December 14,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Bármennyire hihetetlen, a primitív gonoszságnak is vannak határai

Jóreggelt, jóreggelt, drága olvasóink! Kissé hihetetlen számomra, hogy azzal vagyok kénytelen felkelni, amivel lefeküdtem, és akkor még nem is az év utolsó kormányinfójára gondolok, amelyről bátorkodtam nem beszámolni tegnap. Majd most talán lesz róla szó (de inkább nem, mert ITT minden elérhető, ami szóra érdemes), viszont egyelőre a politikai harcaink és kézitusáink vannak terítéken. Az a helyzet állt elő, hogy

A hadállásokat meg tudtuk őrizni, de az ellenfeleinket nem tudtuk meggyőzni

ezt üzente mind a 2,3 millió konzultáns magyarnak a fényességes nemzetvezető Brüsszelből mára virradólag. Mert ő még 1 óra körül sem aludt, hanem közvetített a közösségi oldalán. Ez igazán derék, így is kell. A megüzennivaló az volt, hogy kézitusát vívott ő politikailag, és – ahogyan az borítékolható volt – nem ment semmire a harcával. Azt nem tudom, hogy a nemzeti inzultációs hazug íveket és a Soros-tervet egyáltalán kiejtette-e a száján, és pajzsként tartotta-e maga előtt, ahogyan arról szó volt, de van egy olyan érzésem, hogy ez elmaradt. Mindenesetre a dolog úgy áll, hogy az uniós vezetők egyetértettek a migráció úgynevezett külső kérdéseiben – a határvédelemben és a migránsok megállításában a határokon kívül –, de továbbra sincs egyetértés köztük a betelepítések és a bevándorlás kérdésében. Márpedig, ha jól értettem, akkor azért kellett megint egy csomó közpénzt elégetni erre a gigahazugságra, hogy legyen fegyver a kormány kezében Brüsszel legyőzéséhez. Ez akkor egy kemény vízipisztoly erősségű fegyvernek bizonyult egyelőre. Jól van, ügyes voltál, Viktorka!

Engem ennél a bohóckodásnál egy pöttyet jobban aggaszt, hogy hasítunk, dübörgünk, mint a kurvaélet. Lettországgal, Horvátországgal, Romániával és Bulgáriával egy csoportban hasítunk a 2016-os egy főre jutó fogyasztás tekintetében. Az Eurostat friss jelentése szerint ez azt jelenti, hogy  az uniós átlagtól több mint 30 százaléknyira lemaradók csoportjában virítunk, és ebben az is csodálatos, hogy V4-es harcostársaink természetesen mind előttünk járnak, hiába álltunk az élükre harcolásilag. Az egy főre jutó, az uniós átlag 67 százalékát kitevő GDP termelésünkkel is hajtjuk a seregeket; a megértést talán segíti, ha az uniós átlagtól való eltérés két szélső értékét – Bulgáriát és Luxemburgot – vesszük figyelembe. Míg előbbi GDP termelése az uniós átlag felét sem éri el (49 százalék), utóbbié annak két és félszerese (258 százalék). Ügyesek vagytok, Viktorka!

Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a választási pénzeső nem hullik alá az égből, mert de. Felgyorsítja a kormány az európai uniós források elköltését, ennek érdekében újabb 150 milliárd forint megelőlegezését hagyta jóvá, miután augusztusban már 700 milliárdról döntött. Az idei költségvetésben az uniós programok megelőlegezésére – több tételben – mintegy 1500 milliárd forint szerepel. Ezt a keretet immár 850 milliárd forinttal túllépték. Merthogy eldöntötték, megcsinálják: 2018-ig elköltik a 2014-2021 közötti időszakra rendelkezésre álló uniós támogatást. Mivel a pénzt csak utólag lehet lehívni, ezért a projekteket a kormány megfinanszírozza az állami költségvetésből. Mer’ fussa rá és mer’ időben le kell nyúlni, mindent, ami lenyúlható. Ejjdeszép lesz!

Nem néztem meg, de gondolom a salakmédia már kiőrjöngte magát a hollandiai Maastrichtban történt késeléses támadások ügyében (mindeközben Magyarországon egyetlen példa: megverte, megkötözte, megerőszakolta, majd megfojtotta a barátnőjét a budapesti férfi, majd kifosztotta a nőt, a bankkártyájával pénzt vett fel, aztán külföldre menekült), meg lehet nyugodni: úgy tűnik, a késelés családi veszekedés után történt. A két ember halálával és három megsebesítésével járó tragédia áldozatia – a helyi média szerint – mind ugyanannak a szíriai származású családnak a tagjai. Vagyis kretén, elmebeteg véglények  is lakják a Földet és ezek eléggé egyenlően vannak elosztva a világban. A késelő degenerált barmot a rendőrség elfogta.

Miközben az ellenzék nem tudja, hogyan trollkodja szét egymást és ki kivel szövetkezzen ki ellen (Karácsony Gergely é az MSZP tragikomikus egymásra találása, az Együtt és a Párbeszéd kihunyt románca, a DK kosara Karácsonynak, az LMP és a Momentum senkivel össze nem fogása, stb.) egymást érik a közvéleménykutatások, amelyekre természetesen kár volna mérget venni, de azért iderakom a legutóbbit. Miután a Medián azt mérte legutóbb, hogy befagytak a szavazótáborok és az ellenzéki pártok ellenszenvesebbekké váltak, mint korábban, a Jobbik-közeli Iránytű Intézet arra jutott, hogy a válaszadók 26 százaléka semmiképp sem szavazna a Fideszre, amivel messze a kormánypártok a legelutasítottabbak. Ugyanakkor a válaszadók 47 százaléka szeretné, ha maradna az Orbán-kormány, 46 százalék viszont kormányváltást szeretne. Azt nem tudjuk, hogy mekkora mintán történt az adatfelvétel és mikor, így franc tudja, mennyire és kire nézve reprezentatív ez az egész. Úgyhogy gyakorlatilag semmit nem tudunk, de ez természetesen nem sokáig marad így mert a Századvég és a Nézőpont Intézet hamarosan megmondja a tutit.  Mindenesetre ebben a kaotikus, bizonytalan helyzetben mégiscsak van egy megnyugtató örömhír: Fodor Gábor kvázi egyszemélyes liberális pártja tényleg beállt Karácsony Gergely és az MSZP mögé (!!!!) Vagyis az egyetlen Fodor Gábor újabb négy évig szeretne üldögélni a parlamentben. Nahálistennek!

Akkor hát nem maradt más hátra, mint előre. Délután lehet menni felvonulni annak, aki úgy érzi. Addig is tiszteletem a pécsi embereknek! A Fidesz Soros-ellenes elmebaja, kiáltványa és vergődése ellenére az Emberség Erejével Alapítvány tovább fog működni. Több felajánlást is kaptak a helyiektől, új belvárosi helyszínre költöznek. Változatlan formában és elkötelezettséggel folytatják munkájukat, egy új helyen. Én ennek szívből örülök (bár Debrecenben, Miskolcon és valószínűleg másutt is dübörög a sötétség), ugyanis ez azt bizonyítja, hogy a primitív taplóságnak is vannak határai, bármennyire hihetetlennek tűnik is most.

Akkor kellemes szép napot, csókpuszipacsi mindenkinek! Még azoknak is, akik elkeseredett dühükben úgy döntöttek, hogy hátat fordítanak nekünk csak azért, mert bizonyos kérdésekben nem értünk egyet. Nem baj, reméljük, hogy egy szép napon eljutunk oda, hogy azokat is tisztelni fogjuk, akik mást gondolnak a világról, mint mi. Ha nem, akkor semmiben nem különbözünk azoktól, akiket le akarunk cserélni valami jobbra, minőségibbre.

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.