Február 19,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az angol sirályok csak most jöttek rá arra, amit a magyar kacsák már régóta tudnak: piálni jó

Kellemes estét mindenkinek! A thaiföldi barlangban rekedt fiatalok mentését megkezdték. Mostanáig négy gyereket sikerült kihozni a 12-ből, hamarosan folytatódik a mentőakció. Miután egy búvár már meghalt, jól már nem végződhet a dolog. Csak remélni lehet, hogy nem lesz több áldozat.

Ma szinte eseménytelenül zajlott a nap annak ellenére, hogy Józsefvárosban rettenetesen nagy választás zajlik, igen mérsékelt részvétel mellett. Annyira, hogy a Fidesz ki is adott egy közleményt:

Fejezze be Győri Péter a jogsértést!

Győri Péter és aktivistái a választási törvényt megsértve, több esetben tiltott helyen, a szavazókörök 150 méteres körzetén belül szórólapoznak és standolnak a VIII. kerületben. A Fidesz Józsefvárosi Szervezete emiatt kifogást nyújt be a Helyi Választási Bizottsághoz, melyben kéri a jogsértés megállapítását.
Egy másik esetben a Mátyás téren egy hajléktalan úgy nyilatkozott, hogy Győri Péter emberei a hajléktalanszállókon szervezetten szavaztatják az ott lakókat, és ezért pénzt is adnak nekik. Az ügyben Zentai Oszkár, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője feljelentést tett a rendőrségen. Felszólítjuk Győri Pétert és a baloldali pártokat, hogy tartsák tiszteletben a választás tisztaságát!

Fidesz Józsefvárosi Szervezete

    Kiadó: Fidesz (MTI)

Remélem, mindenki észlelte a választás tisztaságát és a Fideszt egy mondaton belül. Akkorjó.

A döglődő liberális nyugati társadalomnak annyi. Az összesnek persze, ahol nem a hagyományos keresztény értékrend és az illiberalizmus dívik, de az angoloknak pláne reszeltek. Nem elég, hogy az egész ország lényegében egy összefüggő no-go zóna a rengeteg migráns miatt, újabb veszély is felütötte a fejét. Részeg sirályok randalíroznak a tengerparton! Fürdőzők vették észre a furán viselkedő madarakat, hívták a tűzoltókat, meg akit értek. Azt gondolták, valami mérgezésről van szó, de aztán kiderült, hogy a kedves jószágok rákaptak a szertehagyott piás üvegekben maradt nedűre és nem mérgezettek, hanem gyakorlatilag sakál-részegek. Ha nem egy elpuhult nyugati ország lakói lennének, hanem a keresztény magyar vidéken töltötték volna a gyerekkorukat az angolok, akkor tudnák, amit én is tudok. Falun nagy divat volt régebben a faeper – egyes helyeken fái eper – nevű növény. Erről azt kell tudni, hogy nagyon magas a cukortartalma és marhára könnyen lepotyog a fáról a gyümölcs. A baromfi pedig igen szereti felcsipegetni. Aztán a cukros cucc megerjed a begyében, zúzájában, vagy nem tudom hol. Azt viszont tudom, hogy eperérés idején falun nem nagyon lehetett józan baromfit látni. A kacsák a libákkal összekapaszkodva, trágár nótákat énekelve szédelegtek olyankor. Az angol sirályok csak most jöttek rá arra, amit a magyar kacsák már régóta tudnak: piálni jó.

Kell is a szesz, ha el akarja valahogy viselni az ember ezt az idióta országot. A hvg.hu cikke úgy felkavarta a gyomromat, hogy magam is a pálinkához nyúlnék, ha szeretném, vagy legalább bírnám. Biztosan sokan hallották már Ellenbacher Attila tévészerelő nevét. Ő az az ember, aki számtalan televíziókészüléket megjavított és felajánlotta azokat kórházaknak, börtönöknek, gyerekotthonoknak. Itt jegyezném meg, hogy külön gutaütést kaptam azt olvasva, hogy az (akkor még) Kásler Miklós vezetése alatt álló Országos Onkológiai Intézet csak akkor fogadta volna el a készülékeket, ha az adományozó hat hónapos garanciát is ad hozzájuk. Konkrétan a pofám szakadt le. Mert igaz ugyan, hogy szemérmes koldusnak ló*asz a seggébe, de a pofátlan koldusra most nem találok megfelelő népi bölcsességet. De ez csak pici kitérő a jellegzetesen magyar történetben. Miután Ellenbacher Attila tévészerelő és mint ilyen, tévészerelésből él, a pénzkereső munkája mellett csak korlátozott számban tudott jótékony célra készülékeket javítani. Pedig igény lett volna rá és használt készülékeket is sokan ajánlottak fel. Erre azt a megoldást választotta, hogy csinált egy alapítványt, ami szponzorok segítségével működött is idáig, de az egyik szponzor nem hosszabbítja meg a szerződést, így veszélybe került a misszió.

Ellenbacher megpróbált az állammal is valamiféle együttműködést kialakítani, márciusban az EMMI elvi támogatásáról biztosította. Aztán jött a kormányváltás, ami mindig személycserékkel is jár, a minisztercseréről nem is szólva. Azóta sem kapott választ a tárcától arról, hogyan tovább. (HVG)

Ez olyan igazi magyarosch történet. Minden elemében. Pusszancs az összes politikus fejére, egytől egyig. Menjünk aludni.

A mai cikkeink:

Most kérdezhetném, hogy mégis, mire tetszettek számítani?

Ezt akarták, megcsinálták, és képtelenek leállni. Pedig már nincs mit tönkrevágni

Remélem jól alszik, kedves Ibolya. Nekem nem menne

Tállai és a bűnös kabát

Egy elcsigázott, reményt vesztett csapat próbált visszajutni oda, ahonnan elindult

12 szexuális bűncselekmény elkövetőjéből 12 magyar

Ahogy lehet

A nap kommentje pireza-tól (Tállai különleges hosszúságú zakóujja kapcsán):

Szerintem tépőzárral rögzíthető ujjvégek vannak minden zakójában. Így biztosít szabad kezet magának.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS