December 11,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A nemzeti izé leszögezte, hozzátette, kiemelte, hangsúlyozta és visszautasította

Hát akkor mit ad a jóisten a SZENT KORONÁN kívül? Hétfő után keddet, és főleg reggelt, amelyhez önzetlenül és határtalan szeretettel jó étvágyat kívánok mindenkinek! Az van, már megint az van, hogy hazudtunk, én is hazudtam. Hazudtunk, mert nem igaz. Az is hazudott, aki kilencedik éve szenved az endometriózis nevű rejtélyesen alattomos betegség testet-lelket nyomorgató súlya alatt. És pláne azért hazudik, mert nem is igaz, amit állít. Hogy tudniillik négy év múlvára kapott műtéti időpontot. Mind hazudunk tehát. Csak a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK, avagy a továbbiakban: nemzeti izé), csak az nem hazudik. Már csak azért sem hazudhat, mert mindenki mással szemben és ellentétben igazat mond ő. A nemzeti izé. Éspedig:

Nincs többéves várólista endometriózis műtétre

– szögezte le hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő. És nyomták a sódert, hozzátettek, kiemeltek, hangsúlyoztak és visszautasítottak: a sajtóhírekben megjelentekkel ellentétben a várakozási idő legfeljebb két hónap. Ergo nem igaz, hogy a nemzeti izé csak heti egy beavatkozást finanszíroz egy-egy intézményben endometriózis miatt. Hanem, sőt: a beavatkozások finanszírozására a nemzeti izé nem határoz meg sem heti, sem éves beavatkozásszámot, az endometriózis kezelésére alkalmazott gyógyszereket is jelentős mértékben, illetve akár 100 százalékban támogatja a társadalombiztosító. Ha valaki ettől eltérő tájékoztatást kap, vagy az ellátással kapcsolatban panasza merülne fel, annak azt javasolják, forduljon a nemzeti izéhez, és kivizsgálják a konkrét esetet.

A nemzeti izé nem felejtette el fényesre nyaldosni a kormány valagát sem, a nemzeti izé szerint a kormány ugyanis prioritásként kezeli a várólisták csökkentését, ezért 2010-től kezdődően többször fordítottak erre többletpénzt, összesen csaknem 20 milliárd forintot. Ezen felül erre az évre további 5 milliárd forintos forrás áll rendelkezésre.

A nemzeti izé habosbabosnak látja a jelent: a rendszer bevezetésének eredményeképpen a várólistán levő betegek száma a 2012-es 70 ezerről 2017 decemberére csaknem 60 százalékkal csökkent. Ezzel párhuzamosan a várakozási idő az összes várólistát figyelembe véve 5 év alatt 61 napról 40 napra csökkent, miközben az ellátott betegek száma nőtt.

A nemzeti izé végül feltette a pontot a dörgölőző, hányingerkeltő szervilizmus összes i betűjére:

A kormány intézkedéseinek köszönhetően elmondható, hogy ma Magyarországon az egyik legrövidebb a várakozási idő az OECD-országok között.

Ha így lenne ötösöm a lottón, amilyen kiszámíthatóan szívatják ezek a népességet, már én lennék Mészáros Lölö. Hihetetlen, hogy ebben a rühes országban állandóan röpködnek a sikerjelentések, de lépten és nyomon kiderülnek olyan esetek, amelyek köszönőviszonyban nincsenek ezekkel a papíron szárnyaló állapotokkal. Ilyenkor meg mindenk hazudik, hazug, rosszindulatú sajtóhírek, álhírek vannak, a kínokkal és keservekkel küzdő emberek pedig rendre alulmaradnak a propagandazajban.

Mielőtt valamelyik derék hazafi vérig sértődne a rühes ország szóösszetételen: nem költői túlzásnak szántam. Igaz, egyelőre csak a Margit kórház betegei és ápolói kapták el a fertőzést, de ugye a világszínvonalú magyar egészségügyben elvileg ez nem lenne magától értetődő. Az RTL Híradó egy kórházi dolgozótól és betegektől tudta meg, hogy mi a helyzet, miközben a rejtett kamerával forgató stábnak a nővérpultnál kínos csend után azt válaszolták, hogy nem mondhatnak semmit. Pedig a csatorna úgy tudja, az időseket gondozó részlegen már októbertől küzdnek a fertőzéssel. Semmi baj, az intézmény álllítólag ma reggelre kitalálja, mit válaszoljanak a nyugtalanító kérdésekre: hogy mégis hányan kapták el a fertőzést, és mit tettek azért, hogy a rühesség ne terjedjen tovább az intézményben. Vagy majd Balog&Co. jól felháborodik megint, a lakájmédia balliberális demagógiát kiált, és megy minden tovább. Rühes világ.

Közben persze lóvé az van dögivel, szép lassan kiderül, hogy mi tartjuk el az Európai Uniót, oszt’ kuss van nekik. Hát nem egészen, de majdnem ezt bírtam kiolvasni Lázár Mindenhezisértő János szavaiból, aki tegnap a gyarmatosító, megállításra szoruló Brüsszelben képviselte Magyarországot egy konferencián, amelynek témáját az EU 2020 és 2027 közötti hétéves időszakra vonatkozó keretköltségvetése képezte. És nem, Lázár nem sorosozott, nem szidta az európai bürokraták felmenőit, hanem azt állította, hogy az EU-nak úgy kell megoldania az előtte álló súlyos kihívásokat, hogy közben távozik a közösség egyik legfontosabb országa, és így több feladat fog jutni kevesebb befizetőre, ehhez pedig a tagállami hozzájárulások növelésére van szükség.

Meggyőződésünk szerint kevesebb pénzből nem lehet több Európát létrehozni. Ha több feladat van, akkor az egészen biztos, hogy többe fog kerülni. Magyarország kész a bruttó nemzeti jövedelem (GNI) 1,2 százalékára emelni a hozzájárulását (jelenleg ez átlagosan 0,98 %), ahogyan a kelet-közép-európai régió több más állama is.

Szar ügy lehet ilyenkor (is) fideszesnek lenni és tudomásul venni, hogy micsoda nagypályás köpönyegforgatás folyik, amikor az Európai Unióhoz való viszonyulás tekintetében taktikáznak az elvtársak. Azt azért remélem értik a hívek is, hogy a sárga csekken küldött pénz nem az EU és Soros elleni háborúra kell, mert a fiúk csak itthon harciasak, Brüsszelben engedelmesen hajbókolnak. Najó, azért ebben az esetben is érthető Lázár dörgölőzése és nagylelkűsége: ha mindenki úgy tenne, ahogy Lázár javasolja, vagyis mindenki többet dobna a kalapba, nyilván mi, azaz ők járnának jól. Több jutna Magyarország nem nettó befizetőnek is, és többet lehetne harácsolni a kormányon lévőknek.

Nekem teljesen mindegy, jöhet bármelyik, nem érdekelnek (…), felőlem Gobbi Hilda is elindulhat

ez már Némethszilárd csepeli birkózó kútfejét dícséri, aki egy sajtótájékoztatón reagált arra a hírre, hogy az ellenzéknek még nem sikerült egy darab ellenjelölt személyében megegyezni. Ennél egetverőbb csak az volt, amit a Jobbik számvevőszéki megszopatásának kontextusában azzal összefüggésben mondott, hogy sem az LMP, sem a DK nem fizeti be a tiltott pártfinanszírozás okán rájuk kiszabott összegeket. A rezsicsökkentett erkölcsű vasököl így okoskodott:

teljesen le vagyok döbbenve, ezek azt hiszik magukról, hogy törvényen felül állnak.

A cinikus jódolgodat, te morális árvízkárosult, jellemtelen pártkatona! Ez a foltokban rühes ország nyolcadik éve nézi, ahogy a saját magatok által hozott törvények fölé állva, lehugyozzátok a jogállamot, levadásszátok az ellenségeiteket, és gyáván megfutamodtok minden számonkérés elől. És te pofázol törvényekről? Csak a legjelentéktelenebb szarjaitokat említem: Rétvári krumplijával, Hende tűzifájával mi a helyzet? Ja, semmi, hát persze.

Najó, elragadtattam magam kissé, pedig megfogadtam, hogy ezután egyszerűen indulatoktól mentesen kiröhögöm az aljasságot. Hát be kell látnom, nem megy könnyen, jó munkához idő kell. Úgyhogy lehiggadásügyileg most veszem a búcsúmat, aztán innen folytatjuk! Szebb napokat mindenkinek!

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.