Augusztus 1,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Bocsánatot kérni közpénzből önérzetes milliárdosoktól

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,721,906 forint, még hiányzik 1,278,094 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jogerős! Nyilvánosan kell bocsánatot kérnie Karácsony Gergelynek Tiborcz Istvántól 

Ezzel a bulvármédiát is megszégyenítő címmel lelkendezi világgá a magyar adófizető polgárok pénzéből fenntartott, egykor közszolgálati funkciókat ellátó, mára közönséges állampárti propagandagyárrá züllött közmédia internetes oldala (hirado.hu), hogy miután tavaly decemberben a Fővárosi Törvényszék elutasította a nemzet vejének keresetét egy Karácsony Gergely ellen indított polgári perben, a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla Orbán Viktor vejének adott igazat. Mint az talán még a fideszes végeken is ismert: a saját lábon álló önérzetes milliárdos üzletember azt sérelmezte, hogy az önkormányzati választási kampányban Karácsony Tiborcz-adónak nevezett el egy ingatlanokat érintő, általa bevezetni kívánt adófajtát.

Az MTI híre így szól:

Nyilvánosan kell bocsánatot kérnie Karácsony Gergelynek Tiborcz Istvántól egy jogerős ítélőtáblai döntés szerint – tájékoztatta a Perfect Partner Communication kedden az MTI-t.

A jogerős bírósági döntés indoklásában – írta a kommunikációs cég – a bíróság kifejtette: Karácsony Gergely új adónemmel kapcsolatos névválasztását magyarázó közlései alapján egyértelmű, hogy a politikus választási esélyeinek javítása, azaz politikai haszonszerzés érdekében, a Tiborcz Istvánnal szembeni vélt negatív társadalmi értékítéletet kiaknázandó nevezte el az új adónemet éppen róla.

A személyiségi jogi per alapját a közlemény szerint „egy korábbi kúriai döntés képezte, melyben a bírák kimondták”: annak ellenére, hogy Tiborcz István Magyarország miniszterelnökének veje, nem minősül közszereplőnek.

A Fővárosi Ítélőtábla június 7-én kihirdetett jogerős ítélete szerint Budapest főpolgármestere jogsértést követett el, amikor választási kampányában Tiborcz István nevének jogosulatlan felhasználásával, a „Tiborcz-adó” kifejezést használta.

A másodfokon eljáró bíróság eltiltotta a további jogsértésektől Karácsony Gergelyt, és kimondta, hogy nyilvános bocsánatkérő közlemény közzétételével kell megkövetnie Tiborcz Istvánt, a következő tartalommal: „A kampányom során a közösségi médiában több alkalommal is súlyosan megsértettem Tiborcz István névviseléshez fűződő jogát, amikor az általam bevezetni kívánt adónemet róla neveztem el. Mindezért elnézést kérek.”

Ezen felül Karácsony Gergelynek minden megjelent jogsértő tartalmat törölnie kell, valamint 500 ezer forint kártérítést is meg kell fizetnie Tiborcz Istvánnak.

Tiborcz István üdvözölte a jogerős ítéletet. „Őszintén remélem, hogy Karácsony Gergely főpolgármester tiszteletben tartja a bíróság jogerős döntését és a jövőben tartózkodik a további politikai haszonszerzés céljából elkövetett jogsértésektől. Továbbá, eleget tesz a bíróság által előírt nyilvános bocsánatkérésnek is. A jogvita lezárásaképp elegendő elégtételt jelent számomra, hogy Karácsony Gergely által a részemre fizetendő sérelemdíjat felajánlhatom a Bókay Gyermekklinikának”áll a Perfect Partner Communication közleményében.

Bírósági döntéseket én a Fidesz óbégatva beszélő fejeivel és propagandagyári munkásaival ellentétben igyekszem nem kommentálni, majd Schiffer András, Karácsony jogi képviselője biztosan elmondja, ha akarja, amit ezzel a döntéssel kapcsolatban tudni érdemes. Arról persze sok mindent gondolok ennek ellenére, hogy mennyire el van cseszve minden ott, ahol a pártállam által foglyul ejtett Kúria szerint a miniszterelnök veje, az ország egyik leggazdagabb, vagyonának jelentős részét állami megbízásokból összeharácsoló vállalkozója, aki senki által nem kényszerítve rendszeresen látható nyilvános politikai eseményeken, aki üzleti és családi alapon nem ritkán szerepel a nyilvánosságban, nem közszereplő.

Pedig például arra még biztosan sokan emlékeznek, amikor 2015-ben a kínosan szűk zakójában a bahreini olajügyi miniszterrel tárgyalt a hites neje társaságában. Igaz, nem az MTI-ből tudta meg az ország népe Tiborczék Perzsa-öböl menti országban tett látogatásának hírét, hanem pechükre Bahrein Olaj- és Gázügyi Hatósága közölt cikket és fotót az Orbán-Tiborcz páros és az energetikai miniszter tárgyalásáról, amelyben az írták, a megbeszélésen Magyarország és Bahrein gazdasági ügyeiről, energetikáról, gáz és olajüzletről volt szó. A miniszterelnök lánya akkor az MTI-ben kérte ki magának, hogy magánúton, saját költségen rázták a szűk rongyaikat Bahreinben, senkinek semmi köze hozzá, aki mást állít, az hazudik. Meglehetősen súlyos és bizonyíthatóan nem tesz jót az országnak, ha a miniszterelnök famíliájának közvagyonból keletkező magánvagyona tabu, és hogy nem számít közszereplőnek egy olyan figura, akinek – hogy csak egy példát említsek – az Elios-számláit (13 milliárd forint) a magyar adófizetők állták.

Nem gondolom, hogy Karácsony Gergely a sajtópereket futószalagon elveszítő, ám a jogerős bírósági döntéseket végrehajtani nem hajlandó pártállami médiához hasonlóan (ITT egy friss bizonyítéka ennek a gyakorlatban) majd jól nem tartja tiszteletben a bíróság döntését, bár egyelőre még joga van fellebbezni, és saját bevallása szerint meg is fogja tenni.

Az viszont legalábbis érdekes, hogy mit keres ebben az egész izében a Perfect Partner Communication nevű, állítólag kommunikációs cég? Mi köze ehhez Tiborcznak? Főleg miért van az, hogy a cégjegyzék nem tart nyilván ilyen nevű céget? És amikor Tiborcz István egy semmilyen módon nem azonosítható céggel megüzeni az MTI-nek, hogy tökjó, hogy a bíróság a javára döntött, akkor Tiborcz közszereplő, vagy nem közszereplő?

Azt meg csak rezignáltan kérdezem anélkül, hogy választ várnék: és az vajon mikor lesz, amikor majd nem az országot bizonyíthatóan megkárosító, közpénzből önérzetes milliárdosoktól kell bocsánatot kérniük tisztességes polgároknak?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!