Április 11,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az Állami Számvevőszék és az ő közleménye

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 631,442 forint, még hiányzik 2,368,558 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Igen gazdag a fantáziám, de az még nekem sem jutott eszembe, hogy az Állami Számvevőszék elnöke az a felkent személy, akinek hivatalosan meg kellene nyilvánulnia a járvánnyal kapcsolatban. Azt szerintem mindenki pontosan tudja, hogy az oltás fog megoldást jelenteni a járvány okozta válságra, ezért aztán igazán felesleges volt sokat dolgozniuk az ÁSZ elemzőinek. Ha megkérdeznek az utcán bárkit, ugyanezt elmondta volna.

Végül csak rájöttem, mi a közlemény lényege. Igen, a fő üzenet: a kormány ingyen (tudjuk, az a bizonyos ingyen leves) biztosítja mindenkinek az oltást (jövőre majd a szavazófülkében emlékezzünk erre). Lehet, hogy csak én nem vagyok eléggé tájékozott, de nem sok hírt hallani arról, hogy mi van azokkal a honfitársainkkal, akik nem rendelkeznek érvényes TAJ kártyával. Őket is beoltja valaki? Nekik is jár az oltás? Ha már amúgy is vannak a Számvevőszéknél olyan szakemberek, akik ráérnek ezzel foglalkozni, talán ezt is kideríthetnék.

A COVID-19 világjárványnak számos gazdasági, illetve társadalmi következménye van, ezért az Állami Számvevőszék szakértői folyamatosan elemzik, értékelik ezeket a hatásokat. Erről is beszélt Domokos László, az ÁSZ elnöke a személyes honlapján közölt interjúban.

Az ÁSZ csütörtökön tette közzé elemzését a fertőző betegségek elleni védekezés lehetőségeiről. Az ÁSZ szakértői arra a következtetésre jutottak, hogy a védőoltások széles körben történő alkalmazása, és a lakosság megfelelő szintű átoltottsága – az úgynevezett “nyájimmunitás” elérése – a leghatékonyabb védekezés a fertőző betegségekkel szemben.

Domokos László az interjúban kiemelte: az ÁSZ elemzői rámutattak: “az egyetlen kiút a jelenlegi helyzetből a teljeskörű közösségi védelmet kialakító nyájimmunitás megteremtése. Nincs tehát jó döntés vagy rossz döntés. Egyetlen dolog van, lehetőség, amit a kormányzat ingyen biztosít. Azt gondolom, hogy minden embernek jár a védettség, hiszen mindenki ugyanannak a közösségnek a részére. Figyelnünk kell egymásra és arra, hogy a másik számára ne okozzunk kárt vagy hátrányt” – húzta alá Domokos László.

ÁSZ elemzői arra is felhívták a figyelmet, hogy a COVID-19 világjárvány védőoltásokkal történő megfékezése hozzájárul a fenntartható gazdasági fejlődéshez, a koronavírus-járvány káros gazdasági és társadalmi hatásainak megszüntetéséhez.

Horváth Bálint, az ÁSZ szóvivője (MTI-OS)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!