Május 17,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A rendszerváltás utáni Magyarország egyik legnagyobb sikere, az

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 876,448 forint, még hiányzik 2,123,552 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ahhoz képest, hogy Matolcsy György, illetve az ő MNB nevű magáncége bespájzolt aranyból és elintézte, hogy mostantól Magyarország rendelkezzen a legmagasabb egy főre jutó aranytartalékkal – ez a mennyiség 0,1 unciáról 0,31 unciára emelkedett, remélhetőleg mindenki érzi a súlyát, hálás és elégedett -, nem nagyon tudok jelenleg ütősebb hírrel, illetve hírkommentárral szolgálni. De ha mégis, akkor álljon itt egy ütős, ütősségében elrettentő tartalom, ami Kásler Miklós csontösszeszerelő és emberminiszter kútfejét dícséri.

Hogy is mondjam csak, hogy ne az állat jöjjön ki belőlem, mint Kocsis Mátéból szokott, amikor Gyurcsány Ferencet kell vöröslő fejjel szidalmaznia a parlamentben vagy a Facebook-oldalán. Annak egyébként is van egy fertőzött szennyvíz bűzéhez hasonlóan penetráns jellege, hogy a miniszterelnök azon a napon jelenti be a korlátozó intézkedések fokozatos feloldását, amikor éppen rekordot dönt az egyetlen napra eső halálozások száma (311). Az is igaz, hogy Müller Cecília aki tegnap még arról gügögyött vészjóslóan, hogy senkit ne tévesszen meg az alacsony fertőzöttszám, ma már a húsvéti ünnepek miatti adattorlódással magyarázta ezt a szomorú halálozási rekordot, fideszes szavazó legyen a talpán aki el tud igazodni ebben az ellentmondásos összevissza beszélésben.

Értem, de azért leírom még egyszer: nem tehetett másként, mer’ ugye a magyar emberekkel ezt konzultálta meg, és a magyar emberek ezt követelték tőle. Mármint mind az 528 ezer, aki kitöltötte a nyitásról szóló szemfényvesztő nemzeti konzultációt. Az erkölcsi törvények, meg a 2,5 millió beoltott ember is ugyanezt követelte tőle, úgyhogy nem tehetett mást, mint a járvány abszolút csúcsán erendelni a lépcsőzetes nyitást. (Gagyi propagandavideó is készült belőle a gyengébbek kedvéért.)

Még csak azt sem állítom, hogy miután köztudott, hogy bukja a tavalyról idén június-júliusra halasztott labdarúgó Eb-rendezést az a város, ahol nem lehetnek nézők a stadionban, és miután Budapestnek is április 7-ig, azaz máig kell jeleznie, mennyi szurkolót enged be a stadionjába, Orbán a saját mániája miatt nyit. Vagyis azért, mert az nem fordulhat elő, hogy a 200 milliárdos stadionjában ne rendezhessenek Eb-mérkőzést. Nem tudom, hogy így van-e, ezt most inkább elengedem.

De vajon ahhoz mennyire kell súlyosan elvetemültnek lenni, pláne az egészségügyért papíron felelős miniszterként, hogy a lakosságarányos elhalálozások számát tekintve szégyentelenül rosszul teljesítő Magyarországon, az adattorlódott 311 haláleset bejelentésének másnapján egy melldöngető propagandavideóban ráférjen az arcára, hogy az oltási program a rendszerváltás utáni Magyarország egyik legnagyobb sikere, ami nemzeti egységbe forrasztott valamennyi jóakaratú magyar embert? Ha csak arra gondolunk, hogy a minap még kancelláraminiszteri szinten gyepálták a pedagógusokat, akiket nagyvonalúan előrevettek (?!) az oltási programban, holott másokat is előrevehettek volna, szégyenünkben elsüllyedhetünk nyugodtan, mert Kásler úgyse fog. Azt mondja ez a százéves csontokat összeragasztó eszelős magyarságkutató:

Az elmúlt három hónapban ugyan méltatlan politikai támadások kereszttüzében folyt a rendelkezésre álló vakcinák beadása, de mindennek ellenére hazánk az Európai Unió országai közül az átoltottság éllovasává vált. Büszke vagyok kollégáimra, a magyar egészségügyben dolgozókra (akik közül 5500 embert a járvány kellős közepén zsaroltak meg és üldöztek el a rendszerből – szerk.) akik minden körülmények között helytálltak. Eddig sohasem tapasztalt terhelés mellett nem ingott meg hazánk ellátórendszere (az egészségügyi dolgozók elkeseredett segélykiáltásai szimpla áhírek – szerk.), hovatovább ilyen megfeszített munka mellett is sikerült az oltási programot rendben, ütemterv szerint végrehajtani. Az utóbbi hónapokban ismét testet öltött a jóakaratú emberek között a nemzeti egység, honfitársaink életének védelme. Meggyőződésem, hogy ez a küzdelem és helytállás a rendszerváltás utáni Magyarország egyik legnagyobb sikere, amelynek beteljesedéséhez arra kérek mindenkit, hogy jelentkezzen, és éljen az oltás lehetőségével.

Végül is igaza van a doktorprofesszornak. Az egészségügyi dolgozók helytállása valóban példátlan. Ha nem a Kásler-félék cinikusok dilettantizmusa ülné torát a az egészségügyi dolgozók elhivatottsága fölött, legalább a fél szemünk nevethetne. Így viszont émelygéssel tölt el, ahogy emberek szenvedései és halála fölött indokolatlanul hencegő politikai sikerpropagandát gyárt a hatalom. Akármennyire hozzászoktunk, ezt valahogy mégse lehet megszokni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!