Március 1,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A végére mindig egyedül maradnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,510,728 forint, még hiányzik 489,272 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Rövid helyzetértékelés három héttel (sem) karácsony előtt. A vírus köszöni szépen, remekül van. A járvány tombol, tegnap 189 bevallott, hivatalos áldozat volt. Orbán Viktor azt mondta, mindent meg fog tenni, hogy a lehető leggyorsabban legyen vakcina. Mármint ő, Orbán Győző túlságosan nagyra nőtt kicsi fia fog mindent megtenni. Így szokott ez lenni a zsarnokokkal, a végére mindig egyedül maradnak.

Miközben az egyik kezével mindent megtesz a vakcináért, a másik kezével azon van, hogy kiszámolja az ujjain, mi lenne hasznosabb neki politikailag. Karácsonyra lazítani, aztán megint szigorítani – és valahogy megmagyarázni, miért növekszik az áldozatok száma, ha esetleg – vagy nem lazítani. A tesztelés – nem a vírusra, hanem a társadalom reakcióira – már megvolt. Úgy tűnik, nem lazítást akarnak az emberek, hanem túl akarnak lenni a járványon. Ezért ma már azt mondta a fényestekintetű, hogy a professzorok és csillagjósok nem javasolnak lazítást. Nekem pedig azon kattog az agyam, hogy mit lehetne lazítani? Levehetjük a boltban a maszkot? Mindenki vásárolhat délelőtt is? Hát ez komoly engedmény. Esetleg nyolc után is lehet lődörögni? A karácsony pont nem arról szól. Igazából alig van valami, amiből engedni lehetne. Olyan szigorítások nincsenek most sem, melyek komolyan korlátoznák a kontaktusok számát. Éppen elég lesz, ha a mostani szabályok szerint rászabadul a tömeg a bevásárlóközpontokra és egyéb üzletekre. Mert az például nincsen korlátozva, hogy hányan tartózkodhatnak a vásárlótérben.

Tehát valószínűleg így marad minden, Orbán küzd a vakcináért, de küzdhet az uniós forrásokért is, mert mintha a lengyel barátai igyekeznének kifarolni mögüle.

Ebben a nem mindennapi helyzetben mi a legfontosabb? Hát a sertéshús népszerűsítése! Mert a hülye magyar vásárló nem csak azt nem tudja magától, hogy a friss zöldség és gyümölcs egészséges, hanem azt sem tudja, hogy a rántott karaj finom. Talán érdemes lenne megkérdezni a jövedelem nélkül maradt családokat, hogy ők miért nem kolbásszal töltött karajt vagy töltött káposztát esznek az ünnepek alatt, miért nem téliszalámi van a gyerek szendvicsében. Biztosan tudatlanok, azért. Ha nem így lenne, akkor a propagandára szánt pénzből ételt tennének a szegények asztalára. De mivel nálunk nincsenek szegények és senki nem éhezik, fontos a marketing. Mert a tudatlanság az oka mindennek.

A sertéshús népszerűsége töretlen. Az ünnepek közeledtével az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum (AMC), valamint a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) a minőségi sertéshús fogyasztását népszerűsíti. A “Mi lesz az ünnepi vacsora?” szlogen és az “Egy kiváló minőségű sertéshús minden ízében különleges” jelmondat alatt megvalósuló kampány elsődleges célja a sertéshús fogyasztásának növelése és az abból előállított termékek vásárlásának ösztönzése. (MTI-OS)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!