Szeptember 30,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A tenyérbemászó mosolypropagandán túl

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,016,490 forint, még hiányzik 983,510 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tehát Koszovóban a koszovói (és nem csak koszovói) szerbek Orbán Viktor éltetése közben békefenntartó magyar katonákat sebesítenek meg. Miközben Magyarország szövetségesei elítélik az erőszakos megmozdulásokat, a magyar kormány és külön Szijjártó Péter azzal van elfoglalva, hogy kussol, illetve Brüsszelt és az Európai Uniót ostorozza ebben az ügyben is. A magyar kormány részéről egyetlen kritikus félmondat nem hangzik el, a magyar kormány teljes mellszélességgel sunnyog az egyetlen, az utolsó (?) európai cinkostárs és haver, Aleksandar Vucic szerb államelnök mögött.

És akkor jön a hadsereg főparancsnoka, a Sándor-palota, az összeomló oktatás főszereplőit magasról semmibe vevő, hozzájuk legfeljebb propagandacélokból leereszkedő, fideszes pártkatonából lett államelnök, és jóemberkedik. Hogy neki úgy indult a napja, hogy reggel meglátogatta a kórházban a Koszovóban megsérült, már idehaza lábadozó magyar katonákat, és a hadsereg főparancsnokaként személyesen is megköszönte a helytállásukat, és mihamarabbi gyógyulást kívánt nekik.

Ez tényleg nagyszerű és csodálatos. A mosolypropagandán túl azonban nem lenne elvárható valamit mondani arról, hogy mit keresett a magyar kormány képviseletében Szijjártó miniszter múlt héten Vucic békemenetén, és miféle békepárti magyar álláspont az, hogy egy olyan embernek a szekerét tolják, aki az elmúlt időszakban egyáltalán nem sikertelenül ellenállásra buzdította az észak-koszovói szerbeket? Vagyis kavarja a fekáliát a Balkánon. Hogy jön ez így össze a magyar államvezetés békepártinak csúfolt politikájával?

Ha Novák közjogi méltóság és főparancsnok a béke pártján áll, ráadásul független az ebben a kérdésben is maszatoló kormánytól, mikor szándékozik egyértelműen elítélni, hogy felhergelt szerbek NATO-katonákat – közöttük magyar katonákat – ütlegeltek, sebesítettek meg, Molotov-koktélokat, köveket dobáltak rájuk? Tekintve, hogy teljesen világos, hogy ez a balkáni konfliktus kizárólag a szerbek és az oroszok érdekében áll, a Kremlnek rohadtul jól jönne, ha az Európai Unió figyelmét, egységét sikerülne megosztani az ukrajnai háború és egy potenciálisan elfajuló balkáni konfliktus között. Oroszország és Szerbia nem EU- és NATO-tag, Magyarország igen. Akkor most mi van?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!