Június 25,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az MTI ismét valóságot hajlít

Az MTI ma is valami zseniális hírt szállított, így bűn lenne arról nem beszámolni. Kiderült ugyanis – immár sokadszorra -, hogy Magyarországon balliberális mindenféle túlsúly van, a temérdek álhír és manipulációs kísérlet ellenére is. Igen, jól olvasták, ezt bírta lehozni az MTI nem sokkal ezelőtt. Hogy mégis hogyan jutottak erre a következtetésre? Nos, talán a KSH-tól tanultak, ugyanis a közpénzszolgálati médiaorgánumokat nem számolták, így pedig kijöttek azok a számok, amiket szerettek volna. Azokat a közszolgálati médiaizéket nem számolták, melyek közpénzen mossák nap mint nap több millió magyar agyát. Na de lássuk a teljes hírt:

A Médianéző Központ legújabb gyorselemzése szerint a magyarországi médiapiac továbbra is balliberális dominanciájú.

A Nézőpont Intézet blogján kedden közzétett elemzésben az olvasható, hogy a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) létrejöttével a magyar médiapiac szervezeti összetétele megváltozott, erőviszonyai azonban érdemben nem.

“Minden ezzel ellentétes vélekedés, tévhír és manipulációs kísérlet dacára kijelenthető és bizonyítható, hogy a médiapiacon – a közszolgálati médiumokat nem számolva – továbbra is balliberális, Magyarország kormányával szemben szinte kizárólagosan kritikus médiatermékek túlsúlya érvényesül” – fogalmaztak.

Mint írták, ha pusztán az új médiaholding potenciális közönségét hasonlítjuk össze a kormánykritikus oldal azonos bázison vizsgált számaival, úgy arra a következtetésre jutunk, hogy a konzervatív médiumok összesített potenciálja több mint másfél millióval kevesebb a kormánykritikusénál: 2 232 062 embert, míg a kormánykritikus orgánumok 4 440 630 embert érnek el, ami 67 százalékos kormánykritikus dominanciát jelent 33 százaléknyi kormánybarát eléréssel szemben.

De még akkor is, ha a médiaholdingon kívül maradt és kormánybarátként számon tartott orgánumok hasonló adatait is hozzáadjuk a KESMA alá tartozókhoz, úgy is kevesebb emberhez érnek el, mint a kormánykritikus médiapiaci szereplők, hiszen mindössze 3 092 527 fős közönségre számíthatnak, ami mindössze 41 százalékos elérés a kormánykritikus felületek 59 százalékával szemben – áll az elemzésben.Közölték, a KESMA esetében minden közéleti médiafelületet vizsgáltak, s ehhez hozzásorolták a vállaltan kormánybarát Demokrata, pestisrácok.hu és Magyar Hírlap újságokat, továbbá a TV2 és a Super TV2 legnézettebb hírműsorait.

A kormánykritikus médiumok között az RTL Klub és az RTL II, valamint az ATV híradóit, a Klubrádiót, számos hetilapot – a többi között a 168 óra, HVG, Magyar Narancs hetilapokat – a Népszavát, valamint nagyon sok magas olvasottságú online híroldalt – a többi között a hvg.hu, az index.hu, a 444.hu, az atv.hu, a 24.hu, a napi.hu oldalakat – vették figyelembe. (MTI)

Valósághajlítás kedves barátaim, valósághajlítás.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS