Január 27,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Amikor a fideszesek aggódni kezdenek az ellenzékért

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,840,123 forint, még hiányzik 1,159,877 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, mindjárt a lábon kihordott agyhalál és a hőguta után. Még három órán át izgulhatunk, hogy vajon mit döntött a sorsunkról őkegyelmessége, minden magyarok – mind a 2-3 millió, ha hozzáadunk mindenkit, a magyarul nem beszélő bérszavazókat is – ura és parancsolója. Kásler Miklós már látja a következő hullámot, a kérdés csak az, Anikó asszony főzi-e ipari mennyiségben a baracklekvárt, ahogy az neki szokása. Mert ha igen, és bedurrantotta a 35 fokban a családi tűzhelyet, akkor férjuram akármit is kitalálhat a felfokozott hangulatban, aminek szokás szerint mimagyarok isszuk meg a levét. Már megint. Hamarosan, 11 órakor Gulyás Gergely bejelenti, mi van. Állítólag.

Emlékszik még valaki a norvég alapokra? Arra a sok-sok millió euróra, amit nem kapott meg Magyarország évekig, mert a nagyszerű Orbán-kormány addig kekeckedett az alapok kezelőjével – konkrétan követelték, hogy az összeg durván tíz százalékát kitevő (legalábbis ilyen arányra emlékszem), civileknek szánt részét a pénznek is a kormány kapja meg, akkor ugrottak neki az Ökotársnak és hurcolták meg először a civileket, Lázár János lótenyésztő lelkes közreműködésével -, ameddig a kormánynak nyújtott összeget sem kapták meg. Végül aztán kötöttek valami alkut, valószínűleg nem olyat, amilyet Orbán akart, mert nem kürtölték tele az országot a világraszóló győzelemmel. Na, csak azt akartam mondani, hogy már megint a norvégokkal van a baj. Most azt találták ki, hogy Magyarországról nem lehet karantén nélkül odamenni, mert a jómagyar kormány már hat hete nem adta le a magyar fertőzöttségi adatokat a nemzetközi szerveknek, ezért ők – mármint a norvégok – nem tudják, mi nálunk a helyzet. Erre már én is azt mondom, hogy szívóznak velünk. Miért akarják ők tudni a helyzetet, amikor mi, akik itt élünk, szintén nem tudjuk? Csinálják azt, amit mi szoktunk. Találgassanak. Az Index megpróbálta megtudni a külügyminisztériumtól, hogy mi a helyzet, erre Szijjártó beosztottja azt felelte, hogy mi ugyanazt csináljuk a norvégokkal, amit ők velünk. Ezt konkrétan nem lehet értelmezni ebben az összefüggésben (sem), de oda se! Mióta tudom, hogy az Árpádházi-dinasztia a mai Afganisztán területén tenyészett ki 4500 évvel ezelőtt, azóta engem semmivel nem lehet kihozni a sodromból.

Igaz ugyan, hogy vasárnap van, ráadásul kánikula is volt – ma állítólag pont nem lesz, de tegnap volt, és jön a következő hőhullám -, a fideszes harcosok nem pihennek. Szokás szerint csípnek, rúgnak, harapnak, ott ütik az ellenséget, ahol érik. Ebben még az sem gátolja meg őket, hogy az ellenség is ennek a kicseszett országnak a lakói és elméletileg akár jogukban is állhatna máshogyan gondolkodni, mint amit a pártközpont előír. A munkahelyeket a vírus mellett a baloldaltól is meg kell védeni! Ezt Menczer Tamás államtitkár mondta. Én meg azt mondom, régen bebaszott nekünk, ha egy közepes képességű riporter osztja az észt. Már az is bőven sok, hogy államtitkár – vagy éppen helyettes államtitkár – bárki lehet, de hogy még feljogosítva is érezze magát bármire, az bőven több, mint elfogadhatatlan.

A propagandalapok felváltva jelentik be a nagy hírt: isten ments, hogy az ellenzéki pártok közös listán induljanak, mert akkor a Fidesz még nagyobb arányban fog győzni, mintha külön listán indulnának. Egyrészt rendkívül megható ez az aggodalom és törődés, komolyan könnybe borultam tőle. Másrészt a választásig még igen sok minden változhat, harmadrészt nem mindegy, hogy egy monolit párt áll szemben sok kisebb párttal, vagy egy az egy ellen küzdenek meg. Negyedrészt sehogy máshogy nem lehet legyőzni a Fideszt – már amennyiben választáson kell legyőzni -, csak úgy, ha összeáll az ellenzék. Ötödrészt a kétharmad ugrik akkor is, ha győzne a Fidesz. Szóval ne tessenek annyira aggódni az ellenzéki pártokért. Elég, ha mi aggódunk, akik szeretnénk már bíróság előtt látni néhány jómadarat.

Addig is, ameddig ez bekövetkezik, figyeljük, mit csinálnak a lengyelek. Ma van a választás második fordulója.

Jó ébredezést, szép napot mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!