Szeptember 30,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A „nemmegszorításokból” gyártott pofátlan sikerpropaganda (sokadik rész)

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,732,405 forint, még hiányzik 1,267,595 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Akkor folytassuk a nemmegszorításokból gyártott pofátlan sikerpropaganda rovatunkat Hollik Istvánnal, a Fidesz sunyi, gyáva percembereinek egyik legebbikével (nem véletlenül ő a Fidesz KDNP-s kommunikációs igazgatója), aki nemrég lehajtott fejjel, rendőrök gyűrűjében menekült a katatörvény és a rezsicsökkentés átalakítása miatt tüntető emberek elől, a nagy pofája és az arrogáns kirakat-magabiztossága egészen parányira zsugorodott a tömeg láttán, és lányos zavarába sajnos nem fért bele, hogy a tüntetők és/vagy a sajtó kérdéseire válaszoljon.

Szerencsére az állampárti rádióban ilyen veszélyek nem leselkednek a derék állampárti beszélő fejekre, úgyhogy a tegnapi kormányinfó után Hollikot szalajtották megvilágítani a benzinárstop-korlátozás napos oldalát, és szájba rágni, hogy valójában miért siker a kudarc, ha a Fideszről van szó. Hát azért, mert Európa elkúrta, de mivel szerencsére nem a baloldal kormányoz, a Fidesz megvédi a mimagyarok nyomorúságát, így a magánszemélyek továbbra is piaci ár alatt kaphatnak üzemanyagot.

Lássuk be, ez így kimondva és leírva nem hazugság. Ahogy az sem, hogy csupán az átlag fölött fogyasztó polgártársakat sarcolják meg. Ahhoz képest viszont pofátlan disznóság – ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni -, hogy nem erre kértek felhatalmazást április 3. előtt. Ahogy arra se, hogy azokra a szankciókra mutogassanak, amelyeket ők is megszavaztak, és hogy arra a háborúra mutogassanak, ami már javában dúlt, amikor azt hazudták, hogy ha ők nyerik a választást, akkor minden marad a régiben, sőt, egyre jobb lesz. Az meg tényleg ki a büdös francot érdekel, hogy mi lenne, ha a baloldal kormányozna? Sem az elmúlt 12 évben, sem a következő majdnem négyben nem a baloldal kormányoz, tehát tökmindegy, mit gondol miről a baloldal. Ezért felkelni is kár volt Hollik nertársnak.

A nehéz helyzet ellenére a magyar magánszemélyek továbbra is a piaci ár alatt, 480 forintért juthatnak üzemanyaghoz, és a kormány a rezsicsökkentést is meg tudta őrizni az átlagfogyasztás mértékéig – hangsúlyozta a Fidesz kommunikációs igazgatója a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Az orosz-ukrán háborúra Európa kemény szankciós rendszerrel reagált, de mára világossá vált, hogy a szankciós fegyver fordítva sült el. Nem annak ártott, akit szankcionálni akartak, tehát Oroszországnak, hanem annak, aki szankcionálni akart, tehát Európának. Európa rendkívül nehéz helyzetben van, és egyértelműen látszik, hogy nem igazak azok a brüsszeli ígéretek, amelyek szerint a szankció nem fogja érinteni az európai lakosokat, illetve az Európában működő vállalkozásokat. Komolyan érinti, és most már az emberek mindennapjait is érinti .

A magyar kormány célja a háborús infláció mértékének csökkentése, ezért vezették be az ársapkákat.

A baloldal az élelmiszerár- és a benzinárstopot a mai napig támadja, ha ők kormányoznának, ezek a segítségek nem állnának a magyar családok rendelkezésére, ahogy a rezsicsökkentés sem.

Az üzemanyag-helyzetet nehezítette, hogy a magyar üzemanyag-fogyasztást teljes mértékben biztosító százhalombattai finomítót a Mol-nak karbantartás miatt le kell állítania, ezt már nem lehetett tovább halogatni.

A nehéz európai helyzet ellenére Magyarországon a gáz- és az áramellátás biztosított. A hazai gáztározók töltöttségét nem a tárolók kapacitásához, hanem a lakosság és a gazdaság éves fogyasztásához kell mérni. Ehhez mérve a magyar gáztározók már közel 30 százalékos töltöttségi szinten vannak, ezzel szemben az európai átlag csak 18 százalék.

Az üzemanyagárstop október 1-jéig áll fenn, ezen a kormány nem változtatott. „Ha szükséges, és a magyar gazdaság lehetővé teszi, akkor küzdeni kell azért, hogy ez az eszköz október 1-je után is rendelkezésre álljon”.

Csak a benzinárstop egy átlagos, autóval rendelkező család esetében havi 21 ezer forint megtakarítást jelent, a rezsicsökkentés pedig csaknem 190 ezer forint havi megtakarítás egy átlagos fogyasztású családnál. Ez azt jelenti, hogy egy család havi 200 ezer forintot takarít meg, ennyivel többet kellene fizetniük, ha a kormányzás felelőssége a baloldal kezében lenne. (via MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!