December 3,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az Európai Bizottság előremutató együttműködést remél Olaszország leendő kormányával

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 94,129 forint, még hiányzik 2,905,871 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az EB állítja, hogy együttműködésben bízik a leendő olasz kormánnyal, ami persze érthető, hiszen mi mást is mondhatnának? Az kérdés, hogy ezt az együttműködést mennyire fogja majd forszírozni az új olasz kormány, mindenesetre vélhetően nem lenne érdekük, hogy eltávolodjanak Brüsszeltől, hiszen az EU egy olyan fontos szövetség, amelynek hiánya óriási károkat okozna, pláne most, a poszt-covid időszakban, amikor még egy háborúval is kénytelenek szembenézni az emberek. Sokan tartanak persze a megerősödő olasz szélsőjobboldaltól, de talán érdemes kivárni, hogy milyen koalíció alakul és a sok korábbi ígérettel szemben mit kívánnak megvalósítani a pártvezetők. Lehet, hogy valóban borzasztó évek elé néz Olaszország, de az is lehet, hogy valami egészen más fog történni. Idővel minden ki fog derülni.

Az Európai Bizottság előremutató együttműködést remél Olaszország leendő kormányával – jelentette ki Eric Mamer, a bizottság vezető szóvivője hétfőn, a brüsszeli testület szokásos napi sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva.

Az Európai Bizottság mindig együttműködik a tagországi választásokon győztes kormányokkal, ebben az esetben sincs másként – közölte a szóvivő, majd úgy fogalmazott: “természetesen reméljük, hogy konstruktív együttműködésünk lesz az új olasz hatóságokkal”. Szavai szerint nem az uniós bizottság feladata annak elemzése, hogy az olaszok milyen okok alapján voksoltak. Szélsőséges és a helyzetet leegyszerűsítő állításnak nevezte ugyanakkor, hogy az olaszok Európa ellen szavaztak volna. Bármi történjen is, az Európai Bizottság mindig rendkívüli erővel fog dolgozni az európaiak, köztük az olasz állampolgárok érdekeiért – tette hozzá az uniós szóvivő.

Elio Di Rupo, Belgium francia nyelvű régiójának szocialista miniszterelnöke Twitter-üzenetében azt írta: az olaszországi választási eredmények “hátborzongatóak”. “Száz évvel Mussolini római bevonulása után a szélsőjobboldal ismét hatalomra került. Ez azt mutatja, hogy a demokrácia törékeny, és minden nap küzdenünk kell a szabadság és a jólét biztosításáért” – fogalmazott Vallónia kormányának vezetője.(MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!