Április 11,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Állítólag egész Európa a kínai és az orosz vakcináért áll sorba

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 631,442 forint, még hiányzik 2,368,558 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azért az örvendetes, hogy miközben az a kérdés, hogy a Magyarországon is lassan napra pontosan egy éve állomásozó világjárvány idején, a kormányzati zsarolásban gyökerező egészségügyi felmondási hullám miatt (a kormányzati pancserkedés következményekről ITT egy rövid, érthetően mellbevágó összefoglaló) végleg összeomlik-e a magyar állami egészségügyi rendszer, a mérgező, nem csak foltokban hazugságokat és rozsdát tartalmazó kormányzati sikerpropaganda nyikorogva hasít. Íme a konkrét példa:

Egész Európa a kínai és az orosz vakcinára vár, ezekért állnak sorba, miközben Magyarországra már mindkét oltóanyagból érkezett

– ezt bírta mondani (via MTI) a mai napon a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán. A műsorban felvetették – mint magára valamit is adó közszolgálati médiától az elvárható -, hogy Dobrev Klárának, a DK EP-képviselőjének (kicsit hiányolom a gyurcsánynézást, pedig nem) állítása szerint a kormány szándékosan nem hívja le a Magyarországnak járó uniós vakcinakeretet. Menczer nertárs erre pontosan úgy reagált, ahogy egy sportriporterből lett megmondásért felelős államtitkártól elvárható:

amivel a baloldal próbálkozott az elmúlt napokban, az nettó hazugság.

Szerinte Magyarország minden elérhető vakcinát lekötött, ami októberig beérkezhet, az a mennyiség, amiről a baloldal beszél, talán az idei év decemberében érkezhetne meg. Lehet, hogy a baloldal csak decemberben akart oltani, de a kormánynak más a szándéka. Az államtitkár szerint nem az a probléma, hogy a kormány ne kötött volna le elegendő vakcinát, hanem az, hogy ezek az oltóanyagok nem érkeznek meg, a brüsszeli beszerzéseken keresztül mostanáig a rendelt mennyiség mindössze öt százaléka érkezett meg.

Hangsúlyozta, hogy miközben a kormány szerint a vakcinakérdés nem politikai, hanem egészségügyi kérdés, a baloldal – Gyurcsány Ferenc vezetésével – összehangolt és tervezett támadást indított az oltóanyagok beszerzése ellen. „Mindent mondtak rólunk, azt mondták, hogy emberkísérletet hajtunk végre, épp csak nem neveztek bennünket tömeggyilkosnak” – fogalmazott Menczer, hozzátéve, ehhez képest már az unió vezető államai is úgy látják, a magyarhoz hasonló vakcinabeszerzést kellett volna folytatni.

Elmondta azt is, a kormány vakcinabeszerzésének hatékonyságát mutatja, hogy a legutóbbi statisztikai adatok szerint Magyarország a harmadik állam az Európai Unióban az átoltottság alapján. (Tegnap Müller Cecília dicsekedett el azzal, hogy Magyarország az Európai Unió országai között Málta és Dánia után lakosságarányosan a harmadik legjobban átoltottá ország – szerk.)

Azt is fontos hangsúlyozni, hogy mi nem egymással versenyzünk, mi nem más országgal versenyzünk, én kívánom nekik is, hogy jól haladjon az oltásuk, és minél több ember kapjon vakcinát. Mi a vírussal, a bajjal versenyzünk, és a vírus ellen az egyetlen megoldás a vakcina.

Megjegyezte, hogy újabb orosz és kínai vakcinaszállítmányok várhatók, így azt reméli, hogy a magyar mutatók továbbra is javulni fognak.

Az államtitkár a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában hazugságnak nevezte a baloldal részéről az oltásigazolványokat ért kritikát is. Hozzátette, hogy az Európai Unióban semmilyen megállapodás nem született eddig arról, hogy az oltásigazolvány kit és mire jogosít fel. „Ez jelenleg úgy néz ki, hogy majd valamikor valakik kapnak valamit, ami valamire majd feljogosítja őket”. Mivel egész Európa az orosz és a kínai vakcinára vár, nehezen elképzelhető, hogy az ezekkel beoltott embereket kirekesztenék.

Néhány megjegyzésem van ehhez az államtitkári felhorgadáshoz:

– Belegondolni is félelmetes, hogy mi lenne, ha az orbánista Magyarország nem versenyezne más uniós országokkal az átoltottság terén (mert amúgy sem szokása neki bezzegbrüsszelezni semmilyen más kérdésben sem), viszont abban biztos vagyok, hogy a fene enné meg a magyar kormányt, ha nem lenne kit folyamatosan ütni valamiért, amihez képest az Orbán-féle Magyarország a világítótorony, a .

– Nem kevésbé félelmetes abba belegondolni, hogy ha a magyar kormány számára ez nem egészségügyi, hanem politikai kérdés lenne, akkor a jelen állás szerint egy főre, egységnyi időre jutó gyurcsányozás milyen méreteket öltene.

– Ha a baloldal nettó hazugsága, hogy az Orbán-kormány nem hívta le az országnak járó uniós keretet, akkor mit cáfolt az Orbán-kormány szombaton, amikor az RTL Híradó kérdésére azt állították: drágább, mint a Pfizer, és kedvezőtlenebbek a szállítási feltételei, ezért nem vettek több Moderna vakcinát. Már akkor is feltettem a kérdést, most újra felteszem: ha emberélet nem múlhat pénzen, akkor miért csináltak ebből pénzkérdést? Most akkor Menczer Tamás hazudik, vagy az hazudik, aki a kormány nevében az RTL Híradójának megindokolta, hogy miért nem hívták le az országnak járó uniós keretet?

– A magyar kormányt azért nem nevezték tömeggyilkosnak, mert a magyar kormány és az ő sajtója már elhasználta ezt a kifejezést (meg az összes szinonímáját), amikor az ellenzéket vádolja meg naponta hullagyárossággal, mintha az ellenzék kormányozna Magyarországon, a kormány meg ártatlanul és tehetetlenül állna az ellenzék diktátumai előtt.

– Ahhoz képest, hogy egész Európa sorban áll azokért a keleti vakcinákért (Merkel azt mondta, Macron azt mondta, Szlovákiába meg már megérkezett a Szputnyik), amelyeket Szijjártó Péter, minden fővakcionológusok legnagyobb fürkészportyázója intézett, én úgy tudom, hogy például a Sinopharm EU-s engedéllyel és transzparens dokumentációval nem rendelkező vakcináját Európában Magyarországon kívül csak Szerbiában használják, noha tény: hétfőn a lengyel elnök is egyeztetett Hszi Csi-Pinggel kínai vakcinák vásárlásáról (nem sokkal az után, hogy kiderült, Lengyelországban nem fogadják el a kínai és az orsz vakcinával beoltottak védettségét, negatív teszthez vagy karanténhoz kötik a beutazást). Ahhoz képest, hogy állítólag egész Európa kilincsel a keleti oltásokért, a kínai vakcinát Magyarország és Szerbia mellett eddig 14 országban engedélyezték (Kína, Egyesült Arab Emírségek, Bahrein, Kambodzsa, Egyiptom, Guyana, Marokkó, Irak, Jordánia, Nepál, Pakisztán, Peru, Szenegál, Seychelle-szigetek), ezekhez csatlakoztak/csatlakoznak olyan országok, mint Libanon, Fülöp-szigetek, Zimbabwe, Irán, Afganisztán, Egyiptom. Ezek között én nem nagyon látok európai országokat, de azt meg főleg nem látom, hogy EGÉSZ EURÓPA Orbánék példáját követné. Miért kell túlozni, csúsztatni, hazudni?

– Igen, ebben a pillanatban valóban nincs uniós oltási igazolvány, de lesz. Ha Ursula von der Leyen igazat beszélt, akkor a Digitális Zöld Igazolásról szóló uniós jogszabály-tervezetet még ebben a hónapban bemutatják. Egy dolgot viszont nem értek: ha az európai uniós kormányokhoz hasonlóan az Orbán-kormány is is elfogadta januárban az Európai Bizottság ajánlását, miszerint az oltási igazolásokban kötelező a vakcina típusát és márkáját feltüntetni, akkor az Orbán-kormány mi a francért hirdetett ki szombaton egy olyan rendeletet, amelynek értelmében nem szerepel majd a magyar dokumentumban, hogy milyen típusú oltást kapott a magyar ember? Ha nehezen elképzelhető Menczer nertárs szerint, hogy a keleti vakcinákkal beoltott embereket kirekesztenék az EU-ban, akkor mi a gyászért kellett rendeletet hozni a vakcina típusának és márkájának elhallgatásáról?

Még egy rakás kérdésem lenne, de ez így is több a soknál, összefoglalom: irigylésre méltóak ezek az egyenpropgandára kondicionált, semmiből lett, önérzetes, mártírkodó államtitkárocskák, akik rezzenéstelen pofával, habzó szájjal, vagdalkozva oktatnak ki mindenkit, miközben a valóság szálait eszük ágában nincs kibontani, nincsenek magyarázataik a kormány egymást agyonverő, ellentmondásos kijelentéseire és intézkedéseire, cserébe egy öblös gyurcsányozásért az édesanyjukat is eladnák.

Mi lenne, ha tényleg emberek életéről lenne szó? Ja, hogy valójában emberek életéről van szó? Akkor jó.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!