November 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A rezsiharcos és a segítség

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,517,026 forint, még hiányzik 1,482,974 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kivételesen nem MTI hírt hoztam, hanem egy kis Németh Szilárddal szeretném megpezsgetni az érző lelkű olvasók délutánját.

Történt tehát, hogy a sportklub területén ki kellett vágni a fákat, amit végül – a magyar szokásokkal ellentétben – nem hagytak ott rohadni, hanem a fiatal sportolók autóra rakták, elvitték azt olyan időseknek, akik rászorulnak a segítségre, és még be is rakták a tárolóba a hasábokat. Remélhetőleg előtte egy kicsit fel is aprították.

Ha jól látom, a munka végére, a fotózáshoz megérkezett Németh Szilárd is, aki megköszönte a fiatalok segítségét. Namost. A segítség szó az én értelmezésemben akkor helytálló, ha valaki csinál valamit, majd másvalaki mellé áll, és szintén dolgozik, hogy az eredetileg valamit-csinálónak kevesebb dolga legyen. Én nem látok semmi olyan felvételt, melynek alapján feltételezhetném, hogy Németh Szilárd egy kósza ágacskát arrébb helyezett volna, nemhogy maga kezdte volna a munkát. Tehát neki nincs mit köszöngetnie. Nem neki segítettek a fiatalok, hanem ők csinálták.

Tudom, demagóg gondolat, de az jutott eszembe, hogy vajon nem jutnak-e eszébe néha a rezsiharcosnak a rászoruló idősek olyankor, amikor a kondér körül kering, és kilószám zúdítja a húst az edénybe. Eleve, a közpénzből származó milliós fizetés árnyékában az eszébe jut-e bármikor, hogy egyetlen idősnek sem lenne szabad abban reménykedni, hogy talán valahonnan majd kap annyi tüzelőt télre, hogy nem fog megfagyni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!