November 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Csak én érzem úgy, hogy valami nem stimmel ebben a mesében?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,517,026 forint, még hiányzik 1,482,974 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hát én nem tudom, miféle növekedésről beszélhet a miniszterek elnöke, de azért vannak ötleteim. Adósság? Testsúly? Arc?

Azért nem árt észben tartani, hogy nettó 133 ezer forintról beszélünk, ennyi lesz a minimálbér összege. Ezzel még mindig az Unió végén kullogunk, nincs mire büszkének lenni. A munkáltatók terhei valóban csökkentek, de a munkavállalók terhei egyáltalán nem. Sőt, az adózott jövedelméből fizeti mindenki a 27 százalékos áfát, az útdíjat és az összes, az adókiesést pótolni hivatott sarcot, ahogy az infláció következményeit, az emelkedő árakat is. Egyszerűen annyi történik, hogy a kormány az egyik zsebéből a másikba teszi át a pénzt. Pontosabban a mi egyik zsebünkből a – jellemzően multik és persze Mészárosok és Csányik – másik zsebébe.

A logikát amúgy nem értem. Ha a kormány csökkenti a munkáltató adóit, és azt a pénzt a munkáltató kifizeti a munkavállalónak, akkor hogyan marad több pénz a vállalkozásoknál? Ebből a nem létező pénzből persze mindenképpen lesznek új munkahelyek. Jönnek az összeszerelőüzemek, köszönhetően a változatlanul olcsó magyar munkaerőnek és a nagyon bőkezű állami támogatásoknak.

Csak én érzem úgy, hogy valami nem stimmel ebben a mesében?

 A növekedés közös magyar siker, ezért mindenkinek részesülnie kell belőle – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a bérmegállapodás aláírásakor hétfőn Budapesten.

A Karmelita kolostorban tartott eseményen a dokumentum ünnepélyes aláírásakor a kormányfő kiemelte: minden bérmegállapodásnak a velejárója nemcsak a minimálbérek emelkedése, hanem a munkáltatókat terhelő adók és járulékok csökkentése is. Ha csökkentik az adókat, akkor a vállalkozók ezt a pénzt a munkásoknak adhatják, több marad a vállalkozásoknál, és ezért több maradhat a családoknál – mutatott rá.
    Azt mondta, ebből a pénzből újabb munkahelyek és emelkedő fizetések lesznek, amelyek végső soron tovább növelik a gazdasági teljesítményt. Az egész mostani munkaalapú gazdaságnak az archimédeszi pontja a versenyképességet javítani tudó adórendszer; az adócsökkentésekkel teremtették meg a lehetőségét annak, hogy minden évben arról beszélhessenek, hogy mennyivel tudják emelni a béreket – magyarázta Orbán Viktor. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!