Június 17,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A pofátlanságnak olyan elképzelhetetlenül magas csúcsa, hogy azt már a helyi kecske is sírva mászná meg

Kellemes vasárnap estét mindenkinek! Remélem, jó nagyot pihentetek. A vasárnap állítólag arra való. Én már nem nagyon emlékszem arra, hogy milyen lehet pihenni. Arra sem, hogy miféle energiákat szabadíthat fel az emberben, ha teszem azt kialussza magát. Majd meséljetek.

Szakértett a Nézőpont intézet. Győztek, ez a lényege a dolognak. De azért mutatom:

 Nemzeti üggyé vált az illegális bevándorlásra adott szakpolitikai válasz, amit a magyar kormány megfogalmazott – mondta Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 aktuális csatornán vasárnap, a határzár felállításának harmadik évfordulóján készített felmérés eredményét értékelve.

A szakértő hangsúlyozta: az elmúlt három évben a határkerítés megítélésének, illetve az illegális bevándorlás elutasításának támogatottsága nem ment 80 százalék alá.
    A Nézőpont Intézet felmérése szerint a válaszadók 82 százaléka egyetért a kerítés felépítésével, a betelepítési kvótákat pedig 86 százalék nem támogatja.
    Tóth Erik elmondta: a kormánypárti szavazók 97, a jobbikosok 94 százaléka támogatja a határzárat, és a baloldaliak 57 százaléka szintén egyetért a kormány intézkedésével. Ez is mutatja, hogy nemzeti ügyről van szól, illetve a biztonságpolitikai aspektus felülírja a pártok közötti konfliktusokat – fogalmazott az elemző. (MTI)

Jól hangzik, meg minden. Én azért kíváncsi lennék arra, hogy pontosan miként hangzottak a kérdések. Mert ha esetleg olyanformán, hogy: szeretné-e ön, ha tizenhat félőrült arab migráns megerőszakolná a családját, vagy inkább támogatja a határkerítést? Esetleg: Akarja-e ön, hogy egy ötventagú migráns család beköltözzön az ön másfél szobás lakásába, vagy nem támogatja a betelepítési kvótát? Mert ha esetleg hasonló módon sikerült megérdeklődni a miheztartást, akkor az a csoda, hogy nem 234 százalékos volt a kormánnyal való egyetértés.

Megszólalt a Fidesz is, a rájuk jellemzően utolérhetetlenül magas színvonalon. Ez itt nem egy részlet a közleményből, hanem az egész. Első betűtől az utolsóig.

Valami vírusos kórság üthette fel a fejét a kormány háza táján. Ezt abból gondolom, hogy Soltész Miklós, gyakorlatilag minden értelmezhetetlen dologért felelős államtitkár véletlenül igazat mondott:

Kolozsváron átadták a Református Kollégium magyar állami támogatással megújult épületét. 

 A Farkas utcai református templomban tartott hálaadó istentisztelet után Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi, nemzetiségi kapcsolatokért és az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára mondott köszönetet mindazoknak, akik megőrizték és továbbvitték a kollégium szellemiségét. 
    Az államtitkár Románia vezetőinek azt üzente, hogy ne féljenek a magyaroktól. “Mi innen keresztény embereket bocsátunk ki, akik nemzetük hűséges tagjai, de országuk hűséges állampolgárai lesznek, és ezt az országot erősítik” – jelentette ki. 
    Hozzátette: attól se kell félni, ha Magyarország támogatja az egyházi iskolák fejlesztését, mert ezáltal romániai munkások kapnak munkát, akik ebben az országban fizetik be az adót, és ezáltal Románia gazdasága fejlődik. Ezért köszönet jár a magyar kormánynak – értékelt.  (MTI)

Kiemelések tőlem. Drága Soltész elvtárs! Mi is pontosan tudjuk és ezt nehezményezzük igen régen. Mármint azt, hogy miközben Magyarországon súlyos gondok vannak, amelyeket pénzhiányra hivatkozva ívesen lesajnál a kormány, számolatlanul dőlnek a milliárdok külföldre. És számolatlanul dőlnek a milliárdok az egyház zsebébe. Az pedig, hogy mindezért köszönetet követel a kormánynak, a pofátlanságnak olyan elképzelhetetlenül magas csúcsa, hogy azt már a helyi kecske is sírva mászná meg. Azt a pénzt MI, ADÓFIZETŐK adtuk össze (nem éppen önként, pláne nem dalolva), a kormány pedig a mi engedélyünk és megkérdezésünk nélkül költi kétpofára. Az ilyesmit jobb helyeken nem tisztelni szokták, hanem hűtlen kezelés miatt börtönbe csukják az illetőket. Tetszik tudni, drága uram?

Szijjártó Péter teremfocista és toporzékolásügyi miniszter is hisztizett egy sort, de mivel soha életében egy önálló gondolata nem volt szegénynek, ez is csak az unalomig ismert práthabogás a megvédjüknemengedjük témakörben. Úgyhogy most ő kimaradt a jóéjt pusziból, de semmi gond, senki nem veszített semmit a dologgal.

Jó éjt, jó pihenést mindenkinek. Holnap szorgos hétfő következik, még több pofátlan ostobasággal nyakon öntve. Pihenjünk egyet, hogy legyen erőnk elviselni a megpróbáltatásokat.

Mai cikkeink:

Széttrollkodott emberi tartás

Órabér

Ítélet: Bűnös

Ha azt hallod, bankár, azt mondod, zsidó

Nincs az emberi életnél drágább

Tényleg azt tetszik hinni, hogy azért nyalogatja a szája szélét, mert alapjában véve ő egy jó ember?

Kedves, tedd alvó fejed

A nap kommentje a Fidesz nevű kedves olvasónktól:

Sargentini-jelentés – Fidesz: az ellenzék még most sem tudja elfogadni a magyar emberek döntését

A Fidesz szerint az ellenzék még most sem tudják elfogadni a magyar emberek döntését – reagált a kormánypárt a Sargentini-jelentést megszavazó MSZP, DK és Párbeszéd vasárnapi budapesti tüntetésére.

Az ellenzéki politikusok “Brüsszelt és a bevándorláspárti politikusokat támogatták Strasbourgban, és őket képviselik idehaza is” – olvasható a Fidesz közleményében. (MTI)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS