Április 20,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az orosz vakcina csúszásáról valahogy nem akar beszámolni a propagandamédia

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,161,349 forint, még hiányzik 1,838,651 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

György István, az oltási munkacsoport vezetője ma arról beszélt, hogy szerdától két hét alatt több mint 465 ezer koronavírus elleni oltás beadására lesz majd lehetőség. Ez szépen hangzik, de majd meglátjuk, hogy ebből mi is valósul meg. Mégsem ez a legfontosabb György István mondandójából, hanem az, hogy azt állította, a nyugati vakcinaszállítmányok akadoznak – ez nem hazugság, valóban akadoznak -, viszont a magyar kormánynak köszönhetően jönnek a keleti oltóanyagok. Kínai vakcinából eddig 550 ezer érkezett, Szputnyikból viszont mindösszesen 46 ezer adag a beígért 600 000 helyett.

Nem jelent ez mást, mint azt, hogy a keleti vakcinák is ugyanúgy csúszásban vannak, mint az EU által beszerzett oltóanyagok, erről viszont sem a kormány, sem az ő médiája egyszerűen nem számol be. Az érdekek mást követelnek meg, ami elég szembetűnő és átlátszó. Mint ahogy az is, hogy sokan a mai napig elutasítják a két keleti vakcinát, mivel azokat az EU-s hatóságok eddig nem engedélyezték. Egyébiránt eddig Nyugatról 879 000 adag oltás érkezett, míg Keletről 595 000. Lehet tehát, hogy az EU-s beszerzések csúsznak, de jelen állás szerint még mindig több oltást köszönhetünk Brüsszelnek, még ha ez nem is illeszkedik az állampárt propagandájába.

Szerdától két hét alatt több mint 465 ezer koronavírus elleni oltás beadására van lehetőség, ez több, mint amennyi embert eddig összesen beoltottak – közölte az oltási munkacsoport vezetője szombaton a közmédiával.

György István kiemelte: ahhoz, hogy ezeket az oltásokat ténylegesen el lehessen végezni az kell, hogy aki értesítést kap, fel is vegye az oltást. Jövő héten a háziorvosok 275 ezer adag Sinopharm- és AstraZeneca-vakcinát kapnak. Előbbivel korcsoporti korlátozás nélkül a krónikus betegeket, utóbbival a 18-59 éves krónikus betegeket oltják. Emellett a háziorvosok 10-10 idős embert kórházi oltópontokra irányíthatnak, ahol az érintettek Pfizer-vakcinát kapnak – ismertette.

A munkacsoport vezetője beszélt arról is, hogy a nyugati vakcinaszállítmányok továbbra is akadozva érkeznek, azokból a lakosság átoltását csak lassan lehetne megvalósítani. György István ezért nagy segítségnek tartja, hogy a kormány törekvéseinek köszönhetően sikerült oltóanyagot beszerezni Kínából és Oroszországból is. A Sinopharm vakcinájából eddig 550 ezer, a Szputnyik vakcinából 46 ezer adag érkezett. A további orosz vakcinák szállításának pontos ideje még nem ismert, a kínai oltóanyagból viszont március 15-e után ismét 500 ezer adag érkezik – mondta.

Kitért arra is: tömeges oltás esetén több mint 7100 helyen tudnak oltást adni, és egy hét alatt több mint 1,5 millió embert tudnak beoltani, ha elegendő vakcina áll rendelkezésre. A Magyarországon elérhető vakcinák biztonságosak, mindegyikből több mint tízmillió adagot adtak már be világszerte – mondta György István. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!