December 16,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az ellenzék jelöltje győzni akar, ezért alkalmatlan. A Fidesz jelöltje veszíteni akar, ezért alkalmas

Jó reggelt! Napsugarasat és ilyesmit, ki mit szeretne. Tegnap rendkívül agyafúrt módon sikerült valahogy Gergő neve alatt publikálnom a reggeli kukorékot. Aki arra tippelt, hogy illegalitásba vonultam, és innentől álnéven ontom magamból a hülyeséget, az téved. Saját erőből voltam eddig is nemnormális, ezen már nem fogok változtatni. Technikai bakival állunk szemközt.

Közeledik az önkormányzati választás, a fideszes haderők dolgoznak rettenetesen. Nem létezik úgy megszólalni valakiről – aki nem fideszes, természetesen -, hogy a bevándorláspárti jelzőt oda ne biggyesztenék a neve elé. Gondolom, a cselédség megkapta az utasítást, ők pedig teljesítik ész nélkül. Jogos egyébként, ésszel ilyet nem csinál az ember.

Az október 13-i önkormányzati választáson nem meglepő módon a balliberális ellenzék több olyan polgármestert is elindít, akik teljes mértékben támogatják az illegális bevándorlók beengedését, valamint a határ megnyitását a migránsok előtt. A hazai bevándorláspárti politikusok egyik tipikus személye Botka László, Szeged szocialista polgármestere.

Ezt a Magyaridők Nemzet szippantotta a zorigóról. Gondolom, Manyi néni írta, én most elő nem kotrom, az egyszer biztos. Mennyire kell hülyének lenni ahhoz, hogy beszopja valaki ezt a bevándorláspárti maszlagot? Egyszer még oké, de négy éve egyfeszt?

Hollik Istvánt alighanem előléptette a gazda, mert megszólalt, pedig nem is vasárnap volt, hanem kedd. Az igaz, hogy most nem húsz méterre az irodától kellett tájékoztatni a sajtot (ó), hanem Miskolcra kellett elbumlizni. Akkor lehet, hogy mégsem előléptetés volt, hanem lefokozás? Namindegy.

 A kormányszóvivő, aki Alakszai Zoltán, a Fidesz-KDNP párszövetség miskolci polgármesterjelöltje mellett szólt a rendezvényen, úgy fogalmazott: a Fidesz-KDNP jelöltjei alkalmasak egy város, egy település vezetésére, és ez Miskolcon is egyértelmű.
    Az ellenzék  miskolci jelöltje, aki “a Gyurcsány Ferenc által vezetett ellenzék jelöltje”, azért akar polgármesteri széket szerezni, hogy harcot tudjon vívni a Fidesz-KDNP kormányzat ellen, és ugyanez a helyzet máshol is – jelentette ki.
    Ha egy polgármesterjelölt valódi célja nem a település fejlesztése, hanem a politikai harc, akkor egyrészt “átveri a választópolgárokat, másrészt pedig bebizonyítja, hogy teljesen alkalmatlan a település vezetésére, méltatlan arra, hogy polgármesternek válasszák” – fogalmazott.
    Hozzátette: ez a helyzet Miskolcon is, “az ellenzéki jelölt hatalmat akar (…), ezért alkalmatlan”. (MTI)

Aha, egyértelmű. Kizárólag a Fidesz jelöltje alkalmas a település vezetésére. Az ellenzék jelöltje győzni akar, ezért alkalmatlan. A Fidesz jelöltje gondolom veszíteni akar, ezért alkalmas. Vagy ha nem, hát kisnyúl.

Kovács Zoltán alaposan helyretette a Guardian kereszténygyűlölő firkászát

Ez a nyolcaskáról egy cím. A helyi Manyika néni írta, ebben a szellemben. Azt elég sok ember tudja, hogy a Guardian micsoda. Abban nem vagyok teljesen biztos, hogy bárki – természetesen Kovács Zoltán rokonságát leszámítva – tudná, hogy kicsoda Kovács Zoltán. Abban pedig teljesen biztos vagyok, hogy senkit nem is érdekel, kicsoda ő. Még akkor sem, ha a nyolcaska firkásza igyekszik neki hírverést csapni. Helyretenni pedig legfeljebb a cipőjét tudja Kovács Zoltán, amikor hazaér a szorgos hazudozással teli nap után.

Trendi magyarnak lenni a Magyaridők Nemzet szerint. Nem Magyarországon, hanem mindenhol máshol. Idézek egy igen érdekes részletet a cikkből:

A külhoni magyar oktatás színvonala is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az idén több mint 14 000 külhoni első osztályos kezdte meg a magyar nyelvű iskolát, akik közül mintegy 9000 gyermeket köszönt a Rákóczi Szövetség az ősz folyamán. Csáky Csongor, a szövetség elnöke lapunknak elmondta: a határon túli területeken egyre inkább felértékelődik a magyar nyelv, Kárpátalja már szó szerint „magyarlázban ég”, ott sok ukrán és ruszin kisgyermeknek is inkább a magyar iskolákat választják a szülők. Ezeket a családokat elismerésként és bátorításként ösztöndíjjal támogatja a Rákóczi Szövetség. A külhoni magyarság megmaradásáért harminc éve küzdő szervezet az idei évben nyolcvan programot szervez, amelyekbe mintegy százezer nemzettársunkat vonják be.

Hát éljen. Azt azért halkan megsúgom, hogy az ukrán és ruszin szülők nem a magyar nyelv iránti olthatatlan szeretet okán választják a gyerekeiknek a magyar iskolát. A világon nincsen olyan szülő, aki ne a lehető legjobb oktatást szeretné a gyerekének biztosítani, amit csak el tud érni. Ha a magyar iskolában jobbak a körülmények, megfelelőbb a felszereltség, színvonalasabb az oktatás, akkor oda fogja beíratni a gyereket. Ha ezért még ösztöndíjat is kapnak a magyar adófizetőktől, az plusz remek dolog. Ezzel sincsen semmi baj.

A baj azzal van, hogy az Orbán-kormány azt távolról sem becsüli meg ennyire, ami már megvan. Mindig olyasmire vágyik, ami nehezen, vagy sehogyan nem elérhető. Küzdenek a még meg sem fogant gyerekekért, hogy ők legyenek sokan. De a már megszületett gyerekek nem annyira fontosak. Sokuk számára sem megfelelő orvosi ellátás, sem egyéb feltétel nem biztosított az Európában elvárható minimális szinten sem. Küzdenek a külhoni gyerekekért, de a határon belül születetteknek megfelel a penészes óvoda-iskola, a romos tantermek, a helyettesítőtanár szaktanár helyett. Miközben sok iskolában egyáltalán nem megoldott az idegennyelv oktatás (igaz, sok helyen a reáltárgyak oktatása sem), az egyetemi felvételinél követelmény a nyelvvizsga. Mármint a külön nyelvvizsga. Holott a középsikolában kötelező az idegennyelv oktatás, vajon miért nem felel meg a nyelvi érettségi? Melyik csókos rokonsága érdekelt a vizsgáztatásban?

Huh, nagyon elkanyarodtam a témától, ami nem is tudom, micsoda volt. Mindenféle. Berekesztem magamat, mert mindenki elkésik a dolgozóból, ha olvasgat és nem trappol. Ébredezzetek, vegyétek elő a melegebb pulcsit – nagyon meleg azért nem kellmég -, hamarosan jövünk az első beszólással.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.