Október 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A Pallas Athéné Alapítvány eredményesen zárta 2021 második negyedévét, biztonságos és felelősségteljes gazdálkodásának köszönhetően

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,898,056 forint, még hiányzik 1,101,944 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Évek óta kezdtek neki a közpénzek alapítványi környezetbe való áthelyezésének a NER-nél. Ez lényegében azt jelenti, hogy a közvagyont átalakítják magánvagyonná, vagyis ha egy demokratikus jogállamban élnénk, akkor bűncselekményként hivatkozhatnánk erre. De mivel Magyarország már régóta nem jogállam, ezért emiatt aggódnia sem kell a hatalomnak, a közpénzek szépen szivárognak át az alapítványokhoz. Ezen alapítványok egyike a Pallas Athéné, amely a napokban közhírré tette, hogy felelősségteljes gazdálkodást folytat, amelyet az is jól mutat, hogy nemrégiben 230 millió forinttal gyarapították az alapítvány összvagyonát, amely így már legalább 280 milliárd forintra rúg. Ez úton is gratulálunk ehhez, valamint külön a Matolcsy família meggazdagodásához, remélem, egy esetleges kormányváltást követően majd meg fogják tudni magyarázni, hol lelhető a tehetségük forrása.

A Pallas Athéné Alapítvány eredményesen zárta 2021 második negyedévét, biztonságos és felelősségteljes gazdálkodásának köszönhetően – közölte az alapítvány az MTI-vel pénteken.

Az Optima Befektetési Zrt. mint az alapítványi vagyon kezelője, 230 millió forinttal gyarapította az alapítványi összvagyont, így az a második negyedév végén 280,1 milliárd forintot tett ki. A folyamatos vagyonnövekedés mellett az alapítvány létrejötte óta 11,1 milliárd forint értékben 1580 oktatási, tudományos pályázatot támogatott a tájékoztatás szerint. Közölték: a Pallas Athéné Alapítvány és jogelődjeinek juttatott összesen 266,4 milliárd forintnyi vagyon értéke a 2021. június 30-i állapot szerint 280,1 milliárd forint. Az alapítvány és az általa alapított gazdasági társaságok 253,6 milliárd forintot befektetési jegybe, 9,8 milliárd forintot ingatlanba, 4,2 milliárd forintot bankbetétbe, 12,6 milliárd forintot pedig vállalati kötvényekbe fektettek be.

A közlemény emlékeztet arra, hogy az alapítvány a formából adódó szabályozás miatt is köteles megőrizni a rábízott vagyont. Nem költheti el, csak befektetheti, és a hozamát használhatja fel tevékenysége során. Az alapító által juttatott vagyont az alapítvány körültekintő kockázatvállalással kezeli oly módon, hogy biztonságos befektetéssel a lehető legmagasabb hozamot éri el. Az átlátható működés érdekében az alapítvány negyedévente kimutatást közöl vagyonelemei helyzetéről – olvasható a közleményben. (MTI)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!