December 19,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A nép pedig fizet, mert a nép jó, az emberek jók

Szevasztok, tiszteletem, csókolom, pacsi! Tudomásom szerint szerda van, de ez – mint általában – azzal szokott járni, hogy még nem hevertük ki az előző napot, amikor kedd volt. Mint ismeretes, Németh Szilárd bizonyos értelemben kiszínezte a tegnapi napot, bár az ő produkcióitól rendre sírni kellene. Van valami végtelenül dühítő abban, amikor ennyi magabiztosság, fölényeskedés szorul egy olyan választott politikusba, akinek leginkább alázatot kellene tanúsítania azokkal szemben, akik ilyen magas polcra pakolták. Nem, nem a főnökeire, hanem a választókra gondolok. A rezsibiztos ezzel szemben mindig úgy áll ki sajtót tájékoztatni, amikor éppen ő a soros, mintha valami háborúban állna azokkal, akik kérdezik. Mondjuk, az is igaz, hogy az ő fejében állandó háború van, ettől működik az ember és magyarázza – most éppen azt -, hogy beavatkozás a választási kampányba az, ha az emberek kevesebbet fizetnek valamiért, mint többet. Ha nem a Fidesz fél kézzel csökkent, ad, ad és mindig csak ad, akkor hátrább az agarakkal, ugye. Soros Bernadettről már nem is beszélve. Nézzétek meg ezt ITT, ebben is benne foglaltatik az ország tragédiája.

Viszont szerencsére Szilárdot nem hagyta magára a feszt kommunikáló nemzeti kormány, ugyanis kitaszajtották Tuzson Bence nevű embert a mikrofonok elé, aki az én értelmezésem szerint némiképp elvitte a bulit a rezsibirkózó úr elől. Az van, hogy miután franc se tudja, valójában hányan konzultáltak nemzetileg a kormánnyal (az, hogy mit nyögtek ki hasraütésszerűen, az teljesen irreleváns és ellenőrizhetetlen), miután megalkották minden idők egyik legaljasabb törvénycsomagját, a Stop Soros nevű izét, most azt kellett megtudnunk: a kabinet máris megvitatta a több mint hatszáz beérkezett érdemi javaslatot, és levonta a megfelelő következtetéseket, úgyhogy a törvénycsomag szigorított formában kerül majd az Országgyűlés elé. Ezt még tegnap történt, azóta már oda is került, a propagandalapok legnagyobb örömére, Gajdics Ottó nevű propagandász már meg is énekelte. Hogy a nemzetbiztonsági törvényt is módosítani kell ehhez, az mindegy is, a kismillió módosítás és fércelés nagymestereinek ez nem jelenthet problémát. Mindenkit emlékeztetnék arra, hogy amikor Rogán bejelentette, hogy várják a zemberek véleményét a törvénycsomaggal kapcsolatban, az volt a duma, hogy a törvénynek csak a szigorítása képzelhető el. És lőn. A zemberek érdemben szigorítást akartak. Höhö. Azért az mennyire valószínű, hogy a Fidesz köztudomásúan alacsonyan iskolázott rajongói törvénymódosítási javaslatokat írdogálnak a kormánynak… és több, mint hatszáz javaslat érkezik? Pont annyira hihető és valószínű, mint minden más, amit erre a Sorossal kapcsolatos összeesküvés-elméletre felhúztak. A zemberek véleményének megfelelően a legfőbb változás, hogy nem regisztrációs kötelezettséget, hanem engedélyhez kötöttséget írnak elő az üldözött civilek számára, az engedélyt majd Pintérsanya fogja kiállítani, miután nemzetbiztonságilag megvizsgálta az ügyüket. Az nem zavarta össze az elvtársakat, hogy Kovács Zoltán angol nyelvű blogján, ahol elmagyarázta az értetlen külföldnek, miről szól ez a törvény, olyan civil szervezetekkel (Pro Asyl, Watch the Med) példálózott, amelyek nem is működnek Magyarországon. Mindegy is, baromira szomorú ez a sztori, és hogy ezek kormányzás helyett itt tartanak.

Fájdalomdíjként tekintsük meg, hogyan nyomorog és tagad országunk egyik legnagyobbja, a Lázár nevű János: nincsen neki kastélya, szerény enber ő. Mint az összes többi, akinek szintén semmije nincs.

Valakinek mond valamit a Homolya Róbert név? Nekem se sokat. Pedig nagy ember ő is, a kormányzati közpénzszivattyú megfelelelő működését szavatoló közbeszerzési ügyek szakértője, egyébiránt közlekedéspolitikáért felelős államtitkárként fut a kormányban. Nos, az Elios-nál tapasztalt disznóságok Homolya úr esetében is állnak, úgy tűnik. Ezért Magyarország 3,3 milliárd forintot fog visszafizetni az EU kasszájába (Homolya úr szerint ez bagatell), amiért Homolya úr ugyanazon projekt keretében mind az előkészítésben, mind a végrehajtásban érintett és érdekelt volt volt. Ezt hívják összeférhetetlenségnek, sok más mellett ez a szó is hiányzik a fideszes szótárból. Érdekes részleteket ITT lehet olvasni. Végül is mire tartják ők a népet, ha nem erre? A nép majd fizet. Minden disznóságukért, amit nem sikerült eltussolni, a nép fizet. Mert a nép jó, a zemberek jók, szeretik, ha kizsigerelik őket és megsértődnek, amikor valaki, bárki alattvalónak nevezi őket. Természetesen akinek nem inge, az ne ragaszkodjon ahhoz, hogy feltétlenül magára vegye.

Hogy legyen némi elképzelésünk arról, miként fog Polt Péter elsikálásügyi parafenomén évekig nyomozni a Tiborcz-vej ügyében, elég azt tudomásul venni, hogy a következmények nélkül maradó nagyipari korrupciós rendszer virágzásának első számú felelőse számára 3 rohadt év is kevésnek bizonyult ahhoz, hogy megtalálja Farkas Flóriánt. De nem hogy megtalálni nem sikerült, szó nincs arról, hogy egyáltalán ezzel összefüggésben bármilyen igyekezet esete fennállna. Ezt onnan lehet tudni, hogy Hadházy Ákos, az LMP társelnöke 10 ügy állásáról kért információkat Polt Péter legfőbb ügyésztől, miután azt tapasztalta, hogy a nyomozó hatóságok nem sietnek aktivizálni magukat, ha az eljárás a fideszes elit, vagy azok jó ismerőseinek érdekeit érinti. Polt válaszához nem sokat lehet hozzátenni, amit ne tettünk volna hozzá eddig: az 1,6 milliárdos botrány ügyében ügyében a mai napig nem történt gyanúsítotti felelősségre vonás. Polt ráadásul „a nyomozás érdekeire” hivatkozva megtagadta a további információk kiadását.

A változatosság kedvéért minden más dübörög, például a világhírű magyar egészségügy is. A végére ezt még feltétlenül ide raknám. Az RTL Klub arról számolt be, hogy több mint 9 órán át várt a sürgősségin Debrecenben egy 77 éves szívbeteg asszony, akit kétoldali tüdőgyulladással vitt be a mentő a debreceni Kenézy Gyula Kórházba este 7 óra előtt. Hajnali négykor vizsgálta meg egy orvos. A kórház szerint hétfőn 102 beteg érkezett a sürgősségi osztályukra, akiket nem érkezési sorrendben láttak el, hanem állapotuk alapján. Az idős nő a második legenyhébb kategóriába tartozott, így ellátása halasztható volt. Ja, és hogy mit szól ehhez az illetékes minisztérium? A kormány jelentős fejlesztéseket kezdett a sürgősségi ellátás javításáért a vidéki és a fővárosi kórházakban egyaránt. Akkor jól van, nincs több kérdés.

Ezennel távozom, búcsúzom, gyertek ma is!

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.