Szeptember 19,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az állampárt szélsőjobbos hergelésétől jobbra

Különösebb kommentárt nem igényel, de azért mégis megerőltetem magam. Van ez a nem fideszes, hanem ellenzéki, nem neonáci, nem szélsőjobboldali, hanem egyszerűen csak hazafias, patrióta párt, amely a Jobbik-szökevényeket tömöríti, és amelyik valamiért hazajár abba a közmédiába, ahova ellenzéki pártok és politikusok be nem tehetik a lábukat.

Aztán van egy súlyos társadalmi probléma, sőt több súlyos társadalmi  probléma van, amely jelen esetben a kedvezőtlen demográfiai trendekkel, az elnéptelenedő, leszakadó vidékkel és a NER holdudvarának korlátlan étvágyával függ össze. Erre jön a nem náci párt ügyeletes beszélő feje, és összecigányozza ezt a nagyon súlyos és fontos problémát. A dolgos magyarságnak azért nincs élettere (hitlerül: Lebensraum), mert a túlszaporodó cigányság elveszi tőle.

Megette a fene ezt az országot. A Mi Hazánk-féle állelenzéki pártokkal együtt, amelyek valamiért azt gondolják, hogy van még számukra hely Orbán rasszista, békés, bennszülött többség versus erőszakos cigány kisebbség című szélsőjobbos hergelésétől jobbra is. Azt hiszik, hogy egy öblös cigányozással összeszedhető néhány szavazat majd megoldja a szegényedő, leszakadó, elnéptelenedő magyar vidék problémáját. Nem fogja, Novák úr, nem fogja.

Demográfiai földprogramot szorgalmaz a Mi Hazánk Mozgalom fiatal párok földhöz juttatása érdekében – közölte Novák Előd, a párt alelnöke szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Mint mondta, a kormány hiába hirdetett ilyen programot a Nemzeti Vidékstratégia 2012-2020 című dokumentumban, semmi sem valósult meg belőle, sőt a javaslatot előterjesztő Ángyán József államtitkárt is lemondatták.

Újra kell éleszteni a földprogramot a huszonnegyedik órában, hiszen vidéken különösen aggasztó “a cigányság népességrobbanása”, miközben a dolgos magyarságnak nem nyújt életteret a kormány – vélekedett.

Novák Előd a Nemzeti Vidékstratégiából idézve arról beszélt, hogy a gazdatársadalomnak nem lesz megfelelő utánpótlása, valamint az inaktív rétegek aránya rendkívüli terheket ró az aktívakra. Ma már egyes térségek kiürüléssel, illetve súlyos munkanélküliséggel járó szociális gettókká válással fenyegetnek – tette hozzá.

Kifogásolta, hogy semmi nem valósult meg a kormány demográfiai földprogramjából, amelynek lényege az lett volna, hogy 25-50 évre szóló földbérleti jogot és a gazdálkodás beindításához szükséges képzést, szaktanácsadást, hiteleket, piacra jutási támogatást és egyéb kedvezményeket, valamint az életkezdéshez – akkor vidéki térségekben jelentősnek mondható – 3 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaptak volna pályázati úton fiatal párok, családok. Nekik azt kellett volna vállalniuk, hogy vidéken letelepednek vagy ott maradnak, két vagy több gyermeket világra hoznak, tisztességgel felnevelnek és életvitelszerűen mezőgazdasági tevékenységet folytatnak – mondta.

Novák Előd szerint ma már világosan látszik, hogy a programhoz rendelt földeket az Orbán-kormány nem a fiataloknak, hanem az Ángyán József lemondását követően nemsokára meginduló “feudális hűbéri birtokadományozó” állami földbérleti, majd földprivatizációs programok keretében saját holdudvarának szánta. Így esélye sem volt a demográfiai földprogram elindításának, amit viszont a Mi Hazánk Mozgalom újra szeretne a politikai napirend részévé tenni – fűzte hozzá. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!