fogadta Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nunciust, akinek átadta a magyar kormány szíriai humanitárius segítségnyújtásáról szóló okiratot – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedd délután.
    A megbeszélésen részt vett Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára, Michael August Blume, budapesti apostoli nuncius és Giampaolo Silvestri, a kedvezményezett AVSI Alapítvány főtitkára is. (MTI)

Amúgy a cím nem igaz. Vagy az első sor. Nem finanszírozza három kórház éves működését Magyarország (kész csoda, hogy nem kormányt, Fideszt, vagy egyenesen Orbán Viktort írtak oda amúgy), hanem ennek a három kórháznak a működését biztosító olasz alapba fizetünk 505 millió forintot.

Már így is hosszúra nyúltam, a végére egyetlen kérdésem maradt: mikor lesz már tavasz?

Szép álmokat mindenkinek, holnap innen, vagy máshonnan folytatjuk.

Mai cikkeink:

Késő lesz azon gondolkodni, hogy pontosan ki kezdte és mikor

Nem hagytok más lehetőséget…

Idegenül forgunk

Orvos, vagy katona?

Az én himnuszom

Ha nézem a világot

Bezzeg ha migránsokat korbácsolt volna meg az esküvőjén

A nap kommentje Virágtól:

Most minden az ellenzék hatékonyságán múlik. Ha elég világosan tudja elmagyarázni, hogy miért van itt akkora baj, ha meg tudja győzni az embereket, hogy minden mutatóban sereghajtók vagyunk, csak az alkoholizmusban, a korai halálban vagyunk az élen, akkor májusban a fidesz elbukik. Ha az emberek még nem mernek ellene szavazni, akkor Orbán a mennybe megy, és az országunknak vége.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS