Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az egyeseknek mai napig jól fialó kommunizmus árnyékában a magyar társadalom békésen legelészik

Hello, drága olvasók! Még mindig hétfő van? Hát persze. Jó reggelt, ne csüggedjenek, mert igen, igen, igen, megint győztünk! Mármint mi pont nem, de ők, akik megélhetésileg tetszelegnek abban a szerepben, hogy mimagyarok nevében pofáznak bele a világba, ők győztek. Bizonyos Deutsch nevű fiatal demokrata megdöngette a mellét Helsinkiben és idáig hallatszott. Szóval győztek, még ha szimbolikus is az a győzelem, de annál édesebb. Kellett persze ehhez a fantasztikus Európai Néppárt is, de a lényeg az, hogy összejött. Amellett, hogy szerintem egy percig nem volt komolyanvehető a Fidesz kizárása a pártcsaládból, Orbán doktornak nem kellett fogcsikorgatva aláírnia azt a sürgősségi határozatot sem, amelyet az EPP kongresszusa elé terjesztettek a nagyon okosok állítólag azért, hogy jobb belátásra bírják az illiberalizmus kétlábon járó szobrát. Nos, néppárti barátaink az Európa jövője iránti aggodalomban inkább kivették a tervezetből a „liberális demokráciára” való utalást, nehogy a nagy fehér, keresztény hadvezérnek – aki a liberalizmus karjaiból szédült az illiberalizmus és a régi vágású kereszténydemokrácia lúdtalpas lábai elé – elguruljanak a gyógyszerei. Így is kell ezt, simogassák, pátyolgassák és kíméljék meg az idegrohamoktól. Fő a békesség. Meg a betyárbecsület. Meg a tehetetlenség.

Meg a gátlástalan hazudozás. Mert hogy valaki hazudik, az kurvaélet. Havasi Bertalan például jó eséllyel hazudik. Szerinte a főnöke arról tárgyalt Juha Sipila finn miniszterelnökkel az EPP kongresszusa előtt, hogy Alexander Stubb Magyarországgal szembeni rágalmai nem ronthatják el a kiváló magyar-finn kapcsolatokat. (Stubb nem más, mint Manfred Weber ellenjelöltje, aki volt annyira tökös, hogy felvetette a Fidesz kizárását az EPP-ből, ha Orbán Viktor nem tiszteli a pártcsalád értékeit.) Nos, a megbeszélésről Sipila kicsit mást posztolt a Twitterére, mint amit Havasi állít, éspedig hogy

konstruktív megbeszélést folytatott Orbánnal. Hangsúlyozta, hogy Finnország számára a jogállamiság alapvető Európai Uniós-érték. 

Jogállamiság Orbánnal összefüggésben? Ezek tényleg nem értenek semmiből semmit. És fogadni mernék, hogy ezt a videót sem látták (ami egy nappal korábban Kínában készült, ahova a nem fideszes ATV-t magával hurcolta a felcsúti), pedig minden pénzt megér. Nézzék, hallgassák, ha még nem tették (balra a szervilis teremfocista, a háttérben Adnan Polat török maffiózó üzletember, akinek közpénzen intéz a főnök zsíros üzletet, amit titkolnak a nyilvánosság elől, a rivaldafényben pedig a kommunistaverő tudatrepedés):

Az egyeseknek mai napig jól fialó kommunizmus árnyékában a magyar társadalom békésen legelészik, és szarik múltra, jelenre, jövőre. Miközben az állami hatóságok, úgy értem a valamikor független intézmények vállvetve sikálták el a nemzet vejének szervezett csalási és az országot sötétbe borítási ügyét, az állampárt népszerűsége újra hasít. A választási győzelmet követő hanyatlás után (szeptemberban a teljes szavazókorú népesség körében 4 százalékponttal volt kevesebb támogatójuk, mint májusban), helyreállt a világ rendje: az elbizonytalanodott populáció magához tért, és visszatáncolt Orbánék kebelére. Az ellenzéki pártok megállíthatatlan talajvesztése mellett a Fidesz nemcsak ledolgozta a veszteségét, hanem újabb támogatókat tudott maga mellé állítani. Így most még annál is többen szavaznának rá, mint ahányan a tavaszi választás után állították ezt. (Medián via hvg.hu)

Megnyugtató ezzel összefüggésben, hogy nem hiába költöttek el rengeteg milliárdot az agyak átmosására (mosógépbe mégsem tehették egyenként a magyar emberek agyát). Működik: a Fidesz hasít, a magyarok jelentős része pedig vakon zabálja az antiszemita és muszlimellenes, nyugatellenes konteókat. Azt mondjuk pont leszarom, hogy még a fideszesek egy része is úgy véli/tudja, Orbán Grazba jár gyógykezelésre (pláne, hogy láthatóan nem használ), az viszont konkrétan tragikus, hogy a megkérdezettek majdnem fele egyetértett azzal, hogy a muszlimok lopakodva ránk akarják erőltetni a kultúrájukat, 45 százalékuk szerint pedig a muszlim vezetőknek titkos tervük van arra, hogy elfoglalják Európát, és arab kontinenst csináljanak belőle. És persze Soros György. A kutatást egyébként a Political Capital (PC) a Heinrich-Böll-Stiftung támogatásával, a Medián közreműködésével felmérést végezte az álhírek, tévhitek, összeesküvés-elméletek elterjedtségéről, és ezek jelenlétéről a közösségi médiában, azonban lenne egy kérdésem: Orbán oroszok általi zsarolása egészen biztosan közönséges konteó? És egészen pontosan honnan tudják, hogy az?

Mindegy is, a békésen legelészőknek vannak egészen jó híreim. Azoknak, akiket nem zavar, hogy egyre kisebb területre szorítják vissza az emberi szabadságot. Az övéket is. Szép pályát futott be e visszaszorítás tekintetben például Gulyás Gergely még mindig ifjú fideszes káder is, akinek 12 év kellett ahhoz, hogy minden tekintetben szembeköpje önmagát. 12 éve ugyanis (2006-ban) a nagyon ifjú Gulyás a Kossuth téren szeretett volna tüntetni, ám a rendőrség a műveleti területre hivatkozással megakadályozta ebben. 12 év múlva Gulyás Gergely egy olyan kormány szekerét tolja, amely most éppen azt találta ki, hogy még mindig nem elég szilárd a nemdiktatúra, még mindig van hova visszarugdosni a népet, úgyhogy a kétharmadukkal betiltják a tüntetések szervezését állami ünnepek előtt és alatt olyan helyszíneken, mint a Kossuth tér. És a mai napig fialó kommunizmus árnyékában a nép tovább hátrál.

Nade nem ezt akartam mondani a békésen félrenézőknek, hanem hogy miközben ők szándékosan, vagy lustaságból, vagy kreténségből leszarják, ami körülöttük történik, a NER malmai nagyon is céltudatosan őrölnek, és az elvtársaknak minden okuk is megvan rá, hogy egyfelől a térdüket csapdossák a röhögéstől e társadalmi bénultság láttán, másfelől hogy mindent keresztülvigyenek, amit nem szégyellnek. És nem szégyellik.

Például Tiborcz Nembűnöző István szépen szépen lassan, komótosan felzabálja nem csupán a Mahart-házat (éppen most szerezte meg egy részét Vajnától), de már az egész Vörösmarty térrel érintkező háztömbben többségi tulajdont szerzett. A Vagyonkezelő menesztett igazgatójával, Szivek Norberttel karöltve. Gondolom, senkinek nem kell, úgyhogy miért is ne. Ja, és a legszebb benne, hogy a teljes házfelvásárlást és az úgynevezett „tömbrehabilitációt” eddig 7,24 milliárd forintnyi kölcsönnel támogatta a Mészáros Lőrinchez egyre közelebb sodródó Takarékbank. Miért? Hogy az Orbán-dinasztia állami támogatással luxushotelt fejlesszen.

Apropó Lölövics. Mint tudjuk, a zseniális mangalicaszerelő bevásárolta magát Schmidt Mária és gyerekei (szevasz, Peti) családi cégébe. A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt.-ről van szó, melynek többségi tulajdonosa a Pió-21 Kft., ennek a kétharmada a NER főideológusáé, a két gyereke (Ungár Anna és Péter) tulajdonrésze pedig egyhatod-egyhatod rész. Nem hiszem, hogy ne lenne olyan igaz magyar ember, aki ne örülne most annak, hogy a magyar állam tulajdonában lévő Magyar Fejlesztési Bank Zrt. 20 milliárd forintos hitelkeretet vágott hozzá Schmidt-Ungár-Mészáros közös vállalkozásához. Kellett is, hiszen a Simicska-birodalom bekebelezése is nagy és nemes feladat lesz a fogalmatlan felcsúti ex-polgármester számára. Elkezdődött.

A kéményen csodálkozó kisembernek meg marad az apraja: miután a családbarát nemzeti fideszes parlament kivégezte a cafeteriát (az összes adómentes/kedvezményes adózású természetbeni juttatás), és ezzel átlagosan olyan évi 90 ezer forinttal rövidítik meg a dolgozókat – najó, azért a Bözsiuti marad -, rájöttek, hogy mégsem jó ez így. Úgyhogy máris módosítják saját geciségüket, mert a focimeccsre járás az mégis fontos. Szóval lakhatásra, utazásra, diákhitel törlesztésére nem adható adómentes támogatás, viszont sportrendezvényekre igen. Fasza, basszátok meg. Annak még örülni is lehetne, hogy a szotyolaköpködés adómentes támogatása mellett a kulturális szolgáltatás igénybevételére szóló belépőjegy, bérlet is adómentesen adható a dolgozóknak, de elnézve a kultúrharc zaját és mocskát… inkább hagyjuk.

A végére a végét hagytam: miközben a független állami hatóságokkal való szoros együttműködés árnyékában az elvtársak széthordják az országot (és semmi nem utal arra, hogy ez a tendencia változna), minden remény elszáll arra nézve, hogy valaha is utolérjük Ausztriát. Ja, hogy vágyálmodik és halandzsázva hajlítja a valóságot a küldetéstudat, miszerint majd 2030-ra Európa 5 legélhetőbb országa közé kerülünk? Ugyan már. Csókolom.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS