Október 17,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az eleve elfogultság és a szereptévesztett arrogancia

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,091,448 forint, még hiányzik 1,908,552 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt kívánok mindenkinek! Könyörületes leszek, mindennemű nyígástól megkímélek mindenkit. Rögzítsük a koordinátákat: hétfő után kedd, bort, búzát és sok fényességet az örök sötétségben!

Azt írta tegnap az újság, a Magyaridők Nemzet, a hirado.hu nevű közpénzszolgálati izé pedig idézte is serényen: Csak tiszta adóügyekkel lehet valaki képviselő, polgármester. Na, mondom ez zsírkirály, akkor meg vagyok én nyugodva. Biztos ez visszamenőleges hatállyal is érvényes, nem csak most, hogy immár százhetvenháromezer (173 000) adófizető szerepel a NAV és Tállai András bácsi pozitív listáján, és ez még semmi. Valóban megnyugtató, hogy ezek nem mind polgármesternek készülnek, ám jól értesülték szerint a közelgő helyhatósági választások miatt a lista számottevően bővülhet. Még szerencse, hogy a talpig tisztességhez itt semmi kétség nem fér, Poltnak se szokott se soha semmilyen kétsége lenni. De a világon semmivel kapcsolatban. Aztán meg mióta itten a törvényesített korrupció a legfőbb politika, nem mindegy, hogy ki milyen listán szerepel, vagy sem nem?

Például az Onkológiai Intézet főigazgatójának propagandista, de legalább vérostobának tűnő neje számára például nincsen is lista, amire felkerülhetne. Mert egyszerűen nincs rá szó. Mert az a hisztéria, amit Szentpéteri Eszter a hites ura, Prof. Dr. Polgár Csaba által igazgatott kórház védelmében, a valóság ellenében lenyomott, az a vádaskodás, amit az ATV és általában a baloldal fejére olvasott, amiért szót ejtettek az intézetben kialakult méltatlan sorokról és állapotokról, az nem mindennapi. Akkor sem, ha a Tények című tudományos-fantasztikus műsor vezetőjéről van szó (amit valamiért híradónak neveznek), akivel szemben az embernek nincsenek elvárásai. De hát akkor is, ez a hazafiasnak álcázott, okádék facebookos partizánakció, amelyben véded a védhetetlent, és közben elfelejted megemlíteni, hogy a férjed-urad okán vagy ennyire felháborodva a trágya körülményekről beszámoló csatornára és akkor már egy füst alatt a kedves baloldalra is, az tényleg szürreális.

És amikor arról beszélünk, hogy a TV2-féle szenny- és mocsok kanálisok miért tehetnek meg bármit, és miért nincs semmilyen érdemi következménye annak, hogy nyíltan hazudnak vagy meg sem próbálnak rendeltetésszerűen, elfogultság nélkül tájékoztatni, amikor az a téma, hogy bírósági ítéletek dacára sem kell attól tartaniuk, hogy megütik a bokájukat, akkor érdemes arra gondolni, hogy ehhez ilyen emberek kellenek. Nem csak egy fideszes, minden gátlásától megszabadult Médiatanács, hanem ezek a Szentpéteri Eszter-féle végrehajtók. Rengetegen vannak, és nekik sincsenek már gátlásaik. Ha voltak valaha egyáltalán. (Beszédes adat hisztérikus néninek és mindenki másnak a világszínvonalú magyar egészségügyről: a műtők 33 százalékában, az intenzív osztályok 41 százalékában, a betegszobák 98 százalékban nincs klimatizálás.)

Ahogy Polt Péternek sem, akinek a hajlott gerincétől és a tisztességtelenségben megőszült fejétől bűzlik ez az egész rendszer. Aki a korrupcióba mártott Microsoft-botrányban sem talált semmi olyat, ami kételyeket ébresztett volna benne. Végül is minden jel szerint csak annyi történt, hogy a Microsoft munkatársai kenőpénzeket fizethettek ki annak érdekében, hogy magyar kormányzati beszerzéseken nyerhessen a cégük. Aztán inkább kifizettek 25 millió dollárt, hogy ne kelljen beismerni a dolgot. Míg Polt vakarta a seggét, engedelmeskedett a pártutasításnak, és kurvára semmi gyanús nem tűnt fel neki, az amerikaiak vizsgálódtak. Arra jutottak, hogy a magyar Microsoft nem közvetlenül, hanem jó kormányzati kapcsolatokkal rendelkező cégeken keresztül adta el a szoftvereit a közigazgatásnak, magyar sajtóhírek szerint az érintettek azóta is kényelmes, jól fizető állásokat töltenek be, és basznak a világra. Ehhez képest most annyi az újdonság, hogy az OLAF is vizsgálja az ügyet, mégpedig azért, mert abban EU-s források is érintettek.

Jut eszembe, egyenesen a TV2 korrektségéről és elfogulatlanságáról, nehogy elfelejtsem.

NépszavaOrbán Viktor miért nem ad interjút kormánykritikus médiumoknak?

Kovács Zoltán: Az értelmes párbeszédnek vannak feltételei. Ilyen például, hogy a magát kormánykritikusnak tartó sajtó tudjon olyan kérdést feltenni, amelyből nem süt eleve az elfogultság. Nyolc-kilenc év tapasztalata alapján mondhatom, hogy ez nem csak idehaza, de nemzetközi szinten sincs másként.

Jól van akkor. Van néhány olyan arc, aki egyetlen másodperc töredéke alatt képes kizökkenteni a békés, toleráns emberi mivoltomból. Kovács az egyik ilyen algoritmus, amelyik megszólal és spontán módon ledobja az agyam az ékszíjat. Lefordítom: aki nem hajlandó azt kérdezni, amire Orbán Viktor hajlandó válaszolni, azzal nem lehet értelmes párbeszédet folytatni. Arrogáns, szereptévesztett büdösbunkók.

Szijjártót nem a kormánykritikus sajtó, hanem Demeter Márta kérdezte, és bár valószínűleg sütött a kérdéséből az eleve elfogultság, valami válaszfélét oda kellett dobni neki, hogy kuss legyen. Kérdés: mennyibe került az adófizetőknek, hogy július elején helikopterrel érkezett egy gyáravató ünnepségre? Ahová egyébként a józan ész szerint egy óra autózással is simán odaért volna. A teremfutballista nem ér rá faszságokkal foglalkozni, úgyhogy a Menczer nevű beosztottja válaszolt. Írásban.

Szijjártó Péter rendőrségi helikopterrel utazott, mint minden olyan korábbi esetben, amikor a közfeladatok ellátása ezt indokolta. A KKM-nek semmilyen helikopteres szolgáltatást végző céggel nincs szerződése.

Jajaja. Szerintem helikopter ügyben sokkal inkább Rogánnét érdemes kérdezni, ő nagyon vágja ezt a témát. Különben meg a rím simán kijön:

30 éve is így mentem, jövő héten is így fogok menni!

Kurvajó. Meg az is, hogy 3,1 milliárd forintot tolt a magyar kormány Putyin Budapestre költöző bankjába (kicsit tettek, vettek, csoportosítgattak a költségvetésben és össze is jött), ami dehogy kémközpont, dehogy az orosz hírszerzés fedőszerve az Európai Unió perifériáján. Dehogy. Meg akkor már az sem szorul magyarázatra, hogy miután a nyugati szövetségi rendszer legtöbb országában az orosz fegyvereladásokra vonatkozóan szankciók vannak érvényben, következésképpen Románia nem volt hajlandó átengedni a Szerbiának szánt orosz fegyvereket, Orbániának semmi gondja nem volt ezzel. A fegyverek a legnagyobb rendben megérkeztek. Sajtóértesülések szerint légi úton, a magyar légtér használatával. Gondolom, ha a Belgrád-Budapest soha meg nem térülő vasútvonalat Lölö már megépítette volna, akkor ott is átcsusszant volna a cucc. Már csak az nem világos (nem tegnap óta), hogy mi a szart keresnek ezek a nyugati szövetségi rendszerben.

Lölönek jól fut a szekér, ha valaki esetleg aggódott volna emiatt. Nem szükséges. Most olvastam, hogy a Matolcsy Rómeó-féle MNB is besegíthet a 4iG-nek a T-Systems megvételébe. Vagyis a stróman (Mészáros) strómanjának (Jászai Gellért) cége döntően a jegybank vállalati kötvényprogramjával szerezne pénzt az 50 milliárdos vásárláshoz. Ha pedig szerezne, akkor szerezni is fog. Szép magyar siker lesz az is.

És végül. Tegnap végső nyugalomra helyezték a július 19-én elhunyt Heller Ágnes filozófust, a hvg.hu egy hete kérdezte meg Havasi Bertalant, Orbán szóvivőjét és a kormányszóvivőt is, hogy a felcstúti rontás miért nem nyilvánult meg a filozófus halála kapcsán. Kérdésükre a temetés napjáig sem kaptak választ. Nem három sor részvétnyilvánítást, nem gyásztáviratot, de egy tetves választ sem arra, hogy mi ez az útszéli pitiánerség. Lelkük rajta. Bár kétlem, hogy van nekik olyanjuk. Vajna Tímea exkluzív, undorítóan szemfényvesztő gyászáról majd máskor. Minden jót!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!