Július 6,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az egér megint dübörög a hídon

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 171,303 forint, még hiányzik 2,828,697 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Holdról is tisztán kivehető dörgedelemmel jelentkezett vasárnap reggel a közpénzből fideszes rádióban Szergej Lavrov kebelbarátja, a Szputnyik nevű vakcina reklámarca, az orosz kémek átjáróházaként funkcionáló magyar külügyminisztériumot vezető, nemzetközi hepciáskodásért felelős Szijjártó Péter nevű külgazdasági és külügyminiszter. Rengeteg mindenről lamentált a NATO józan eszében való bizalomtól a gázellátáson keresztül a békepárti mimagyarok háborúból való kimaradásának agy- és orrvérzésig ismert szólamaival bezárólag, de a legszórakoztatóbb az a része az óbégatásnak, ami a globális minimumadóval való soros riogatásról szólt. Volt ideje erre is, miközben telefonon csacsogott a tartótisztjével Gazprommal, hogy ugye lécci-lécci nem állítják le a gázszállításokat.

Eleve sem értem, mi a fenének kell ezért vasárnap is acsarkodni, hát hiszen péntek óta tudjuk, hogy a nertársak beváltották a fenyegetésüket és az Európai Unió érdekeivel szembehelyezkedve megvétózták a globális minimumadóról szóló uniós jogszabályt, aminek eredményeként az EU 48 milliárd eurónyi adóbevételtől esik el. Ezek után arról visítani, hogy a globális minimumadó kivetése adóemeléssel és munkahelyek tízezreinek veszélybe kerülésével járna, inkább tűnik megint egy szánalmas és büdösgyenge magyarázkodásnak az extraprofitadó kormányának legharcosabb tagjától. Hátha nem veszi észre a mimagyar, hogy úgy megvédték a háborútól, hogy a 25%-os élelmiszerinfláció adja a másikat. Mint ismert, a globális minimumadó egy 15 százalékos adó lenne, amelyet a legnagyobb vállalatoknak kellene fizetniük 750 millió euró csoportszintű árbevétel fölött, vagyis nem aszerint, hogy ki a felcsúti mentalitású oligarchakormány haverja, és ki nem az.

Közép-Európában a fegyelmezett költségvetési politikának köszönhetően Európa legalacsonyabb társasági adóit kell fizetni, a globális minimumadó kivetése Magyarországon komoly adóemeléssel és munkahelyek tízezreinek veszélybe kerülésével járna

– ezt mondta Szijjártó alig pár nappal azután, hogy az ő vétózó barátja, Varga Mihály pénzügyminiszter véletlenül bevallotta, hogy vissza kell nyerni a költségvetési fegyelmet. Ami azt jelenti a magyar nyelvet értő egyed számára, hogy korábban nem volt költségvetési fegyelem. Lássuk be, ebben legalább nem hazudtak.

Azt szintén nem értem, hogy kit érdekel, hogy az Orbán-kormány miben ért egyet az amerikai republikánusokkal, miután a globális cégek oldalára álltak, de a lényeg viszonylag könnyedén lejön ebből a kotkodácsolásból. Magyarországon 9% a társasági adó, ez az a mézesmadzag, amivel a külföldi befektetőket ide tudják csábítani összeszerelőüzemeket létrehozni. Az más kérdés, bár sajnos nem mellékes, hogy ezért az adófizetők pénzéből ráadásul irgalmatlan összegeket fizetnek nekik. Azt meg pontosan láttuk, hogy hol és miképpen hasznosult a befizetett tao az elmúlt években. Na mármost ha ezt egységesen 15%-ra kell (vissza)emelni, akkor mivel fogják ideédesgetni a gonosz multikat, akik ellen páratlan napokon szabadságharcolnak? És mi lesz azokkal a NER-vállalkozásokkal, akiknek az árbevétele eléri azt a kritikus 750 milliós szintet, ami után fizetni kell?

Erről van szó, a többi csak az egér dübörgése a hídon, ami alapján most már tényleg érthetetlen, hogy mi a francot akarnak ezek az EU-tól, ahol mindennel mindig bajuk van, ahol mindig egyedüliként szembepisilnek a forgalommal, ahol állandóan hisztériáznak, hogy mindenki hülye, egyedül ők látják az erdőtől a fát. Vagy kezdenek valamit ezzel a vétófaszakodással, vagy megy a levesbe ez az egész uniósdi.

Szijjártó Péter szerint a globális minimumadó újra munkahelyeket sodorna veszélybe világszerte, ráadásul a termelő vállalatok adóterheinek növekedése újabb áremelkedéseket okozna, újabb lökést adva az inflációnak.

Arról, hogy Európába már a jövő évtől be akarnák vezetni a globális minimumadót, míg a világ többi részén nincsenek ilyen tervek, úgy vélekedett: egy ilyen döntés az európai vállalatoknak versenyhátrányt jelentene.

Szijjártó Péter jelezte, hogy külügyminiszteri és pénzügyminiszteri szinten is korrekt egyeztetés zajlott a globális minimumadót pártoló Egyesült Államok tárcavezetőivel, de világossá tette, hogy a magyar kormány nem tudja támogatni az adó bevezetését.

Hozzátette: az amerikai republikánusok és a magyar kormány között egyetértés van abban, hogy minél kisebbek a munkát terhelő adók, annál nagyobb növekedési lehetőségek vannak a gazdaság előtt. (via MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!