Július 6,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A Párbeszéd 20%-kal csökkentené a kormánytagok és a képviselők fizetését. A fideszes parlament megszavazta a főnöknek a csinos fizetésemelést

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 171,303 forint, még hiányzik 2,828,697 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Régóta várom a napot, hogy végre az alászolgák eleget tegyenek hazafias kötelezettségüknek és megszüntessék azt az ordító méltánytalanságot, miszerint az ország első embere az egyik legcsóróbb kormánytag, aki minden évben egy tök üres vagyonnyilatkozatot ad be, amiből az derül ki, hogy semmije nincs.

Az „egyes törvényeknek a honvédelemmel, a gazdaságfejlesztéssel, valamint a kormányzati igazgatással összefüggő módosításáról” fantáziacímet viselő törvényjavaslat szerint a gatyás békegalamb ezután ugyanúgy bruttó 3,5 millió forintot fog keresni, mint a másik közjogi méltatlanság, az Országgyűlés elnöke, Kövér László. Mint ismert, a felcsúti templom egere eddig havi bruttó 1,5 millió forintot kapott miniszterelnöki megbízatása után, és havi bruttó 1,3 millió forintra volt jogosult képviselői alapfizetés jogcímén. Eddigi összesen 2,8 milliós jövedelme így most 4,8 millióra emelkedik. Erről már korábban mindent leírtam, de így a 400 forintos euró után egy nappal, illetve az után, hogy a kormány benyögte, hogy a korábban júniusra belengetett év közbeni, kiegészítő nyugdíjemelés is csúszik, ez még ízlésesebb. Kár is lenne nem megemlékezni erről a történelmi igazságtételről. Most pont ebben a demagógnak tűnő kontextusban, mert végül is ha belegondolunk, nem az a probléma, hogy 2,8 vagy 4,8 millió. A probléma az, hogy gusztustalan a honvédelemmel és gazdaságfejlesztéssel összefüggésben salátásítani a miniszterelnöki fizetés megduplázását, és undorító az időzítés is úgy, ahogy van. De a legundorítóbb mégsem az, hogy hivatalosan ennyi millió, vagy annyi milliós fizetése van a miniszterelnöknek (már az elmúlt 12 évben is többször nőtt a fizetése, mint egy pedagógusnak, akinek Brüsszel miatt nem lehet emelni most a bérét), hanem az, amit nem hivatalosan széthordatott a klientúrájával, a strómanjaival, az egész NER-udvartartással, akiknek ráíratta a nevére a fél országot.

Gondolom, a Párbeszéd is tisztában van azzal, hogy a probléma nem Orbán hivatalos fizetése, hanem minden egyéb. Az intézményesített közpénzlopással az élen. Amúgy ja, a nemmegszorítás, nemadóemelés, neminfláció és nemgyengeforint jegyében mindenki szív, de végre a doktor úr összekapja magát, és nem kell ezt a plebejus, szerencsétlen, puritán, csóringer hülyegyerek szerepet alakítania. Mi ez nekünk, ha nem büszkeség és gyógyír a sebeinkre?

A Párbeszéd többek között azt javasolja, hogy a miniszterelnök fizetésének felemelése helyett inkább csökkentsék húsz százalékkal a miniszterek, az államtitkárok, a helyettes államtitkárok és a parlamenti képviselők fizetését.

Az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese keddi, online sajtótájékoztatóján azt mondta, tudják, hogy nem ez a fizetéscsökkentés fogja megoldani a válságot, de számításaik szerint évente több mint másfél milliárd forintot lehet vele spórolni.

Szabó Tímea úgy fogalmazott: Orbán Viktor miniszterelnök egy „megszorító csomagot vetett ki a lakosságra”, amit a kormány extraprofitadónak „becéz”, de a kiskereskedelmi láncok, a pénzintézetek és a légitársaságok ezt a veszteséget nem fogják „benyelni”.

A Párbeszéd ezért azt is indítványozza, hogy a jövő évi költségvetési javaslatban található „pazarló tételeket” fordítsák az emberek megsegítésére, mert ezekkel akár 400 milliárd forintot is lehetne spórolni – közölte.

Elmondta, pártja kezdeményezi, hogy például a kaszinók és a „NER építőipari cégei” is fizessenek extraprofitadót. (via MTI)

Címlapkép: Orbán szavaz az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. június 14-én. Ha már a saját fizetése volt a tét… (MTI/Balogh Zoltán)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!