Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Belefulladunk a szemétbe

Jó reggelt kívánok! Nincs több hétfő egy ideig, szombat viszont annál inkább. Jó, tudom, magánügy, de miután legalább egy órán keresztül nem sikerült belépnem a szerkesztőbe, és történt mindez vadhajnalban, 6 óra körül és után, viszont kávé előtt (kint ráadásul kurvasötét volt), mindenki vessen magára. Persze nem a kedves olvasóra gondoltam, hanem mindenki másra.

Először is nagyon remélem, hogy a népi bölcsesség győzedelmeskedni fog és Orbán izzadságszagú cukiskodásának eredményeként (a rinocérosz örökbefogadása és kétharmadot nem igénylő népi megkeresztelése című elterelő hadműveletre gondolok) végül is minden kétséget kizáróan a Csülök-re esik a választás. Ránéztem a lájkversenyre, amit a felcsúti isten csapása újabb, Európában aratott kétségtelen győzelme fényének emeléséért talált ki a propagandaosztály (nyertünk, győztünk, visszavertük a támadásokat, de a harc  folytatódik, maradunk a Néppártban, de ragaszkodunk ahhoz, hogy gazemberek vagyunk, mert tudjuk, hogy úgysem vágnak ki), és minden a legjobb úton halad: Csülök lesz annak a kis rinocérosznak a neve, akárki meglássa. A keresztapáról mondjuk nekem sem a Desiré jut eszembe, a csülkös pacalba forgatott fehérvári húszárok annál inkább.

Lendüljünk is a Mészáros Lölö vállalkozózseni tulajdonába került TV2-re, amelyik újabb bizonyítékát szolgáltatta annak, hogy őket aztán nem lehet megvádolni azzal: nem nézik vérkreténnek a nézőiket. Dehogynem! Miután a hajléktalanság kriminalizálásának ordas igyekezete mozgásba lendítette a hatóságokat és egy negyed ország élőben láthatta, hogyan hurcolják el és meg a nyomorultakat, minden idők szennykanálisa, annak is a „hírműsora” előállt a tutival: „kapóra jött” az új jogszabály a spekulánsnak, rögtön nyomásgyakorlásba kezdett, mert ennek a milliárdos spekulánsnak az a mániája, hogy minden fronton támadja a kormányt. Ezt onnan lehet tudni, hogy miután a kormány önfeláldozóan tenni akart és tett is a hajléktalanok méltóságáért (a személyes tárgyaik elégetése is a méltóságukat szolgálja, naná) a Város Mindenkié csoport civiljei erre azonnal támadásba lendültek. És mivel a szervezet Soros-támogatásban részesül és a vezetője a CEU-n végzett, kész is az oknyomozás: Soros és katonái újabb és újabb frontokon támadják az erkölcs, az empátia és az egyenes gerinc kormányát. Ha én ilyen mindenható lennék, mint amilyennek ezek az élénk fantáziájú hazugsággyárosok a közel 90 éves Sorost lefestik, már a pápát is letaszajtottam volna a trónjáról. Ehhez képest itt még mindig azzal táplálják a szellemi fogyatékosnak tekintett populációt, hogy minden kínjukról Soros tehet.

Azt valaki érti vajon, hogy a magyar kormánynak nevezett gyülekezet miért ellenzi, hogy az Európai Ügyészség terroristák után nyomozzon? Mert azt értem, hogy mondjuk a kamionszámra ellopott uniós pénzek, vagy az elcsalt áfa miatt miért verdesik magukat a földhöz (nyilván nem túl sok jóval kecsegtetne, ha annyi lopás, csalás után, amennyit ezek előadtak itt az elmúlt években, ne Polt Péter haveri alapon kinevezett elsikálóművész nyomozzon a nyilvánvaló után), de hogy ha az Európai Ügyészség Orbán zenekara szerint terorristák után se nyomozhat, akkor ki fogja ezt megtenni? A felcsúti különítmény saját hatáskörben? Tehát az Európai Ügyészséghez nem csatlakozunk, mert korrupt gecik vagyunk, így aztán szerintünk ne nyomozzon már egy olyan szervezet a határokon átívelő terrorizmus ellen, összehangoltan, a tagországok hatóságai közötti információmegosztással törekedve a nagyobb hatékonyságra, mert mi kimaradunk a buliból. Ilyen ősidiótákat a világ nem látott, pedig látott az már mindent.

Miközben 2100 embert úgy rúgnak ki a fideszes minisztériumokból (nyilván nem az első sorban semmihez nem értő politikai kádereket fogják), hogy az érdekképviseletek véleményére szokás szerint nem voltak kíváncsiak, Gulyás Gergely bevágtatott a Hír TV-be (ahol két napja Kovács Desikerült is remekbe szabottat alkotott) elmesélni az ügyeletes mikrofonállványnak: jójó, hogy ezek mennek a levesbe, de akik maradnak, azok januártól megfogják az Isten lábát. 30 százalékkal többet vihetnek majd haza! Továbbá fényesre nyalta a a szerinte is a hajléktalanok megmentését célzó csodálatos törvényüket és a gyengébbek kedvéért felidézte azt is, hogy nemsokára jön a demográfiáról szóló nemzeti konzultáció, amelynek eredményeit természetesen figyelembe veszik, midőn megalkotják a csomagot, amitől majd teleszaporítódik a Kárpát-medence magyarokkal. Sajnos az alákérdező elvtárs nem volt annyira a helyzet magaslatán, hogy visszakérdezzen: és a lakástakarékok állami támogatásának egyik napról a másikre levezényelt beszántása előtt faszért nem voltak kíváncsiak a zemberek véleményére. Akikért ők állítólag élnek és halnak. Pedig a jogászkurvának állt Gulyás pontosan tudhatná, amit szakemberek: azzal, hogy a kormányzat politikai és gazdasági érdekből hetente szembehányja a kiszámíthatóságok, a jogbiztonságot, a tervezhetőséget, valójában a gazdasági fejlődésnek ártanak. Kit érdekel, amikor a rezsim fennmaradása a tét, nem? De.

Ezzel szemben tökéletesen kiszámítható jövő elé néznek azok a propagandanemmédiában nyomuló celebritások, akik évek óta vinnyognak a kétharmad seggéből, hogy ők el vannak nyomva és ők az áldozatok, a meg nem értett zsenik, akik azért nem tudnak érvényesülni a gazdáik segítségével sem, mert a balliberális terror ezt megakadályozza. Ennek emblematikus példája a minap emlegetett balerina úr. Aki szintén megfogdosta a jóisten lábát, igaz, sokat izzadt azért, hogy a szakmai rivaldafénybe belekerüljön. Nos, miután Kásler Miklós emberi erőforrás a társulat több mint 90 százalékának ellenszavazata ellenére Kiss B. Attilát nevezte ki az Operettszínház élére, az illető kinyögte: az Apáti Bence nevű balerinából lett propagandistát nevezi ki balettigazgatónak. Ez a sztori is sok szempontból finomságos. Egyfelől a kultúrharc megkívánja, hogy minden egyes szájbatekert pozícióba fideszes kádert ültessenek azon az áron is, hogy ezzel komplett társulatokat, szakmai csoportokat és azok többségi akaratát okádják le. Másfelől szép példája ez annak is, hogy a fingom nincs mennyire tehetséges balerina, aki immár több fronton kitartóan siránkozik és szop-nyal-gombot varr azért, hogy a mindenek felett álló lojalitását bizonyítsa az állampárt felé, előbb-utóbb kisírja magának a tutit. Az igazi tehetség már csak ilyen: minden körülmények között utat tör magának. Gratulálok, van is mihez!

Mindazonáltal Lázár János köszöni jól van, az üzletei is jól vannak, a népnek meg maradnak a gumicsontok. A dohányzás betiltásának nemes gondolata után még a levegővétel betiltását gondolnám lehetséges népzsibbasztási opciónak (nem adok ötleteket), de addig is indítsanak eljárást Demeter Márta ellen, basztassák Czeglédy Csabát, mert túl hosszú a borostája, semmisítsék meg a nincstelen személyes tulajdonát és szarják le magasról, hogy mintegy 120 ezer család belefullad a szemétbe. Mi is, a szó szoros és átvitt értelmében is. Naponta. Már öklendezünk is egy ideje. Ennek ellenére szép napot, szép hosszú hétvégét, ennél csak rosszabb lesz! 🙂

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS