Augusztus 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Áder, az álkörnyezetvédelem élharcosa

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 949,660 forint, még hiányzik 2,050,340 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Áder János volt köztársasági elnök beszédet mondott a gödöllői Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválon, ezzel is jelezve, hogy ugyan hivatali idejét kitöltötte, de nem adta fel a természetvédelemért vívott harcát. Nyilván viccelek, ezt Áder csak megpróbálta eljátszani, hivatali ideje alatt semmi olyat nem tett, amivel jobbá tette volna ezt az országot. Ez alatt azt értem, hogy nem dobott vissza olyan törvényjavaslatokat, amelyekkel lényegében a haverjai engedélyt adtak a természeti kincseink tönkretételéhez. Nem szólt egy büdös szót sem, amikor nekikezdtek a Balaton lebetonozásának, mint ahogy akkor sem, amikor a Fertő-tó környékét elkezdték feltúrni. Lehetne persze még sorolni azokat a példákat, amikor Ádernek nem volt egyetlen szava sem, de nincs sok értelme. Áder sötét örökségén ez már semmit nem változtat.

Bolygónk ökológiai egyensúlyának megóvása mind fontosabb kérdés, ami az embereket is egyre jobban foglalkoztatja – jelentette ki Áder János szombaton Gödöllőn, a VIII. Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválon tartott sajtótájékoztatón.

A volt köztársasági elnök, a fesztivált szervező Kékbolygó Alapítvány elnöke elmondta: a rendezvény iránti jelentős érdeklődés az évről-évre növekvő nemzetközi presztízsének is betudható. Az idén a fesztivál keretében zajló filmmustrára 106 országból 1400 alkotás érkezett, amelyek a természet sokszínűségét, a környezetet veszélyeztető gondokat mutatják be – tette hozzá.

Az idei fesztivál központi témája a zöld újratervezés – emelte ki Áder János. Azokat a témákat járja körbe, amelyekkel mindenki találkozhat a hétköznapokban, ilyenek például az ésszerű sáfárkodás az újrahasznosítható műanyagokkal, vagy a pazarlás visszaszorítása. A fesztivál témáinak aktualitását mutatja, hogy a most először meghirdetett, az év ifjú természetfotósa pályázatra több mint 5000 fiatal adott be pályaművet, vagyis a felnövekvő nemzedék felelősen gondolkodik a világunkról – utalt rá az elnök. A pénteken kezdődött fesztivál vasárnap is gazdag programokkal, filmbemutatókkal várja a közönséget a gödöllői királyi kastélyban. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!