Szeptember 30,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az is kisebb csoda, hogy még kerek mondatokban kommunikálnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,016,490 forint, még hiányzik 983,510 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem bonyolítják túl az érdemi kormányzást helyettesíteni hivatott propaganda központjában a dolgot, bár a szmájlis-emojis plakátok, vagy az előre megy, nem hátra, piros volt, nem sárga típusú szellemi nyomorba döntési kampányok után tényleg az is csoda, hogy még egész mondatokban kommunikálnak a nertársak a pórokkal.

Gyurcsány Ferenc adta ki a parancsot a főpolgármesternek, hogy támadja meg a kormányt

Ezt a suttyóhőbörgést azután engedte meg magának az állampárt, hogy Budapest főpolgármestere mai sajtótájékoztatóján bejelentette: a Fővárosi Önkormányzat benyújtja keresetét a közigazgatási bíróságon az általuk jogellenesnek ítélt szolidaritási hozzájárulás ügyében. Elmondta, hogy a főváros azonnali jogvédelmet is kér a bíróságtól, ami azt jelenti, hogy ha a bíróság befogadja a keresetet, akkor a per lezárásáig az állam nem vonhatja el azt a 25 milliárd forintot a fővárostól, amiről a per szól.

Karácsony Gergely nem személyeskedett, nem lamentált arról, hogy kinek a parancsára írja ki a Moszkva-párti Orbán-kormány az országot Európából, ki kinek a kije és az embere. Ezzel szemben rögzítette a tényt, miszerint az Orbán-kormány pár év alatt 5 milliárdról 58 milliárd forintra emelte a szolidaritási hozzájárulást. Elmondta, hogy az elvonást alkotmányellenesnek tartják, mert az Alaptörvény kimondja, hogy az önkormányzatok állami normatívára jogosultak, és ezt a normatívát, illetve az önkormányzat tulajdonát az államnak elvonni nem lehet. Márpedig az 58 milliárdos szolidaritási adó 25 milliárd forinttal több, mint amennyi állami normatívát kap különböző feladatok ellátására a Főváros. Pont.

Ezek számok, érvek, konkrétumok. Erre mi a válasz? Néhány primitív mondatnyi, intellektuálisan árvízkárosult, kocsmai szlenget alulmúló vicsorgásban négyszer Gyurcsány. Hogy mi van az alapfércművükben, vagy hogy mi a helyzet az 58 milliárddal, hogy igaz-e, vagy nem igaz, hogy miképpen gondolják előremozdítani a főváros ügyét ezzel a sarccal, arról egy szó nem esett. De meg vannak ők támadva már megint. Hogy mi Budapest érdeke függetlenül attól, hogy ki a főpolgármester és ki van kormányon, azzal felesleges fárasztani a rajongótábort. Eddig se volt magasan a léc, de ez…

Gyurcsány Ferenc adta ki a parancsot a főpolgármesternek, hogy támadja meg a kormányt – reagált a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) Karácsony Gergely keddi bejelentésére, miszerint a főváros beperli a kormányt a szolidaritási hozzájárulás mértéke miatt.

A KTK közleményében azt írta: Karácsony Gergely csődbe vitte az ország leggazdagabb önkormányzatát, Budapestet. Hozzátették: a Városházán Gyurcsány emberei töltik be a legfontosabb posztokat és Gyurcsány adta ki azt a parancsot is Karácsonynak, hogy támadja meg a kormányt.

“Gyurcsány parancsa az volt: +Nekimegyünk a kormánynak ezerrel,+ Karácsony pedig most szót fogad Gyurcsánynak” – fogalmaztak a közleményben. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!