December 3,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Átláthatóságra lenne most szükség

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 94,129 forint, még hiányzik 2,905,871 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Miközben a főnököt éppen kifütyülték Prágában, a pártja most megint amiatt siránkozik, hogy az ellenzék veszélybe sodorja a Paks 2 beruházást azzal, hogy annak felfüggesztését követeli. Szerintük ezzel gyengítik a magyar energiafüggetlenséget és Magyarország energiabiztonságát is egyben. A gond csak az, hogy az építtető egy orosz cég, a szerződések titkosak és legalább 2030-ig kell várni azzal, hogy akár egy watt energiát is előállítson. Az kétségtelen, hogy egy újabb nukleáris energiába történő beruházással csökkenthető az ország energiafüggősége, de pont azok az oroszok kívánják megépíteni ezt reaktort, akiktől függetlenedni szeretnénk, ráadásul ezen ország hadserege indított háborút Ukrajna ellen. Senki sem vitatkozik azzal – jó, azért vannak, akiknek ellenérzéseik vannak ezzel szemben -, hogy nem árt, ha kibővül a paksi atomerőmű, de kérdés, hogy milyen feltételekkel és milyen háttérrel. Itt leginkább arról van szó, hogy átláthatóvá kellene tenni a beruházást ahelyett, hogy évtizedekre titkosítják a legfontosabb adatokat.

A Fidesz szerint a baloldal paksi bővítéssel kapcsolatos követelései veszélybe sodorják Magyarország energiabiztonságát és gyengítik a magyar energiafüggetlenséget – erről Hollik István, a kormánypárt kommunikációs igazgatója beszélt pénteki videónyilatkozatában.

A politikus azt mondta: a baloldal évek óta támadja a Paks 2 beruházást, pedig ha az új atomerőmű már üzemelhetne, most olcsóbb lenne az áram, és nem lenne Magyarország kitéve ennyire az európai energiaválságnak. Szerinte emellett a baloldal nemcsak támogatja a szankciókat, de még bővítene is rajtuk, holott mára egyértelművé vált, hogy a szankciók tönkreteszik az európai gazdaságot és súlyos energiaválságot okoznak. Dobrev Klára (DK) árnyékminiszterelnök például az atomenergiát is bevonná a szankciós rendszerbe azzal, hogy hónapok óta követeli a Paks 2 beruházás felfüggesztését – tette hozzá.

A Fidesz kommunikációs igazgatója úgy értékelt: rendkívül nagy felelőtlenség az európai energiaválság közepén Paks 2 beruházását támadni. “A baloldal ezzel a követeléssel veszélybe sodorja Magyarország energiaellátását és energiabiztonságát is, ráadásul hátráltatja azokat a törekvéseket, amelyek az energiafüggetlenség irányába mutatnak” – jelentette ki. Felhívta a figyelmet arra: mivel ez a kérdés az ország jövőjét hosszú távon befolyásolja, ezért a szankciókról szóló nemzeti konzultáció tartalmaz majd atomenergiára vonatkozó kérdést is. Pártállástól függetlenül mindenkit arra kért, hogy mondja el ebben a kérdésben is a véleményét. (MTI) 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!