Július 30,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Bezzeg Tarlós idején

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,631,618 forint, még hiányzik 1,368,382 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Megkezdődik a Blaha Lujza tér felújítása, ami a Fidesz szerint természetesen azért csúszott másfél évet, mert Karácsony Gergely alkalmatlan. Szerintük nem volt értelme  újragondolni a terveket, azok úgy voltak jók, ahogy Tarlós idejében elfogadták őket. Az is probléma, hogy 1,1 milliárd forinttal megemelkedtek a költségek, ami valóban rengeteg pénz, de mivel elszálltak az építkezési alapanyagok árai, ezért ennek talán van észszerű magyarázata. Nyilván jobb lett volna minél előbb megkezdeni a felújításokat, de azért azt ne felejtsük el, hogy irdatlan pénzeket vontak el a fővárostól Orbánék, amellyel büntetni kívánták az ellenzéki vezetést.

Másfél év késéssel végre elindult a Blaha Lujza tér felújítása – reagált a Fidesz budapesti szervezete a munkálatok megkezdésére hétfőn.

A közleményben azt írták: Tarlós István főpolgármester 2019-ben átadta a Blaha Lujza tér rekonstrukciójának kész kiviteli terveit és elfogadott költségvetését utódjának, Karácsony Gergelynek. Úgy fogalmaztak: a beruházás mögött kész tervek és mintegy 4 milliárd forint is a baloldali városvezetés rendelkezésére állt, amelyből 1 milliárd forintot a kormány biztosít. Karácsony Gergely és csapata azonban a munkálatok megkezdése helyett “újragondolta” a projektet – írták közleményükben.

“A tér átalakítása végül a mai napon másfél év késéssel – több más, jelentős forgalmi fennakadást okozó fővárosi felújítással egyidőben -, de jelentősen csökkentett műszaki tartalommal és kisebb költségvetéssel, végre elindul” – áll a közleményben. “Bár Karácsony kampányígéretei közül a részvételiség volt az egyik legfontosabb, a Blaha terveinek módosítása során nem történt társadalmi egyeztetés” – írták. A Fidesz budapesti szervezete szerint ugyanakkor lett volna miről egyeztetni, “hiszen a projektből számos elemet töröltek, és módosítottak a kivitelezési költségek 1,1 milliárd forintos emelkedése mellett”. Mint írták, örömmel látták, hogy a javaslatukra a nyilvános illemhely végül visszakerült a felújítási tervekbe. (MTI)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!