Október 25,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Aranyér Szemléző Nemzeti Bizottság

Nyugodalmas szép estét! Holnap még lehet lustálkodni, már aki olyan szerencsés, hogy. Úgy döntöttem, felveszem az Echo nevet is, éppen ideje. Ilyen ország márpedig nincsen. Egyáltalánse. Ha van, akkor sincs. Szoptatást Támogató Nemzeti Bizottság. És megállják röhögés nélkül. És nem az a bajom, hogy. Hanem hogy lepergett előttem Brian élete. Miközben maga a téma fontos és komoly, de hogy tényleg? Nemzeti Bizottság? Nagy kezdőbetűvel és halál komolyan? Tényleg és nagyon őszinte tiszteletem minden anyának, ez nem róluk szól. De legyen már Aranyér Szemléző Nemzeti Bizottság is! Meg Fitymaszűkület Ellen Küzdő Nemzeti Bizottság. És még rengeteg ilyen ötletem van, de befejezem, hátha jut belőle a jóreggeltbe is.

Na jó, még egyszer le kell írnom, de becsszó utoljára. Miközben Mária országában annyira rendben van minden, hogy Szoptatást Támogató Nemzeti Bizottság alakul, a világ más országaiban nem ilyen mellrózsabimbós a helyzet egyáltalán sem. A legnagyobb baj az, hogy nem az Origót kérdezik a mindenféle országok, hogy ott miért van járvány, itt meg miért nincs. Mert ott megírták, a miért nincset pedig magunktól is tudjuk: minket megvéd Orbán Viktor. Nadehogy. A legtöbb országban inkompetens a kormányok járványkezelése. A vírus terjedésének két oka van: vagy a kormány baloldali, vagy baloldali tüntetők terjesztik a kórt (például az USA-ban is ez a helyzet). Vagy a kettő egyszerre. Pont.

Nem megyek szembe a saját ígéretemmel, csak ide pakolom az EMMI közleményét. Annak is a második felét:

Szeretnénk, ha a szülés pozitív tapasztalat lenne az édesanyáknak. Ennek érdekében országos szinten is elérhetővé tesszük a családbarát, családközpontú szülészeti ellátást, melynek középpontjában a baba-anya-apa egysége áll.
A családbarát szemléletnek megfelelő infrastruktúra megteremtésére, fejlesztésére tavaly 6 359 210 000 Ft-tal támogatott a kormány  50 szülészeti osztályt és 14 Perinatális Intenzív Centrumot.
További 3,4 Mrd Ft összegben pedig számos intézményben megteremtettük a családközpontú (AnyaBaba-Család) szülészeti ellátás feltételeit, melyek magukban foglalják az anyatejgyűjtő állomások fejlesztését illetve a várandós és a szülés körüli időszak pszichés támogatásának segítését is. Emellett 2021. július 1-től a csecsemőgondozási díj mértékét is megemeljük a jelenlegi 70%-ról az édesanya teljes fizetésének mértékére. (MTI-OS)

Eleve mit kell érteni a családbarát, családközpontú szülészeti ellátáson? Ezen kívül milyen lehet még? Családellenes? És mi az, hogy elérhetővé teszik országos szinten is? IS? Eddig kinek a számára volt elérhető? Akinek nem volt elérhető tíz évnyi családbarát kormányzás után sem, annak miért nem? Eddig kiemelten voltak családbarát szülészetek és volt, ahol ordítottak a szülő nővel, esetleg kitették az újszülöttet a hóra? A kormány változatlanul nem támogat semmit, pláne nem fizet semmit. Az állam gondoskodik az ellátásról, mégpedig közpénzből. A kormány feladata az, hogy biztosítsa minden nő számára a megfelelő szülészeti ellátást. Az nem családbarát hozzáállás, hogy a szülők a beteg gyerekük ágya mellett, sok esetben egy ócska széken vagy a földön kénytelenek aludni. Merthogy nem csak megszületni kell, hanem utána is van élet. Amennyire tudom.

Ha már az apás szülésnél tartunk – mielőtt kiderülne, hogy azt is személyesen Orbán Viktor találta fel, Novák Katalin segítségével – ne feledkezzünk meg arról az emberről, aki úttörője volt az apás szülésnek, vállalva annak büntetőjogi kockázatát is abban az időben, amikor ez még távolról sem volt természetes. Ezt az embert Geréb Ágnesnek hívják. Gondoltam, szólok. Hátha valaki nem tudja.

Amúgy nagyon remek, hogy jövőre a csecsemőgondozási díjat megemelik. Ez ugyanis azt jelenti, hogy a családi pótlékot természetesen változatlanul fogják hagyni – jövőre már 13 éve változatlanul -, de legalább ragaszkodnak az irányvonalhoz. Aki többet keres, az több támogatást kap. A csórók ne szaporodjanak. Mert ez egészen pontosan erről szól, a családi pótlék ugyanis minden gyereknek egyformán jár, még a szegény családba született gyerekeknek is. A többi – gyakorlatilag az összes kormány által kiagyalt – megoldás a jobb anyagi körülmények között élőket preferálja, a szegényebbeket eltapossa. De persze humánusan. Végtére – a keretes szerkezet jegyében – a szoptatás ingyen van. Ha véletlenül éppen egy szegényebb családban nincs teje az anyának, vegyenek tápszert. Ha van miből. Ha nincs, az az ő bajuk. Családbarátilag.

Jó éjt, szép álmokat. Holnap ugyanitt találkozunk. Velem pont nem, de másokkal igen. Pusszancs.

Mai cikkeink:

Nem lehet nyakhoz szorított késsel a végtelenségig levegőért kapkodni

Én már várom az első fecskéket, akik bejelentik, hogy ők eddig is belülről bomlasztották a rendszert

Mindenki hibás. Mindenki más

Disztópia (12. rész)

Szeptember elején Szoptatást Támogató Nemzeti Bizottság alakul

Véleményszabadság van, ezt nem kellene elfelejteni. Meg azt sem, hogy változnak az idők

Nem a magyar nyelv tehet arról, hogy valaki életvitelszerűen hazudik

Atléta

A vallás kritikája nem egyenlő annak üldözésével

És akkor a Fidesz kivonul a parlamentből

Kommentek:

Évek óta mondom, ez az ország egy Monthy Pyton forgatóköny szerint “működik”. Nincs az a képtelen baromság, aminek ne lenne legalább egy államtitkársága, költségvetéssel, titkárnővel, söfőrrel, gondolom 8-10 léhűtővel, stb. Elképesztő. A híveknek gondolom ezisjóvanígy. (Tamás)

Valamiért nekem is csak a nemzeti szopatás rémlik…..de az 10 éve….Van meg mindíg olyan rokon,haver,ismerős,jóbarát aki mem kapott volna még zsíros állást,hogy kell a nemzeti felszopolda is?Ki lesz az elsőszámú felszopó? (László)

“Szeptember elején Szoptatást Támogató Nemzeti Bizottság” Mi van, ha en augusztus kozepen akarok szoptatni? Azt nem tamogatja senki? Egyebkent ez a Bizottság ugy hangzik, mint Besenyo O. Sz. T. Istvan, az Besenyo Otthon Szulest Támogató Istvan 😀 (Sirius)

Törvényt írni vagy bizottságot alapítani nem mindegy? Olyan kulcsszavak ezek, mint a trafik, nyugdíjpénztár és még sorolhatnánk. A lényeg, amit lehetséges azt el fognak lopni és egy újabb témakört hiteltelenítenek el. Hány néven nevezzék még meg a közvagyon ellopását, mire rájönnek az emberek hogy kifosztották őket? (Gábor)

A nap kommentje Van Der Gullen Félixtől a Szoptatást Támogató Nemzeti Bizottság témakörben:

Ez az egész kiváló példa arra, hogyan lehet egy alapvetően jó és fontos dolgot szétadminisztrálni, nevetségessé tenni és megutáltatni. Gyanítom hogy némi lopás is lesz a buliban….

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!