November 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az EU sem szent, ők is finanszírozzák a menekültek eltávolítását a határokról

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,517,026 forint, még hiányzik 1,482,974 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szijjártó ismét azzal vádolja Brüsszelt és ezzel az EU-t, hogy mindent hajlandóak fizetni, ami a bevándorlási nyomást növeli, de semmit nem hajlandóak támogatni, ami ezt csökkentené. Ez önmagában is óriási hazugság, hiszen a Frontex nem egy alulfinanszírozott valami, hanem egy milliárdos költségvetésből finanszírozott, a legmodernebb technológiával felszerelt határrendészet. Ezek az emberek sokszor illegális módszerekkel nyomják vissza az Európa felé igyekvőket, amiért soha nem kapnak büntetést. Az EU igenis milliárdokat költ azért, hogy a menekültek ne érkezzenek meg Európába, csak ezt nyilvánvalóan nem reklámozzák. Ezt persze Szijjártó is pontosan tudja, de azt is, hogy az EU nem fogja ezt nyíltan kijelenteni.

Az Európai Bizottság álláspontja a migráció tekintetében “bizarr és szégyenteljes”, a brüsszeli politika nyomán újra emberek tízezrei igyekeznek a kontinensre dél, délkelet és kelet felől is – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Bosznia-Hercegovinában.

A tárcavezető a Szarajevói Migrációs Párbeszéd regionális miniszteri konferenciáján sérelmezte, hogy “Brüsszel mindent hajlandó finanszírozni, ami a bevándorlási nyomást növeli, de semmit nem hajlandó támogatni, ami ezt csökkentené és megvédené az európai embereket ettől a fenyegetéstől”. Kiemelte, hogy a Nyugat-Balkán “furcsa helyzetben” van, mert egy európai uniós országon keresztül érkeznek oda a migránsok, és az EU irányába kívánnak távozni.

Azon véleményének adott hangot, hogy lehetetlen kizárólag arra számítani, hogy majd a nyugat – balkáni államok megállítják a migrációt, miközben az európai integráció tekintetében “tapodtat sem haladtak előre a folyamatok”. Szijjártó Péter leszögezte: “itt lenne az ideje annak, hogy az Európai Bizottság végre támogassa a nyugat-balkáni országokat abban, hogy meg tudják védeni magukat, és ezáltal minket is a migrációs nyomástól”. Szerinte emellett mielőbb előre kellene lépni az EU csatlakozási folyamatában, ugyanis “ha a Nyugat-Balkán nem stabil, nincs biztonságban, az a mi nemzetbiztonsági érdekeinket is alapvetően sérti”.

A miniszter rámutatott, hogy az Európai Unió 2015 óta néz szembe tömeges illegális migrációs hullámokkal, és a kérdés jelentősen megosztotta a tagállamokat. Szavai szerint Brüsszel azóta sem volt képes hatékony megoldást találni erre a kihívásra, ehelyett a kötelező befogadási kvótákat erőltette, és bár a retorika változott, ezt teszi a mai napig. “Mi azonban nem vagyunk hülyék, értjük, hogy miről van szó” – fogalmazott. Magyarország továbbra is ragaszkodik azon jogához, hogy eldönthesse, ki léphet be a területére és ki nem, és ezt senki nem veheti el, hiszen az sértené hazánk szuverenitását – hangsúlyozta.

Ennek kapcsán pedig kifejtette, hogy a kvótákat a visegrádi országok egységesen visszautasították, ami a V4-es együttműködés egyik legnagyobb eredménye. “Ha nem lettünk volna sikeresek ebben, akkor illegális migránsok százezrei élnének mára országaink területén” – mondta. Végezetül arról számolt be, hogy Magyarországon eddig csak idén már mintegy százezer határsértési kísérlet történt, és figyelmeztetett, hogy jelentések szerint naponta 30-35 ezer ember hagyja el Afganisztánt, így a nyomás fokozódása várható.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!