Június 21,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A pusztító szervilizmus országjárásra indul

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,249,571 forint, még hiányzik 1,750,429 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A 2006-os „Gyurcsány-terror” eseményeit bemutató országjáró vándorkiállítást rendez a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) a Nemzeti Jogvédő szolgálat (NJSZ) kezdeményezésére

– jelentette be a CÖF-CÖKA nevezetű, közpénzek százmillióiból fideszes propagandát toló civil szervezet szóvivője mai sajtótájékoztatóján, és ez annyira a nap híre, hogy szinte teljesen eltörpülnek mellette azok a milliós, tíz- és százmilliós, vagy éppen milliárdos profitok, osztalékok és nyereségek, amelyek a tavalyi, vérzivataros járványesztendővel egybeeső gazdasági évben teremtek a NER ország lábán álló tehetségeinek, miközben a bérből és fizetésből élő sokak egzisztenciája éppen kettétört.

Úgyhogy hajlandó vagyok belátni: akárhogy lóbálja a NER a gyalogsági ásót, ennél kreatívabb és hiánypótlóbb kezdeményezéssel nem mostanában fog tudni előrukkolni a Habony Művek, még ha a közpénzből független Gyurcsány-film, meg a ki hol volt, amikor a Feri elmondta az őszödi beszédet típusú közösségi médiás miniszterelnöki shitposztok azért erőteljesen megágyaztak ennek az egészen szürreális, de annál kiszámíthatóbb folytatásnak.

Ifjabb Lomnici közlése szerint „a 2006. október 23-án vérvörösre festett köztársaságról” szóló vándorkiállítás, amelynek anyagát a települések közterületein fogják bemutatni, az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének 15. évfordulóján, vagyis szeptember 17-én indul útjára. Ez az a szanaszét foglalkoztatott fideszes beszélő fej, aki akkor szerzett magának országos dicsőséget, amikor az MTVA verőemberei ellenzéki képviselőkkel csaptak össze, és némelyeket ki is dobtak a Fidesz által megszállt közpénzmédia épületéből. A nagyon civil ifj. Lomnici akkor tökéletesen bemutatta – azóta is nehéz kiheverni -, hogyan működik a 120 milliárdos állami valósághajlító gyár, ahol a riporteren keresztül üzenik meg a beszélő fejnek, hogy mely témában pontosan milyen kifejezéseket szeretnének tőle visszahallani a készülő propagandaanyagban.

A hatalom kegyét kereső szolgalelkűség és talpnyalás egyik honi csúcstartója, aki meg is sértődött, miután szégyenteljes produkciójáról szóló felvétel nyilvánosságra került, és aki úgy tudja magáról, hogy „közszerepléseim során, minden esetben a saját belső meggyőződésem alapján fogalmaztam meg válaszaimat”, Gaudi-Nagy szélsőjobbos nemzeti jogvédő pajtásával az alábbiakról tájékoztatták még a baráti médiát:

A többi között fényképeket, „a rendőrterror során használt” fegyvereket és eszközöket bemutató tárlat mellett fórumokat is tartanak majd, amelyeken „2006 hősei”, a jogsértések érintettjei számolnak be a történtekről.

A szóvivő elmondta, ezzel egy időben javaslatot tesznek egy civil igazságtételi bizottság felállítására, amely a „rendőrségi bűncselekményeket”, az eseményeket követő bírósági gyakorlatot, illetve a közhatalom által elkövetett alapjogsértéseket vizsgálja majd. Annál is inkább, mert Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök jogi felelősségre vonása elmaradt.

Gaudi-Nagy Tamás, a NJSZ ügyvezetője úgy vélekedett: a vándorkiállítás annál is inkább aktuális, mert az a politikai elit, amelynek érdekében történt a „rendőrterror”, arra készül, hogy ismét hatalomra kerüljön, illetve máig tagadja a jogsértéseket, és azt ígéri, hogy ott folytatja, ahol korábban abbahagyta.

Továbbá a kiállításnak az a célja, hogy a fiatalok számára, akik koruknál fogva már nem voltak tanúi a történteknek, felelevenítsék a 2006-os eseményeket, amelyek a hatalom érdekét szolgáló „szisztematikus terrornak” feleltek meg, mert a tudatébresztés morális és nemzetpolitikai felelősség. Hozzátette: Gyurcsány Ferenc esetében az igazságtételi bizottság vizsgálata azért is szükséges, mert a terrorcselekmény el nem évülő bűncselekmény.

Az is elhangzott, hogy a CÖF-CÖKA várja mindazok jelentkezését, akik 2006-ban jogsérelmet szenvedtek el, de történetük eddig titokban maradt. Továbbá adománygyűjtést is indítanak a vándorkiállítás finanszírozása érdekében.

A sajtótájékoztatón ifj. Lomnici Zoltán arra a felvetésre, hogy a baloldalon felmerült egy új alkotmány elfogadásának lehetősége akár az egyszerű parlamenti többség megszerzése mellett is, úgy reagált: ez jogi értelemben bűn, politikailag pedig kivitelezhetetlen és a demokrácia lábbal tiprása. (via MTI)

Jó, hát mindenki saját képességei, valamint a megrendelései szerint ébreszti a tudatot, és hát egyre biztosabb, hogy a Fidesznek nincs jobb ötlete (mondjuk nekem se lenna  a helyükben), mint világ szégyenére a Gyurcsánnyal való riogatással megkísérelni negyedszer is hatalomra kerülni jövőre. Ennyire telik három kétharmad után, ez van.

Azon nem rugóznék részletesebben, hogy kerülnek a CÖF-höz a 2006-os rendőrterror során használt fegyverek, mert nagyon messzire vezetne. De ha jól értem, akkor ez a CIVIL igazságtételi bizottságért kiáltás az orbánista jogállam kritikája, pedig aligha ez volt a cél. Amennyiben Gyurcsány elszámoltatását hazudták ígérték a választóiknak, és láthatóan nem lett belőle semmi. Márpedig ha Orbán pár napja nem hazudott Londonban, ahol azt állította, hogy a magyar bíróságok függetlensége az európai mezőnyben az egyik „legjobb”, vagyis nincs rajta mit kritizálni, akkor már csak attól tartok, nehogy a CÖF megüsse a bokáját, amiért ennek a szöges ellenkezőjével kampányolnak. Hogy ugyanis Orbánnak tizenegy év is kevés volt arra, hogy igazságot szolgáltasson az országnak a Gyurcsány-terror ügyében.

A legcukibb része ennek a CÖF-shownak pedig az, hogy még adományokat is várnak a vándorcirkusz vándorkiállítás finanszírozására (tudjuk, ők civilek, nincs ebben egy deka közpénz). Véleményem szerint az lenne az igazán derék, ha egyenesen Gyurcsánytól kérnének. Az úgyis gazdag, szemben a plebejus doktorminiszterelnökkel, aki bérből és fizetésből nyúzza a népet. Arról nem beszélve, hogy ekkora ingyenreklámot még politikusnak nem csináltak a világon, kicsit igazán törleszthetne, nem? De.

Tényleg nem tudom, hogy a magyarok első száz problémája között szerepel-e Gyurcsány összes bűne, vagy hogy hány magyar kel és fekszik az őszödi beszéddel, de ez a vergődés annyira szürreális, hogy már idegeskedni sem érdemes rajta. Szerintem ne is tegyük, bőven elég az is, ha tudunk róla. De tényleg mennyire életszerű, hogy valaki 15 évig rettegett és titokban tartotta a 2006-ban őt ért jogsértéseket, és most a CÖF trombitaszavára tömött sorokban jelentkezik, hogy akkor neki is kilőtték a szemét? Á, hagyjuk is.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!