Július 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Boldog húsvétot! Sül-e már a pirostojás otthon?

Jó reggelt, jó szurkolást! Csodálatos tavaszi napnak nézünk elébe. Aki tegnapelőtt ervelmelte a meleg kabátkáját, már áshatja is elő nyugodtan. A meteorológusok szerint este majd kisüt a nap és egészen reggelig sütni fog. Csak azt mi nem látjuk, mert alszunk. Addig azonban borulat lesz és szél, eső és ilyenek.

Tegnap kicsit szegényebbek lettünk. Megint. Elhunyt Baló György újságíró. Nem fogok nekrológot írni, csak sajnálom.

A fideszesek harci kedve nem csitul. Egy szellemileg alultáplált gumicsizma értelmi színvonalát picit alulmúlva uszítanak az Unió ellen – ottan van a fiókjukban a titkos terv! Azér’ nem látta senki, mer’ titkos. De mi tudjuk, hogy ott van és ezt onnan tudjuk, hogy titkolják. Mer’ ha nem lenne ott, akkor nem kéne titkolni se! – miközben Orbán Viktor olyan frappáns válaszokat ad, hogy az valami egészen elképesztő. Például arra a kérdésre, hogy mi lesz, ha kirugdalják őket a néppártból azt bírta válaszolni, hogy az huszadikán lesz és huszadika szerdán van, ma meg még csak hétfőt írunk. Hát nem egészen gyönyörű? Boldog húsvétot! Sül-e már a pirostojás otthon?

A Brexit mai állása: a  A londoni alsóház elnökének hétfői határozata szerint a kormány nem terjesztheti újból a ház elé a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételeiről szóló megállapodást “ugyanabban vagy jórészt ugyanabban” a formájában, amelyet a képviselők a múlt héten nagy többséggel már elutasítottak. (MTI)

Ez azt jelenti, hogy May újra és újra szeretné beterjeszteni lényegében ugyanazt a javaslatot (meg is tette már néhányszor), amit a képviselők már elutasítottak. Meg nem tudom mondani, hogy miben reménykedik vajon a kormányfő? Megunják és elfogadják? Értem én, hogy sok mozgástere nincs, hiszen az Unió elég egyértelműen a tudomására hozta, hogy a kilépés feltételeiről nem fognak újra tárgyalni. A parlament elutasította a javaslatot és a megállapodás nélküli Brexitet is. Marad az időkérés és még ez sem jelent valódi megoldást. Az az opció, hogy ismét a ház elé terjeszti a javaslatot, most meghiúsult. Az idő pedig egyre fogy.

Orbán Viktor, népünk dicső hadvezére akkorát rúgott a nőkbe, hogy az nem is mindennapi. Sajnálatosan a Facebookon rajongó hölgyek aligha értik és továbbra is csókdosság a lúdtalpa nyomát is. Pedig egy normális társadalomban igen komoly felháborodást váltana ki a dolog. Az történt, hogy a mai parlamenti ülésnapon Tóth Bertalan indítványozta a kormánynak: emeljék meg a családi pótlékot, szüntessék meg a bérkülönbséget a férfiak és a nők között, építsenek bölcsődéket. Mit válaszolt erre a potrohos félisten?

Olyasmit is követel az MSZP-s politikus, amit a kormány nem tud megoldani, “például a férfiak és a nők közötti különbség eltüntetése egy olyan igény”, amelynek nem tudnak eleget tenni.

Lefordítom, jó? Orbán szerint a nők dolga a szülés és a gyerekgondozás, a munkájuk pedig alapvetően kevesebbet ér, mint a férfiak munkája. Hát nem csodálatos ember? Egy valóságos macsó. Alcsúti Macsó Viktor. Az.

A Fidesz egy erős, egységes, kereszténydemokrata, a bevándorlást elutasító Európai Néppártot szeretne. Ezt nem én mondom, hanem Gulyás Gergely. Hát nem cuki? Hát nem. Drága Gulyás úr! Én pedig egy olyan autót szeretnék, amelyik tankolás nélkül is képes üzemelni és ráadásul ameddig én szundikálok az ágyamban, addig letusol a garázsban és ki is porszívózza magát. De jólenne egy olyan hűtőszekrény is, amelyik elengedett kézzel bevásárol és megtölti önmagát. Persze pénz nélkül. Majd megkérdem a családomat, ők mit szeretnének. Jó?

Tegnap délután kiderült, hogy miért is akarja kizárni a Fideszt a néppárt. A megoldással Fricz Tamás civil összefogó állt elő. Mutatom:

Viszont számos jel arra mutat, hogy a néppárton belüli hangadó, meghatározó – döntően nyugat- és dél-európai – pártok minden áron a magyar pártszövetség kizárását akarják elérni. Bocsánatkérés ide vagy oda.

Ennek az az oka, hogy ezek a fősodratú pártok valójában már réges-régen liberálissá váltak. Pontosabban: neoliberálissá vagy más szóval ultraliberálissá. A hagyományos, XIX. századi liberalizmusnak a nemzettudat, a nemzeti szuverenitás alapvető érték volt. Mára ez teljesen megváltozott, az ellenkezőjébe váltott át: a holland, a svéd, a finn, a belga, a portugál, a német stb. kereszténydemokrata pártok globalista, kozmopolita, a multikulturalizmust hirdető pártokká váltak, amelyeknek a kereszténység valójában ma már nem jelent semmit. Annál inkább a migráció, a más kultúrák és vallások iránti ájult tisztelet; a kevert fajú Európa nekik nem veszély, hanem a nagy lehetőség. (Magyar Nemzet)

Tehát a néppárt liberálissá, neoliberálissá és ultraliberálissá vált. Két hónapja még nem volt az, csak úgy estéről reggelre történhetett a dolog. Ugyanis mióta fennáll annak az esélye, hogy kivágják onnan a Fideszt, azóta a párt körül közpénzből hemzsegő jólmegmondók hada egységesen üvöltözi, hogy ki kell onnan lépni, mert nem rendes emberek azok. Ez olyasmi, mint amikor valaki meghívottként elmegy egy partira, felrakja a lábát a terített asztalra, belevizel a vázába, kézzel belezabál a többiek tányérjába és részegen üvöltözik ameddig a jelenlévők meg nem kérik, hogy távozzon, mert mindenkit zavar a viselkedése. Akkor az illető – miközben két kézzel kapaszkodik az ajtófélfába – sértetten üvöltözi, hogy nem is akart maradni, mert szar a buli, ronda a háziasszony és a kaja is pocsék.

És még csak kedd reggel van. Hamarosan szólunk befele, addig is kellemes ébredezést.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS