Március 20,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A rohadt cinizmusotok, az

Jó reggelt, sziasztok, csókolom! Robinak igaza lett, mert szombat van, höhö. Najó, ez nem volt vicces. Még annyira sem, mint Kósa Lajos újratervezett berobbanása a Facebook-kommunikáció hímes-hímetlen mezejére. Mondjuk, azon konkrétan sírhatnékom támadt, de az semennyire nem férfias dolog, úgyhogy letettem róla. Mi tagadás, nagy napra virradtunk mi össznépnemzetileg: a mai szent napon elstartol hivatalosan is a választási kanmpány. Nem mintha évek óta nem egy permanens választási kampányban élnénk, de így legalább papír is van róla, hogy állítólag ez természetes. Nem, semennyire nem természetes.

A kereszténydemokrata irányultságú centrumpártokat tömörítő CDI budapesti konferenciájának köszöngetően tegnap olyan szinten tocsogtunk a keresztény kultúra megvédésében, hogy az még a napi adaghoz képest is elborzasztó volt. A főnök sok más mellett azt is mondta tegnap, hogy

lelki védvonalak is kellenek a keresztény kultúra megvédéséhez.

Ja, szerintem is. Meg lelki várárkok, meg lelki csapóajtók és nem utolsó sorban lelki aknavetők is. Nekem ez az állandó támadásra-védekezésre berendezkedett nemzeti óbégatás már olyan szinten elviselhetetlen, hogy Nógrádi Tanárúr György minapi vallomása sem volt képes már rontani a lelki védvonalaim konfortérzetén. Nógrádi, sok más bajtársához hasonlóan a történelem e meddő óráiban is a Fidesz kampányrendezvényein nyomul; ennek a hakniláncnak egy budapesti állomásán préselte ki magából a nyilvánvalót: Magyarország azért nem adott ki tűzparancsot a déli határon, mert annak rossz lenne a sajtóvisszhangja:

Nem vagyunk hajlandók ezt a tűzparancsot kiadni, és főleg nem elsőként Európában. Aki ezt elsőként kiadja, annak neki fog menni nagyon sok sajtó. A második-harmadiknál már más lesz a helyzet. Azért építettük a kerítést, hogy elkerüljük a tűzparancsot.

Igen, ahhoz képest, hogy egyetlen migráns nem jött Magyarországra ezen a héten, ezért Orbán s.k. meghosszabbította a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet, igazán megnyugtató, hogy nem lövöldöznek is. Mert szar lenne a visszhangja. Nem mintha nem arra gyúrnának nyolcadik éve, hogy minél szarabbak legyenek a visszhangok, hogy aztán legyen mit kommunikálni, legyen mitől megvédeni ezt az állandó megvédésre szoruló szeletét a földi paradicsomnak.

Itt van például a kurva ENSZ is, amelyik Soros zsebéből kikandikálva magyarázza nekünk, hogy megszegjük a nemzetközi kötelezettségeinket és ahelyett, hogy segítenénk a civilek munkáját, akadályozni próbáljuk. Mármint nem mi, hanem a kormány. Attól tartok, ezek a nemzetközi megdöbbenések és megrökönyödések mind annak a 2,2 millió embernek az egyben tartását és hergelését szolgálják, akik dalolva fogják a nyakunkra szavazni újra a Fideszt. Mi itt évek óta egy állandó megrökönyödésben élünk, és civilizált, nyugati felebarátaink mégis képesek mai napig újra meg újra rácsodálkozni arra, amit ez a nemzetinek csúfolt kormány művel. Igen, lezárták a határokat, és már csak napi 2 embert engednek be a tranzitzónába (eddig napi ötöt). Igen, basztatják a civil szervezeteket. Igen, és? Akkor jó. Aki meg bírálni merészeli őket, az beavatkozik a választási kampányba, és Soros embere. Ennyiről szólunk évek óta.

Ezzel szemben az nem szorítja ökölbe a hívek kezét, hogy már Kalocsáról is szivárog az Elios-fekália. Ugyanaz ment ott is, mint máshol: a pályázat kiírásánál ott voltak azok, akik az Elios győzelmében lehettek érdekeltek. Tiborcz klánja készítette a közbeszerzés kiírásához szükséges műszaki dokumentációt és a terveket, vagyis ők intézték, hogy a tendert úgy írják ki, ahogy az az Eliosnak megfelel. Hát persze. És akkor jön Lázár és belemondja a pofánkba: a szervezett bűnözés gyanúját is felvető szabálytalanságok és összeférhetetlenségek faszságok, az OLAF elfogult és politikai akcióról van szó. Meg hogy támadás a magyar kormány ellen, hogy politikailag érdekelt magyar emberekre bízták a vizsgálatot. Arról nem szól a fáma, hogy a vizsgálatot konkrétan és pontosan ugyanazok végezték, mint akik a kormány által büszkén lobogtatott 4-es metrós jelentést is. Elfogultság, meg báncsák a miniszterelnök urat, mi?

Olyannyira báncsák, hogy a mocskos ügyletekben sáros vej most éppen üveghegyet épít a Dunakanyarban. Mert ehhez is csak a miniszterelnök pereputtya ért, és érdekes módon éppen az ő birtokába került (áron alul!) a félkész visegrádi szálloda, úgyhogy ő fogja befejezni. A sztori ITT olvasható, semmi mást nem tudok hozzáfűzni, mint hogy örüljünk, hogy nem idegenek kezébe került. Vagy a Gyurcsányéba.

Nem újdonság, de ismételjük át: választási csalásra használták a kettős állampolgárokat. Ukrán-magyar kettős állampolgárok szavazataival nyerte meg a választást 2014-ben a Szabolcs-megyei Kispalád polgármestere – derítette ki a Célpont. Jó, 25 éve még nem támogatták a választójog kiterjesztését (szevasz, Áder!), azóta változtak az évszakok: pont lefossák a választások tisztaságát. A HírTv oknyomozó riporterének nyilatkozó helyiek szerint az önkormányzati választáson szervezetten hordták szavazni a Kispaládra bejelentkezett, de valójában nem a településen élő kettős állampolgárokat. Közülük sokan még magyarul sem tudtak, de a szavazókör folyosóján cetliket kaptak, rajta azoknak a nevével, akikre a polgármester érdekében szavazni kell. Ezzel súlyosan megsértették a választási törvényt. A legszebb a sztoriban, hogy Tilki Attila a térség fideszes országgyűlési képviselője szerint az egész ügy nem létezik, hiszen ha létezne, biztosan feljelentést tett volna valaki. Mintha a feljelentésekkel bármire lehetne menni ebben az országban Polt Péter elsikálóművész tündöklésének idején. A rohadt cinizmusotok, az.

Aztán itt van megint a patás ördög Soros, nehogy elfelejtsük. Olvasom, hogy véleménycikkben ment neki a Facebooknak és a Google-nak, a közösségi oldalakat kaszinókhoz hasonlította. Szerinte a legnagyobb internetes cégek becsapják a felhasználókat, és a hajdan innovatív cégek már a fejlődés akadályaivá váltak. A közösségi médiacégek szerinte szándékosan függőséget generálnak a felhasználókban, amelynek az a célja, hogy mesterségesen terelje azok figyelmét szolgáltatásaik felé. Soros úgy véli, ezek a cégek arra hivatkoznak, hogy ők csak az információ továbbadásában játszanak szerepet. A valóság azonban az, hogy az információelosztásban csaknem monopolhelyzetben vannak, emiatt olyanok, mint a közszolgáltató cégek. Épp ezért, szigorúbb szabályozás alá kellene őket vetni, hogy megmaradjon ezen a piacon a verseny, az innováció, valamint a fair és egyenlő hozzáférés. No, hát nem lennék nagyon a kormánypropagandisták helyében, akik teleordították a világot azzal, hogy a Facebook liberális terrorja miatt vannak elnyomva, rohadjon is meg Zuckerberg. Szar lehet egy oldalra kerülni Sorossal, nem? Nekem szar lenne a helyükben, de attól tartok, ezt végképp nem fogja fel az agyuk, tehát végül is nekik soha nem szar. A mártírok vernyogásával szemben az igazság az, hogy Zuckerberg előbb felzabálta a médiát, most meg kiköpi/kinyírja. Arról van szó, hogy miután minden oldalról (lásd: Soros is) megkapták, hogy terjesztik az álhíreket, rombolják a demokráciát, hülyítik az embereket, most átalakítják a Facebook algoritmusát. Pont. És hát az van, hogy ha az összeesküvés-elméletes, áltudományos szarságokat kiszűrni nem is feltétlenül sikerül, mindenkinek kevésbé terjednek a tartalmai, mint eddig. Nem a kormányoldalt cenzúrázzák előre megfontoltan, hanem ezzel jár az átalakítás. És bár szép gondolat, hogy a média megél a Facebook nélkül is, valójában az online sajtó (és nem sajtó) forgalma jelentős része a Facebookról jön. Úgyhogy ha sokaknak eltűntünk a hírfolyamából (márpedig az utóbbi napokban többen jeleztétek), ezért van, nem azért mert kimondottan minket akarnak elnyomni. Ezért vinnyogás helyett inkább javasolni szereténék: ne a Facebookon, hanem közvetlenül a weboldalon keressetek minket.

Köszönöm a figyelmet, szép napot nektek, jövünk vissza!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS