Február 23,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A visszaszámlálás megkezdődött

Szép estét! Már csak egyet kell aludni, és kiderül, hogy van-e remény a változásra. Az biztos, hogy a lakájmédia mindent megtesz a siker érdekében. Tokától bokáig vonyítanak Karácsony Gergely ellen. Én ilyen jajveszékelést még soha életemben nem láttam. Ha nem a beszarás visít belőlük, akkor hülyék. Más lehetőséget én nem látok.

Borkai kussol, igazából az egész Fidesz lapít, mint szar a fűben. Ellenben az Ördög ügyvédje bloggere kirakott a Facebookra egy Rogán portrét. Aláírta: Felkészül. Ez kimondottan izgalmas. Az ország nagyobbik fele azért nem fog aludni, mert reménykedik. Remélem – de inkább biztos vagyok benne -, hogy fideszkéék sem fognak aludni, csak ők más okból. Ódesajnááálom. Janem.

Ma rendhagyó jóéjt puszikát kaptok. Holnap visszakapjátok Ilonát, ma azonban Róza néni (talán sokan emlékeznek még az okos kiszámolóira) küldött egy fontos írást. Ezzel fogjuk most befejezni a mai napot, pusszantunk mindenkit. Aludjatok jól, mert holnap valószínűleg hosszú és izgalmas napunk lesz.

És most átadom a szót Róza néninek:

Szolgálati közlemény!

Szeretném felhívni a figyelmet arra és egyben kérni is, hogy aki írni, olvasni, de főleg számolni tud, ráadásul még monitor-fotókat is tud készíteni, kövesse a saját településén a majdan kihirdetendő eredményeket és készítsen fotókat azokról a jegyőkönyvekről, amiket már a központi választási szoftver készít és azok megjelentetésre kerülnek a valasztas.hu-n. Akár naponta is készüljön egy-egy fotó vagy akár több is, attól kezdve, hogy az első ilyen jegyzőkönyv megjelenik! Tavaly ugyanis olyan számszaki hiba látszódott napokig az országos összesítésnél, ami egy hibátlanul működő szoftver esetében nem fordulhatott volna elő! Csak ember tévedhet egy összesítésnél, a szoftver legfeljebb csak akkor, ha netán kézzel (-lábbal) belenyúlnak. Szerintem…
Valami ilyesmire gondoltam, amit érdemes lehet nyomon követni és dokumentálni a megjelenéstől kezdve (itt a 2014-es fővárosi önkormányzati választás eredményei):
Az összefüggés, ami meg kell hogy legyen: kapott érvényes szavazatok száma személyenként = érvényes szavazólapok számával.
Vagyis  ebben az esetben: 290.675+33.689+213.550+12.461+42.093= 592.468 (G)
A 2018. áprilisi országgyűlési választáson több napon át volt eltérés a pártlistákra és a nemzetiségi listákra leadott érvényes szavazatok összege, valamint az érvényes szavazólapok száma között (NL), ami elviekben nem lehetséges, mivel ez az egyezőség már a szavazókörökben alapvető követelmény és ezekből épül fel az országosan összesített eredmény (általános iskolai matek, ha jól emlékszem).
Íme az április 11-én megjelentetett összesített jegyzőkönyv, mi szerint érvényes szavazólapok száma NL= 5.325.376, viszont a két részösszegből kapott érvényes szavazatokat összeadva (5.288.321+36.392) csak 5.324.713 jön ki. Nem a mérték számít (663 az eltérés),  hiszen már akár csak 1 fő különbség is valamilyen hibára utalhat (ezt főleg a könyvelők tudják).
Viszont április 13-án a választási füzet szerint is előírt összefüggés már helyre állt, azaz: 5.322.779+36.392=5.359.171 (NL)
A mai napon itt látszik a a tavalyi végeredmény, mi szerint:

Listás szavazatok összesítése

Pártlistákra leadott érvényes szavazatok száma összesen:
5 694 751
(99,35%)
Nemzetiségi listákra leadott érvényes szavazatok száma összesen:
37 532
(0,65%)
Listákra leadott érvényes szavazatok száma összesen:
5 732 283
(100,00%)

Én figyelek, de mindenek előtt szavazok!

Róza néni

Mai cikkeink:

Holnap lehet választani. Mert mindig lehet választani

Belülről rohadni látszik az a narancs

Tudják, hol találnak

Időzűr

Kinek ér meg ennyit Szijjártó védelme?

Újabb szivárgás?

Hatodik Kihalás a Földön?

Leendő történelemkönyvek fekete lapjai

Köszöntsd a napot

Ez van

Nagpofájú papírtigris

A nap kommentje Edittől:

Tényleg nem világos? Most, hogy elfogytak a migránsok, a többi rémképzet meg nem elég ijesztő, az orban kormánynak újra szüksége van biodíszletre, hogy a hatalmat megtarthassa. Tehát kapóra jön Erdogan meg a kurdok elleni agresszió. Így megint ömleni fog a sok menekült a térségből, Orbán még röhög a markába hogy ő milyen előrelátó volt és előre megvédi a magyar népet.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.