Május 25,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Bősz megy, Mellár jön, Hadházy nem hagyja magát

Szép jó estét. A hosszú hétvége még nem ért véget, holnap is munkaszüneti nap van, lehet egy kicsit lazítani. Az angol királyi esküvő már lezajlott ugyan, de egy darabig még biztosan hír lesz a médiában. Az ifjú pár ma adott ki egy közleményt. Ebben arra kérik az embereket, hogy aki ajándékot szándékozott küldeni nekik, az ne tegye, hanem az erre szánt pénzt fordítsa jótékonykodásra. A gesztus biztosan komoly adakozási hullámot indít meg a szigetországban, komoly segítséget nyújtva így a jótékony szervezeteknek arra, hogy segíteni tudjanak a rászorulókon.

A csíksomlyói búcsúnak is vége van, de egy ehhez kapcsolódó közlemény ma jött ki az MTI-n.

Az idén a Dél-Amerikában élő magyar közösségekből is érkeztek fiatalok a csíksomlyói búcsúra a Rákóczi Szövetség támogatásával, a szervezet minden pályázót ösztönöz a más országokban élő nemzetrészek megismerésére – mondták a szervezet rendezvényszervezői vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Katona Flóra és Nagy Domonkos István szerint az utazások és a rendezvényekre szervezett foglalkozások megerősítik a különböző országokból érkező magyar diákok kapcsolatait, a tapasztalatok alapján ezek hosszú idő után is elevenek.  
    Hozzátették, hogy az anyaországból a nagy távolság ellenére is sokan szeretnének Erdélybe utazni a Rákóczi Szövetség diákutaztatási programjaival, de egyre többen fedezik föl a Délvidéket és Kárpátalját is. A felvidéki iskoláknak pedig már olyan sok partnerkapcsolatuk van, hogy sokszor nem is tudnak új vendégeket fogadni – fűzték hozzá.
    Tavaly 375 Kárpát-medencei középiskola több mint 15 ezer diákja kapcsolódott be a Rákóczi Szövetség diákutaztatási programjaiba. Az idén április végéig már közel 7 ezren utazhattak. (MTI)

Igazán végtelen nagy öröm, hogy finanszírozhattuk a Dél-Amerikából a csíksomlyói búcsúsba kívánkozók utaztatását. Is. Vajon azokat a fiatalokat megkérdezték, akik nem Dél-Amerikából, hanem például Hajdú-Biharból szerettek volna eljutni Erdélybe, de a legközelebbi városig sem tudnak elutazni anyagi lehetőségek hiányában?

Pünkösd ide vagy oda, az élet nem állt meg itthon sem. Reggel Kövér László házelnök a Kossuth rádióban osztotta meg kavargó érzéseit a hallgatókkal, ebbe belefért Hadházy Ákos minősítése is. Mert nálunk ez egyfajta népszokás, hogy az ország magas rangú politikusai (jó, furán hangzik ez a legtöbb esetben, de ez a hivatalos megnevezése a házelnöknek) minősítik az ellenzéki politikusokat a rádióban, tévében, mindenféle médiában. A ma reggeli Kövér nyilatkozatról mi is megemlékeztünk.

Azonban a történet itt még nem ért véget, Hadházy Ákos is hozzászólt a dologhoz. Nagyon helyesen. Az ő véleményét is szeretnénk megosztani az olvasókkal.

Ha már a közösségi oldalon közzétett nyilatkozatoknál tartunk, itt egy Mellár Tamástól is. A függetlenként a parlamentbe jutott képviselő úgy döntött, hogy belép a Párbeszéd frakcióba, Bősz Anett megüresedett helyére. Így a frakció mégsem szűnik meg, mert a minimálisan szükséges öt főre egészül ki Mellárral.

Vlagyimir Putyin a legnépszerűbb politikus a nagyhatalmak vezetői közül Magyarországon – derül ki a Globsec biztonságpolitikai intézet friss Globsec Trends 2018 című tanulmányából. A négy visegrádi országban készült felmérés szerint a világ vezetőinek népszerűsége jól tükrözi, hogy melyik ország milyen geopolitikai irányt választott magának. (Index)

Ehhez nem nagyon kell semmit hozzáfűzni. Legfeljebb annyit, hogy ezek szerint én nem tartozom az országhoz, de ez nem új fejlemény.

Lássuk a mai termést:

Lázár visszafoglalja, mondta Kósa

Talán itt lenne az ideje, hogy Kövér László vétójogot kapjon a neki nem tetsző állampolgárok döntéseivel szemben

Miért érzik úgy ezek a vakhithű demagógok, hogy a tudomány betámadásával — amihez jellemzően nem értenek — igazolhatják személyes hitüket?

Királyi esküvő

A jelenkor emberét a villamos különbözteti meg a hettita harcostól

Magyarország Kapitány megmenti a világot

Mint a halál

A mai nap kommentje Anitáé, aki hódmezővásárhelyi és azzal kapcsolatban akadt mondanivalója, hogy Kósa Lajos bejelentette, Lázár János feladata az, hogy visszafoglalja Hódmezővásárhelyt Márki-Zay Pétertől:

 Nem vagyunk mi vár, hogy vissza kelljen foglalni. A polgármesterünket nem adjuk. Május 29.-én gyűlés szerveződik, mellette, érte.. Menjen Makóra Lázár foglalja el azt. Meg vegye is be….

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS