Március 22,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ameddig a tömeg az utcán tüntetett, Orbán Viktor meccset nézett

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,428,453 forint, még hiányzik 1,571,547 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szorgalmas szép hétfő reggelt mindenkinek! Érdekesen alakulnak a dolgok ebben a közmunkaalapú, önkéntesen kötelező túlórával boldogított illiberális Tündérországban. A kormány várakozásaival ellentétben a felháborodott tömeg nemhogy nem csökken, hanem minden nappal növekszik. Pedig tél van, hideg van és hamarosan itt a karácsony, amire olyan nagyon jól lehet hivatkozni.

Nem jó hír a kormánynak, hogy a növekvő tömeg élére vasárnap nők álltak. Tudom, Felcsút híres amatőr csodacsatára nem foglalkozik nőügyekkel, de ez nem jelenti azt, hogy a nőügyek sem foglalkoznak vele. Nagyon helyes. Az ország lakosságának több mint fele nő. Ideje, hogy hallassák a hangjukat az édesanyák, nagymamák, lányok, feleségek, nővérek. Már régen itt volt az ideje. Velük nehezebb dolga lesz Orbánnak, mint a tenyeréből zabáló szakszervezeti vezetőkkel (vannak független szakszervezetek is szerencsére) és mint az ő hatalmától függő lakájokkal.

Ha a szakszervezetek tagsága felköti végre a gatyát, akkor bizony eljöhet az a pillanat is, amikor a vezetőknek dönteniük kell: teszik végre a dolgukat, vagy várják tovább a lehulló kenyérmorzsákat a gazda asztaláról. Az szép fordulat lesz.

Érdekes figyelni a média reakcióit. Feltartott füstgránáttal zárta Donáth Anna az Alkotmány utcai színpadot. Ez a 444.hu-n jelent meg. Így. Nem füstgránát az, egyszerű partikellék. Nem értem, miért kell ekkorát csúsztatni. Ugyanitt: Veszettül hideg lesz az éjszaka. Decemberben a mínusz 2-6 fok nem éppen abnormális jelenség. Még csak veszettül hidegnek sem nevezhető. Szerintem.

Kormánypropagandistáék nagy erőkkel kínlódnak. Nem csupán hivatkoznak egymásra, már egy az egyben átveszik egymás irományait. Az Origo például a nyolcaska tényfeltáró arcképcsarnokát, melyben a tüntetés (szerintük)  főkolomposait mutatják be. Névvel, fotóval, bár Hont András annyira a bögyükben van, hogy meglehetősen következetesen a HVG kisúsjágírója jelzővel emlegetik, lehetőleg név nélkül. Isteni szerencse, hogy a fideszpropaganda oldalakon olyan óriások találhatók, mint például G. Fodor, vagy az Origo névtelen költője.

Egyszóval hideg van cefetül, de Bayer Zsolt éppen össze akarja trombitálni a békemenetet Orbán Viktor védelmében. Jó. Nem erről jutott eszembe, csak úgy. Hamarosan évforduló lesz, bár nem hinném, hogy valaki is ünnepelni fogja. De azért szólok:

A diktátor december 21-ére tömeggyűlést szervezett a fővárosban saját támogatására. Az elnöki palota erkélyéről szónokolt, amikor a több százezres tömeg váratlanul a diktatúrája elleni tüntetéssé változtatta az eseményt. A katonaság nagyon gyorsan átállt (bizonyos nézetek szerint jól előkészített puccs történt). A tömeg elfoglalta a televízió épületét. A korábban mindenható diktátor hatalma órák alatt semmivé foszlott és feleségével együtt helikopteren menekült el Bukarestből. A forradalom oldalára átállt hadsereg légi irányítása azonban légtérzárat rendelt el, ezért le kellett szállniuk. Gyalog indultak a közeli Târgoviște városába, ahol egy kutatóállomáshoz nyitottak be. A vállalat emberei értesítették a rendőrséget, akik elfogták és a helyi laktanyába szállították őket. (Wikipedia)

Veszélyes hónap a december. És óvatosan az összetrombitált hívekkel, mert okozhatnak meglepetést.

Az éjszaka nem telt nyugalomban. 13 ellenzéki képviselő bement az MTVA székházába és ott éjszakáztak. Szeretnék elérni, hogy az elméletileg közszolgálati, gyakorlatilag kormánypropagandát folytató intézményben olvassák be azt az öt pontos követelést, amiért az emberek utcára vonultak. A követelések: túlóratörvény azonnali eltörlése, az európai ügyészség, kevesebb rendőri túlóra, független bíróságok, független közmédia.

Ujhelyi István, Szanyi Tibor, Hadházy Ákos, Ungár Péter, Varju László, Vadai Ágnes, Székely Sándor, Kunhalmi Ágnes, és Kepli Lajos, Varga-Damm Andrea nem tágítanak, Papp Dániel vezérigazgatóval akarnak beszélni. Papp Dániel azonban nem akar velük beszélni. Fegyveres és fegyvertelen biztonsági őrökkel védik az épületet és akadályozzák az ellenzéki képviselők munkáját.

Mindeközben ugyanott egy stúdióban Mráz Ágoston Sámuel arról mesélget, hogy bevándorláspárti erők akarják zsarolni, megbuktatni, de minimum nyomás alá helyezni a bevándorlást megakadályozó nemzeti kormányokat Európa szerte. Ebből az okos közpénztévé-fogyasztó már magától is tudhatja, hogy Soros György keze tette be a lábát kicsiny hazánkba.

Ezekben a pillanatokban a biztonsági szolgálat őrei (nem rendőrök) elkezdték kidobálni a képviselőket az épületből. Erőszakkal. Fizikai erőszakkal.

A propagandamédia igyekszik egy szót sem szólni mindarról, ami jelenleg történik. Az Origo (miközben folyamatosan randalírozó bűnözőknek, sorosista vandáloknak titulálja a tüntetőket) főcikkben taglalja Buda épületeinek szépségeit. A többi pártlap teszi a dolgát. Hazudik és mocskolódik, mindenkit sorosbérencnek és vadállatnak állítva be, aki tiltakozni merészel a kenyéradó gazdi ellen.

Miközben ezrek tüntettek a kormány politikája ellen, Orbán Viktor Székesfehérváron a Videoton-Ferencváros meccsen feszített a VIP páholyban.

Hadházy Ákost és Szél Bernadettet erővel kidobták a biztonsági őrök az MTVA épületéből, a többi 11 politikus még bent van. Itt tartunk tehát, hogy fizetett sameszek lerángathatnak a lépcsőn parlamenti képviselőket és fizikai erővel kidobhatják őket abból a köztévéből, aminek semmi más funkciója nincs, mint a hatalmon lévők üzeneteit eljuttatni a hívekhez.

Kellemes hétfő reggelt kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!